Incercarea Israelului de a bombarda instalatii nucleare iraniene

Israel Iran

Cea mai mare piață în aer liber din Ierusalim: Mahane Yehuda, este foarte aglomerată. Julie Stahl a discutat cu unii oameni, în piață, în primul rând, fostul ministru al Apărării, Ehud Barak, care a avut o dezvăluire șocantă, cum că Israelul aproape a atacat de trei ori în ultimii ani centrele nucleare iraniene.

Potrivit dezvăluirii lui Ehud Barak, el și prim-ministrul israelian, Beniamin Netanyahu, erau pregătiți să atace Iranul de trei ori între 2010 și 2012, când a servit ca ministru al Apărării. Revelația a venit când postul de televiziune israelian Channel 2 a difuzat înregistrări audio.

În acele înregistrări, Barack spunea că în 2010 a crezut că a primit aprobare din partea miniștrilor de a ataca Iranul. Dar el spune că doi miniștri: actualul ministru al Apărării, Moshe Ya’alon, și actualul ministrul al Infrastructurii Naționale, Yuval Steinitz, au dat înapoi de la plan. Steinitz și Ya’alon pun la îndoială punctul de vedere al lui Barak cu privire la evenimente și de ce cenzorul militar a permis difuzarea înregistrării ce dezvăluie unul dintre cele mai profunde secrete ale țării.

Mulți analiști se întreabă dacă există unele motivații politice în spatele dezvăluirilor lui Barak. Înregistrarea a venit de la interviurile realizate de Barak pentru o carte autobiografică numită ”My Life’s Wars” și trebuia să fie confidențială.

Dezvăluirile vin într-un moment sensibil, când mulți se întreabă dacă Israelul încă încearcă să atace Iranul, după recentul acord nuclear.

Pentru moment, în timp ce membrii Congresului se pregătesc să voteze cu privire la acordul nuclear iranian, agenția AP a lansat textul acordului secret dintre Iran și AIEA.

Potrivit raportului, Iranul va duce fotografii, videouri și probe de mediu din complexul militar Parchin la AIEA. Parchin este locul în care mulți cred că Iranul dezvoltă o tehnologie pentru detonarea unei bombe atomice. Liderii iranieni și reprezentanții acestora și-au continuat războiul de cuvinte împotriva Israelului.

Șeful grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat:
„Noi credem cu certitudine că Israelul, această tumoare canceroasă, se apropie de dispariție și că Palestina și Ierusalimul vor fi înapoiate oamenilor săi.”
O comunicare media asociată cu Garda Revoluționară din Iran a lansat un video pe YouTube, arătând o invazie islamistă în Ierusalim.

După cum vă puteți imagina, acele dezvăluiri au tulburat politica Israelului și israelienii. Julie Stahl a vorbit cu unii oameni despre cum ar trebui Israelul să se raporteze la Iran.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 92 – septembrie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

 Ce ar trebui sa faca Israelul cu privire la Iran?

‘Nu cred că Iranul ar trebui să aibă puterea de a distruge națiunile”, a afirmat un israelian.

”Să-l atace, într-un fel. Nu printr-o forță uriașă, ci să distrugă armele nucleare pe care le au”, spunea un israelian.

”Nimic. Să fie calmi. Nu mai vrem niciun război”, spunea o israeliană.
”Cred că Israelul trebuie să atace Iranul. Dacă Israelul nu face nimic, atunci o va face altcineva”, spunea un iranian.

”Ce putem face? Nu știu. Războiul nu e răspunsul”, spunea o israeliană.
”Israelul ar trebui să aștepte până e momentul potrivit, iar apoi să-și alăture forțele cu cele ale Statelor Unite și să acționeze”, spunea un israelian.

”Populația Israelului trebuie să trăiască în liniște. Nu mai poate continua să trăiască în stres ani după ani”, a afirmat un israelian. Să sperăm că anul viitor se va alege un alt președinte pentru Statele Unite, cu o mai mare simpatie față de Israel, iar lucrurile se vor schimba”, a afirmat un israelian.

Un israelian a fost întrebat ce părere are despre iranieni:
”Israelul era în relații bune cu Iranul înainte de 1977, înainte ca ayatolahul să preia conducerea. Ceea ce știu despre oamenii de rând este că sunt oameni de treabă. La fel ca noi, vor să trăiască în pace.”

”Din nefericire, cred că sunt guvernați de oameni cărora nu le pasă de propriul popor, așa că sunt săraci. Nu e vina lor”, spunea un israelian.

”Eu sunt iranian. Părinții mei sunt iranieni. Cred că o parte dintre ei sunt drăguți și o altă parte nu, dar cred că cei din guvern nu sunt”, spunea un iranian.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 92 – septembrie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Un comentariu (+add yours?)

 1. Petru Ion
  sept. 07, 2015 @ 22:51:37

  Sărmanii oameni care nu iau în calcul pe Dumnezeu. David îmăratul din anii de glorie a Poporului Israel întreba pe Dumnezeu despre momentul unui atac.
  Cartea Apocalipsa spune exact cum se vor petrece lucrurile.
  Acest popor se va pocăi! Acest popor trebuie să recunoască mai întâi că Mesia cel așteptat de ei este Unul și Acelaș cu Acela pe care ei și noi L-am răstignit pe Golgota, este Fiuul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos.
  El va veni și va fi recunoscut și va conduce acest popor care va fi din nou o binecuvântare pentru toată planeta noastră!
  Dar evenimentul cel mai apropiat este RĂPIREA celor credincioși, care formează mireasa Domnului Isus!
  Maranata!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: