Marius Cruceru ~ Trei intrebari „DE CE?” 1.De ce nu ai voie niciodata sa fii dezamagit de biserica? Biserica Izvorul Vieţii 6 septembrie 2015

Marius Cruceru Photo captura de Agus Dei

Marius Cruceru Photo captura de Agus Dei ~ Biserica Izvorul Vieţii 6 septembrie 2015

Text Efeseni 1:1-12

1 Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin* voia lui Dumnezeu, către sfinţii** care sunt în Efes şi† credincioşii în Hristos Isus:
2 Har* şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos.
3 Binecuvântat* să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.
4 În El, Dumnezeu ne-a* ales înainte** de întemeierea lumii, ca să fim† sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui,
5 ne-a rânduit mai* dinainte să fim înfiaţi** prin Isus Hristos, dupㆠbuna plăcere a voii Sale,
6 spre lauda slavei harului Său, pe* care ni l-a dat în Preaiubitul Lui**.
7 În* El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile** harului Său
8 pe care l-a răspândit din belşug peste noi prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;
9 căci a binevoit să ne descopere* taina voii Sale după planul pe care-l** alcătuise în Sine Însuşi,
10 ca să-l aducă la îndeplinire la împlinirea* vremurilor, spre** a-Şi uni iarăşi într-unul în Hristos, toate† lucrurile: cele din ceruri şi cele de pe pământ.
11 În El* am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai** dinainte, dupㆠhotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale,
12 ca* să slujim de laudă slavei Sale, noi, care** mai dinainte am nădăjduit în Hristos.

Scumpa biserica, traim zile extrem de dificile pentru biserica Domnului. Traim vremuri in care ne plangem. Si calatorind mult si la fratii penticostali si la fratii baptisti si la fratii Crestini dupa Evanghelie, peste tot aud aceleasi lucruri: „nu mai sunt vremurile de odinioara. Nu se mai pocaiesc oamenii cum se pocaiau, nu mai este credinta cum a fost, nu mai este aceeasi asprime a credintei. Sunt unii care vor sa largeasca calea Domnului. Nu mai este atata putere in predicare. Nu mai este atata placere de a veni la Casa Domnului….” Toate sunt adevarate intr-un fel. Traim vremuri foarte dificile si este o bucurie pentru mine cand vad o biserica plina pentru ca daca mergeti mai incolo de Ungaria, Austria, Anglia, Olanda, veti descoperi nu numai biserici goale duminica, ci biserici care au fost transformate in expozitii si in muzee. Si, in prima biserica baptista care a fost in Amsterdam, acum 500+ ani, acum este o cafenea la ora actuala.

Traim vremuri intr-adevar delicate. Libertatea ne-a adus multe multe beneficii, dar si multe lucruri care stau impotriva marturiei crestine. Acuma este o problema. Aud, mai ales din generatia mea, cei care sunt la 40, 30 de ani, si generatia lor, care sunt la 30, 20 de ani, urmatoarea critica: „Sunt dezamagit de biserica mea. Nu mai imi place. Parca nu mai este… mai bine cautam ceva pe internet si ascultam niste predici de acolo. In seara aceasta, as vrea sa ne uitam in Epistola lui Pavel catre Efeseni si sa ne raspundem la trei intrebari „de ce”.

1.De ce nu ai voie niciodata sa fii dezamagit de biserica?

Prima intrebare este: De ce nu ai voie niciodata sa fii dezamagit de biserica? Observati ca am evitat ‘biserica ta”. Pentru ca nu e a ta. Nu poti spune „biserica mea”. Este biserica la care mergi tu, dar nu-i biserica ta. N-ai varsat nici o picatura de sange pentru ea. Altcineva este Mirele bisericii si altcineva a varsat sangele pentru a fi rascumparata biserica. Altcineva este Mire si biserica este Mireasa.

Cum poate cineva fi dezamagit de o comunitate in care a fost primit prin har? Cum poti sa fii dezamagit de biserica lui Hristos, care te-a primit cu bratele deschise, este comunitatea celor mantuiti, este poporul Domnului care merge spre cer, n-ai platit bilet de intrare, nu ai sacrificat absolut nimic. Nu ti-a cerut nimeni sa mergi pe coate si genunchi in jurul bisericii, sa te biciuesti sau sa faci altceva, ca sa intri in biserica lui Hristos, ci prin har. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta, ca sa nu se laude nimeni. Nimeni. De aceea, cand spui ‘biserica ta’, e o mentalitate gresita. Ai mentalitatea aceasta, ca tu vii la biserica si biserica iti este datoare cu ceva.
~Cand vii la biserica, vii cu mentalitatea celui care merge la filarmonica si a platit bilet.  „Nu-mi place cum a cantat corul.”
Dar, tu de cand ai devenit critic de arta? De cand, biserica, a devenit filarmonica?
~”Nu-mi place, ca sora s-a incurcat la poezie.” Dar, de cand e biserica cenaclu?
~”Nu-mi place biserica din seara aceasta.” Dar, cine te-a pus arbitru?

photo facebook

photo fFaceook

In momentul cand spui asa ceva, ai un alt gand mai periculos in spate. In activitatea pastorala, timp de 20 de ani, m-am intalnit cu aceasta atitudine: „Sa stiti, ca daca procedati asa, eu nu mai vin la biserica asta.” Stiti ce am zis? „Sanatate, tata, si noroc.” Nu poti sa santajezi biserica, spunand ca tu mai vii. Ca, tu nu faci un bine. Uneori, oamenii isi imagineaza ca este un mare bine care tu il faci, ca vii la biserica. Nu, dragul meu, binele pe care-l faci este in primul rand tie, ca vii la biserica. Tu ai nevoie de biserica, nu biserica are nevoie de tine. Nu faci nimanui nici un hatar, nici macar parintilor, nici macar membrilor din comitet, nici prezbiterilor. Nu le faceti absolut nici o favoare pentru ca, atentie: daca nu vii la biserica, drumul celalalt, unde credeti ca duce? La crasma, la discoteca? Stiti unde duce celalalt drum? In iad. Sunt doar doua chei, dragii mei, este calea ingusta care duce spre Imparatia lui Dumnezeu si asta nu se poate, doar prin biserica. De asta, nu poti sa spui…

Ciprian, in primele secole crestine, un episcop crestin, a spus: unus christianus, nullus christianus. Un crestin izolat nu este crestin, nu poate fi crestin, pentru ca un crestin nu poate trai decat prin biserica. Daca, Doamne fereste, taind la abric, Doamne fereste, iti scapa o scandura intr-un nod si ti-ai taiat un deget, spui: „Mare pierdere, mai am inca noua.” Ce se intampla cu degetul ramas in tarana? Continua sa traiasca? Continua sa arate? Continua sa scrie? Nu. Moare. Putrezeste si ramane os. La fel se intampla cu crestinul care spune: „Eu va fac un favor ca vin la biserica. Sa va bucurati ca vin la biserica. Ca daca ma suparati cumva, eu nu mai vin.”

Dragii mei, as vrea sa vedem ce intelegere are apostolul Pavel despre biserica. Biserica din Efes era o biserica extrem de grea, intr-un oras port cu multe provocari. Numai biserica din Corint era mai grea decat biserica din Efes. Biserica din Efes era la intersectia de drumuri, situata pe actualul taram al Turciei, departe si de Atena, departe  si de Roma, departe  si de Ierusalim. Era un loc in care se intersecta tot felul de oameni, tot felul de rase, tot felul de limbi. Si biserica de acolo, mica comunitate din Efes, era bombardata de tot felul de invataturi, tot felul de comportamente si tot felul de apucaturi. Si sa vedem ce spune apostolul Pavel: 1 Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin* voia lui Dumnezeu, către sfinţii** care sunt în Efes (Efeseni 1). Ce frumoasa perspectiva. Cand ai intrat pe usa aceea sau pe usa aceasta (in biserica), cand te-ai uitat la biserica, ce ai vazut?
Frati si surori de diferite varste, de diferite istorii, unii probabil care te calca pe nervi.
Te-ai uitat asa printre banci, sa zici: pe langa asta, ma asez, pe langa asta, nu ma asez.
Langa ala ma asez, langa ala, nu ma asez.
Lasa, ca langa asta nu ma simt bine.
Asta imi da ghionturi si ma trage la discutii in timpul predicii.
Si te-ai uitat si ai vazut o mare de oameni diversa. Daca stii mai multe despre ei,,,, Cel mai bine e pentru mine, eu nu va stiu de loc. Dar, daca stii mai multe despre ei, mai ai si judecati: Aha, a venit la biserica? In sfarsit, a venit la biserica.
Aha, si asta a aparut acuma!
Stii ce ai intalnit, cand ai venit, in urma cu 36 d eminute la biserica?
SFINTII LUI DUMNEZEU.

De ce sunt sfinti? Ca sunt curati. Prin sangele Domnului. Toti cei care au marturisit. Pentru tine, sunt pe grade. Pentru tine, sunt asa, unii mai importanti, altii mai putin importanti. Cand ne spune Iacov – „Cand vedeti unul bine imbracat, ziceti „vino incoace”. Cand vezi un frate mai prost imbracat, zici „Vino sa stai sub picioarele mele.” Nu. Apostolul Pavel, cand se uita la Biserica din Efes, el vede pe toti sfinti in Hristos pentru ca, dragii mei, in ziua judecatii, cand Domnul Dumnezeu Tatal va chema la judecata intreaga omenire si va intreba „Acestia, cine sunt?” Fiule drag, Eu nu vad decat o mare de pacatosi. Si Fiul lui Dumnezeu, care si-a dat viata pentru noi, va spune: „Tata, ia mai uita-te inca odata prin ranele mele. Ia spune-Mi, acuma, ce vezi?” Si Tatal se va uita prin ranele Domnului Isus la tine si la mine si va vedea sfintii care sunt in Medias, sfintii care sunt in Sibiu, sfintii care sunt in Oradea. Si toti, adunati laolalta, vor fii ca in Apocalipsa 7-9 După aceea m-am uitat şi iată că era o mare* gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din** orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini, – haine albe, spalate (spune mai jos) prin sangele Mielului. Nu prin matanii, nu prin pomeni, nu prin darnicie, nici prin vreo fapta, ci prin sangele Mielului.

Prima lectie care trebuie sa o inveti, dragul meu, este ca in momentul cand vii la biserica, n-ai voie sa fii dezamagit de biserica pentru ca te intalnesti cu sfintii Domnului. Nici macar nu-s prietenii tai. Cand noi cantam o cantare, nu stiu daca dvs. o cantati, de obicei o cantam cand dam Cina Domnului si ne salutam unii pe ceilalti in biserica in care am pastorit, cantam asa: ‘O ce bine ma simt cu alesii mei?’. Stiti jocul acela care il jucau copiii in copilarie, acuma joaca numai in computere, jocul „tara, tara, vrem ostasi.” Si in momentul cand ne tineam de mana, alegeam noi pe cei mai buni, pe cei mai puternici si stiam ca aia sparg zidul celorlalti. Si erau alesii mei. Asa am vrea sa fie si in biserica, alesii mei. O ce bine ma simt cu alesii Domnului. Pai, daca Domnul i-a ales, tu ai cumpana mai buna decat Domnul? Ai tu un cantar mai bun decat Domnul? In momentul cand Domnul i-a ales pe acestia ca sa fie sfintii Lui si I-a spalat in sangele Mielului, n-ai dreptul sa comentezi. Nici eu, nici tu. Cand venim la inchinare si suntem adunati aici, unii cu ceilalti, suntem sfintii lui Dumnezeu.

Cerul si biserica nu-i cu cine ne bem noi cafeaua. Cerul si biserica e cu cine a rascumparat Domnul. 

Le propuneam tinerilor ieri un exercitiu si vi-l propun si dvs. Ia, imaginati-va ca ar veni Domnul chiar in acest moment. Imi opreste mie predica, desface tavanul, si spune: „Am venit. Gata. S-a sfarsit istoria si vreau ca bisericile din Medias, (uite, asa cum sunteti adunati acuma) vreau sa va iau exact asa cum v-ati asezat si sa va duc in ceruri.  Dar, avem urmatoarea regula, pentru primele 10.000 de ani din vesnicie, nu te misti de langa cine te-ai asezat. Si 10.000 de ani sa ai partasie cu persoana langa care te-ai asezat si cu cel din stanga si cu cel din dreapta.” S-ar putea ca unii sa fiti dezamagiti. Asa-i? „Ah, pai eu credeam ca ma pune cu cumnatii, cu finii, cu cutare.. Cu astia cu care ma inteleg eu mai bine. Eu credeam ca ma pune cu ala din spate, cu care dintotdeauna cand ne intalnim, discutam pe frati si avem asa de multe subiecte de discutie. Niciodata nu se epuizeaza.” Dragii mei, cerul si biserica nu-i cu cine ne bem noi cafeaua. Cerul si biserica e cu cine a rascumparat Domnul.

către sfinţii** care sunt în Efes şi† credincioşii în Hristos Isus: 2 Har* şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos. 3 Binecuvântat* să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări-
si acuma ne da adresa exacta a bisericii. Adresa exacta a bisericii e – ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti-
Ce-i mai bun e inainte. Ce-i mai bun e pregatit. Si daca va uitati in continuarea capitolului, tot capitolul este un joc intre prepozitiile care se refera la Hristos: in Hristos. In El, Dumnezeu ne-a ales. In dragostea Lui. Prin Isus Hristos. In preaiubitul Lui. In El avem rascumpararea pacatului. Prin sangele Lui, iertarea pacatelor. Totul se invarte in jurul Domnului Isus Hristos.

Cand vii la biserica, dragul meu, nu vii sa te intalnesti cu o adunare care se aduna pe strada Izvorului. Nici macar nu vii la o adresa din Medias. Ci vii sa te intalnesti cu trupul viu al Domnului Isus Hristos, madularele Domnului Isus Hristos. Cum sa nu respecti madularele Domnului Isus Hristos? Ma doare si mi se strapunge inima cand aud pe cineva vorbind biserica de rau. Marturisesc ca in tinerete am facut si eu greseala aceasta. Si, mame scumpe, nu-i greseala mai cumplita, decat sa vorbesti biserica de rau in prezenta copiilor. Copiii, o sa se intoarca spre tine mai tarziu, la vremea adolescentei  [si o sa zica]: „La cine sa vin eu? Pai, n-ai zis ca aia-s o adunatura de neispraviti? Pai, n-ai barfit tu pe cutare si pe cutare? La ce sa vin sa ma adun cu ei? Nu asa ai discutat tu pe fratii si pe surorile tale? Am eu clubul mei si gasca mea, la care ma duc. Nu biserica ta.”

Nu vorbiti de rau biserica Domnului Isus Hristos. Cei care sunteti casatoriti, ti-a vorbit cineva vreodata de rau, sotia? Sa spuna ceva de rau de ea? Si daca are dreptate, nu-ti place! Cum credeti ca se simte Mirele cand mireasa Lui  e batjocorita? Cum credeti ca se simte Domnul Hristos cand cea pentru care si-a dat sangele si viata, biserica Lui, este batjocorita si este mazgalita si este barfita? Parca este o placere sa ne batjocorim pe noi insine. Frati si surori, biserica este trupul Domnului. Biserica este mireasa Domnului. Biserica este Templul Dumnezeului Celui Viu. Si, de aceea, trebuie sa avem foarte mare grija cand spunem ca suntem foarte dezamagiti de biserica. Biserica cui? Biserica Lui. Constructia Lui. Mireasa Lui. Si esti dezamagit de trupul lui Hristos? El spune ca o va prezenta o mireasa slavita, fara pata si fara zbarcitura. Da, acuma are pete si are zbarcituri. Da, acuma are caderi si pacate. Acuma, are si lideri care cad in pacat. Acuma, are si predicatori care o fac de ras. Acuma, are foarte multe scazaminte. Dar, sa n euitam la mireasa fara pata si fara zbarcitura, asa cum o viseaza Mirele ei si asa cum o va prezenta Mirele ei.

~~~~~

Cel mai simplu este ca in biserica sa nu faci nimic si sa fii tot timpul bombanind si tot timpul nemultumiti. Si tot timpul sa-ti ploua si tot timpul nemultumiti, ca cei din poporul Israel. Le cadea mana din ceruri, dar ei bombaneau ca era prea multa. Le cadeau prepelitele si nici macar nu trebuiau sa alerge dupa ele, ca erau amortite si le-a ramas carnea in dinti ca se saturasera si de asta. Daca era prea rece apa, nu era buna. Dacae era prea calda apa, era amaruie. Daca erau prepelitele prea multa carne si le crestea colesterolul. Daca era prea multa mana, era prea dulce si faceau diabet. Nimic nu-ti convine cand esti nemultumit in adancul sufletului.

Problema nu-i a bisericii. Problema fundamentala este a launtrului meu si al tau. Inima omului este nespus de inselatoaresi deznadajduit de rea. Iata ce frumos descrie apostolul Pavel biserica lui Dumnezeu. 7 În* El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile** harului Său 8 pe care l-a răspândit din belşug peste noi prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere; Si, mai tarziu ne spune, in vers. 18 ce-i cu aceasta intelepciune si pricepere. De ce suntem nemultumiti de biserica? Si de ce nu avem dreptul sa fim nemultumiti de biserica? Pentru ca n-avem intelepciunea de sus si priceperea lui Dumnezeu. Cand ai intelepciunea de sus si priceperea lui Dumnezeu, tu intelegi care e planul lui Dumnezeu pentru biserica. Daca nu ai intelepciunea si priceperea lui Dumnezeu, atunci nu intelegi ce plan are Dumnezeu cu biserica. Iata ce spune in vers. 18 –17 Şi mă rog ca Dumnezeul* Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să** vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea Lui – Cine este El? Este capul bisericii. – 18 şi să vă lumineze ochii* inimii, ca să pricepeţi care este nădejdea** chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui  si nu se opreste aici, cum continua versetul? în sfinţi -adica, dvs. Ce se roaga ap. Pavel: „Eu stau aici in puscarie si sufar pentru voi, tanjesc pentru biserica, as vrea sa vin la o biserica cu un program prost, as vrea sa vin la o biserica in care se canta fals, as vrea sa vin la o biserica de care voi sunteti nemultumiti,” ca el era in puscarie. Si, dragii mei, sunt frati si surori care sunt acuma in China si Sudan, care s-ar inchina intr-o biserica in care tu esti nemultumit. Si ar vrea sa fie la partasie cu noi si li s-ar parea ca e raiul coborat pe pamant, daca ar veni intre noi si ar auzi cantarile in comun. Dar, tu strambi din nas si esti nemultumit. Si spune: „Problema pe care o aveti, dragii mei, ca aici in puscarie, eu am priceput. Dar, voi acolo nu pricepeti, ca trebuie sa vi se lumineze ochii mintii, sa pricepeti care este nadejdea,” adica, proiectat in viitor. Nadejdea mostenirii care trebuie sa vina, nadejdea mostenirii lui, IN SFINTI.   Sfintii care sunt in Efes. Asa, pacatosi si cazuti cum sunt. 

Noi incercam sa proiectam, sa aruncam, toata povara si namolul nostru sufletesc  asupra fratilor si a surorilor. Vedeti, cand Adam a fost chemat la Dumnezeu la socoteala, ce a spus? „Nevasta, nu eu-s vinovat.” Si pana acuma, nici ea, macar: „Nevasta pe care mi-ai dat-o Tu.” Adica, cine-i de vina? Tu! „Dumnezeu e de vina ca a inventat planul asta al familiei,” spunea Adam. Tu, cand judeci biserica, faci exact ca Adam: „Biserica pe care ne-ai dat-o Tu.”Ca-i planul lui Dumnezeu. Nu-i planul tau, nu-i creatia ta. Dragii mei, noi avem o mare, mare binecuvantare ca suntem membrii ai bisericii. Noi nu mai stim sa ne bucuram, ca suntem primiti in familia Domnului Isus. Mama mea a lucrat 30+ ani intr-un orfelinat. Mama mea a ramas vaduva la 27 de ani, dar, noi eram orfani, dar aveam casa. Noi eram orfani, dar aveam mama care venea. Mama vaduva si cu copii acasa, lucra in orfelinat si asa am avut contact cu copiii din orfelinat. Ducandu-ma din cand in cand, mai ales in perioada adolescentei si a tineretii sa o aduc pe mama acasa, pentru ca era intuneric si era mult pericol pe vremea aceea, pe vremea lui Ceausescu, pentru cateva minute am vazut orfanii de acolo. Si orfanii din orfelinatele lui Ceausescu erau batuti cu pantoful in cap. Erau maltratati. Si cand le arata-i un pic de dragoste si o imbratisare, se lipeau de tine, de nu mai putea-i sa-i desprinzi cu nimic. Si vedea-i in copilasii aceia tanjirea dupa familie. Cat de mult si-ar fi dorit o familie. Si-ar fi dorit un tata care sa-i bata. Si-ar fi dorit o mama care sa-i traga de urechi. Numai sa fie familie. Apoi, dupa ’90 erau programele acelea in care luai un orfan sambata si duminica la tine acasa, din orfelinat. Luni era jale, pentru ca trebuia sa-i duci inapoi in case in care nu erau mame si nu erau tati. Stiti de ce avem noi moft? Ca ne merge prea bine. Stiti de ce nu ne place la biserica? Ca avem libertate.

Daca ne iubeste Dumnezeu destul de mult, ascultati-ma ce va spun, daca ne iubeste Dumnezeu destul de mult, ne va da o persecutie cum n-am vazut in ultimii ani. Si abia atunci vom aprecia ce inseamna sa te inchini, ce inseamna sa-ti iubesti fratii, ce inseamna sa-ti iubesti surorile, cand vom fii scosi aici pe strada si vom fii decapitati de musulmani. Atunci vom intelege care e pretul credintei, cum inteleg altii in tarile musulmane, dragii mei.

13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul* adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu** Duhul Sfânt, care fusese făgăduit 14 şi care* este o arvună a moştenirii noastre, pentru** răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre†† lauda slavei Lui. 15 De aceea şi eu, de când am auzit* despre credinţa în Domnul Isus care este în voi şi despre dragostea voastră pentru toţi sfinţii,16 nu* încetez să aduc mulţumiri pentru voi, când vă pomenesc în rugăciunile mele.

Cand este ultima oara cand ai multumit Domnului pentru frati si surori? Fratele Niculita Moldoveanu avea o cantare:
Icoanele mele cu salbe de crin,….
Voi fraţi şi surori sunteţi voi….

Noi nu pupam icoane, dragii mei, dar noi ar trebui sa le dam sarutarea frateasca fratilor. O, si de cate ori, sarutarea aceea frateasca este sarutarea de Iuda. De cate ori il barfesti pe la spate pe fratele si dupa aia ii spui: „Pacea Domnului!” in fata. Pace, pe care tu n-o ai. Seninatate pe care tu n-o ai. Vedeti, dragii mei, daca citim cu atentie capitolul 1 din Efeseni, vedem ca nu ai niciun fel de motiv as fii dezamagit de biserica, biserica locala in care esti membru. Esti membru prin har. Ti s-a facut mare, mare hatar sa fii membru a acestei biserici. Esti binecuvantat, esti iubit de Dumnezeu ca esti madular al trupului lui Hristos si esti parte din mireasa Domnului Isus Hristos. De ce ai face mofturi la asa ceva? De ce ai refuza un asemenea har? N-ai nici un motiv sa fii suparat, frustrat, intristat si dezamagit de biserica lui Dumnezeu.

~ Va urma trascrierea de la partea a 2-a si a 3-a ~

Mesajul incepe la minutul 21:00

VIDEO by Biserica Izvorul Vieţii

Versurile cantarii integrale:

Icoanele mele cu salbe de crin,
Icoanele dragostei noi,
Icoanele mele scăldate-n rubin
Voi fraţi şi surori sunteţi voi.

Făclii care ard dăruind tuturor
Lumină din veacul de-apoi,
/: Lumini din lumină, izvor din izvor,
Voi fraţi şi surori sunteţi voi :/

Cădelniţă sfântă cu foc din altar
Cu care smerit mă-nconvoi,
Cădelniţa mea de mireasă şi har
Voi fraţi şi surori sunteţi voi.

Aghiasmă sfinţită din munţii de sus
Ţâşnind într-un veşnic şuvoi
/: Aghiasmă din stânca eternă: Isus,
Voi fraţi şi surori sunteţi voi :/

Mătănii de rugă, din aur de-Ofir,
Săpate cu-n veşnic priboi,
Mătănii legate pe-al dragostei fir,
Voi fraţi şi surori sunteţi voi.

Icoane de aur în Templul divin
Din voi – fraţii mei – mi-am făcut.
/: Icoane la care eu nu mă închin,
Dar ca pe Christos – le sărut :/

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Marius Cruceru ~ Trei intrebari “DE CE?” 1.De ce nu ai voie niciodata sa fii dezamagit de biserica? | pastor ciprian barsan
 2. Iosif
  sept. 13, 2015 @ 07:04:02

  A nu se confunda Biserica lui Hristos cu adunarile,cladirile,casele de rugaciune.
  Nu incape indoiala ca,in aceste adunari,cladiri sau case de rugaciune,exista „pietre vii”din care este cladita Biserica,(trupul lui Hristos) ,insa acestea nu sunt cunoscute decit de Cel ce a inceput aceasta Biserica,Hristos Isus,Piatra pe care au lepadato „zidarii”.
  Fiti binecuvintati.

 3. Trackback: Marius Cruceru ~ Trei intrebari „DE CE?” 2. De ce trebuie sa fii neaparat dezamagit de tine? | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Trei intrebari „DE CE?” 3. De ce ai toate motivele sa fii entuziast de lucrarea lui Dumnezeu | Biserica Penticostală Maranata
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: