UN ATEU PROVOACĂ CREȘTINII SĂ FIE CURAJOȘI… Samy Tuțac

Samy Tutac
„De când un vot popular determină moralitatea? De când majoritatea este cea care determină voia lui Dumnezeu? De când valurile schimbătoare ale culturii determină ce spune Biblia cu adevărat? Și de când liderii spirituali au fost chemați să urmeze mulțimea? Credeam că au fost chemați să conducă mulțimea.”
Ce ziceți dacă vă spun că aceste întrebări nu au fost puse de un lider creștin, ci de un ateu? Da, un ateu care critică lipsa de curaj a liderilor Bisericii de a-și susține valorile.
Ce s-a întâmplat cu liderii în ultima vreme? De ce nu au suficient curaj să facă ce trebuie? De ce a devenit conducerea tot mai slabă în Biserică și societate? Am căutat răspuns la aceste întrebări observând conducerea regelui Saul, omul care a uitat să pună curajul în „bagajele” sale.
Deși a devenit rege, deoarece părea potrivit pentru rol, el niciodată nu a fost învingător în bătăliile lui lăuntrice. Pe dinafară, era înalt, chipeș și bine făcut. Pe dinăuntru, nu era înalt deloc. Din acest motiv, conducerea lui a fost lipsită de curaj și absolut deficitară. Când ostașii lui au plecat de la el, a intrat în panică și n-a mai ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu. Când a fost confruntat cu propriul său păcat, nu a putut face față și și-a fabricat scuze. Când i-a fost teamă că pierde supunerea poporului, și-a construit cultul personalității.
Când David a început să câștige popularitate, a devenit nesigur, gelos și a încercat să-l distrugă. Să fie și la noi aceleași probleme ca și la Saul? Am uitat oare să punem curajul în bagajele noastre?
Trebuie să vină un ateu să ne învețe ce ar trebui să facem? Am convingerea că vom înțelege, în vremurile acestea tulburi, că fără curaj, nu contează cât de bune sunt intențiile noastre. Numai curajul ne permite să facem ceea ce ne este frică să facem. Și în plus, curajul și lașitatea sunt contagioase.
Curajul liderilor va influența și pe alții și va determina dedicarea oamenilor față de valorile în care credem. Uneori Dumnezeu vorbește și prin atei…ca să se împlinescă Scriptura care zice:”Dacă voi veți tăcea, pietrele vor striga.”
Samy Tuțac

Un comentariu (+add yours?)

 1. Petru Ion
  sept. 08, 2015 @ 03:10:45

  Frate Samuel,
  Dumnezeu vegează asupra Cuvântului Său ca să fie împlinit. Chiar folosind ateii la împlinirea Planurilor Sale!
  Un alt exemplu este următorul:
  Mai jos comentariul meu la articolul: RUSIA ACTIONEAZA IN SIRIA

  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/09/07/adevarul-ro-rusia-actioneaza-in-siria-pe-modelul-ucraina/#respond

  Daca americanii care-s in majoritate catolici nu au curaj să intervină in fortă, iata ca intervin rusii care in majoritatea lor sunt atei.
  Dovada ca uneori ateii sunt folositi de Dumnezeu mai mult decat crestinii, care-s crestini doar cu numele.
  Este posibil ca ateii sa rezolve nu numai problema fanaticilor musulmani, ci si a homosexualitatii care este un act de crima impotriva umanitatii.
  Rusii in majoritate atei fac astfel de fapte pentru ca in ultimul timp ateismul pierde teren masiv. Ei vor sa demonstreze ca ATEISMUL este superior ca doctrina de viata pe pamant. Ce interes NEBUN! … Psalmul 14:1

  Dar crestinii adevarati stiu ca Dumnezeu are ULTIMUL CUVANT,
  Crestinii adevarati nu se roagă nici pentru Obama nici pentru Putin, ci vor lăuda pe Dumnezeu, a carui plan se implineste vazand cu ochii.
  Dumnezeu are in Planul Lui multi oameni care trebuie sa-i ducă in cer si dintre musulmani si dintre atei deci TOATE se desfăsoara dupa voia LUI, care este buna, placuta si PERFECTA!

  Se apropie ziua venirii Domnușui Isus!

  Maranata!,

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: