In Germania sute de refugiati musulmani se intorc la Hristos

musulmani se intorc la credinta in Germania

Biserica Evanghelică ”Trinity” a crescut de la 150 la 600 de membri în doar doi ani, iar mulți sunt musulmani ce au fugit din Iran și Afganistan.
Mulți refugiați caută azil în Germania, iar convertirea la creștinism le mărește șansele de ședere. Dacă sunt trimiși acasă, convertiții pot fi persecutați sau chiar omorâți pentru că au părăsit islamul.
Pastorul bisericii spunea că el crede că puterea lui Hristos le schimbă viețile.

”Știu că uneori oamenii vin aici pentru că speră să primească azil. Îi poftesc înăuntru pe acești oameni deoarece cred că pot fi schimbați, în ciuda motivației originale de a face asta”, spunea Gottfried Martens.

Pastorul Martens spunea că 90% dintre cei botezați se întorc în biserică.
Când vine vorba de credință, Europa a fost numită: continentul întunecat. Frecventarea bisericii este scăzută, în special în bisericile de stat, dar trezirea a venit în unele biserici într-un mod neașteptat.
Anumite regiuni din Germania se află printre cele mai secularizate zone din lume.

Sondajele arată că doar 13% din locuitorii Germaniei de Est cred în Dumnezeu. Dar participarea la biserică este în creștere datorită foștilor musulmani veniți din Iran. La biserica ”House of God’s Help” din estul Berlinului, convertiții la creștinism au dublat numărul membrilor.

Rosemarie Götz ocupă funcția de diacon:
”Au venit ca o ploaie neașteptată de vară. Dintr-o dată, săptămânal au început să vină oameni noi care cereau să fie botezați. La început au venit doar cinci, șase iranieni. Au fost ușor de depistat și am ajuns să-i cunoaștem. În timp, ei și-au adus prietenii și vecinii.”

Anul acesta, Germania a experimentat o expansiune a islamului. Musulmanii au organizat o campanie de distribuire a Coranului într-o țară care a întors spatele creștinismului biblic. Dar imigranții iranieni, sau perși, au experimentat deja întunericul și opresiunea islamului în țara lor natală și sunt flămânzi după libertatea și bucuria creștinismului.

Michael a cerut să îi ascundem fața pentru a-i proteja identitatea și familia din Iran.
”M-am întâlnit de câteva ori cu niște prieteni în Teheran într-o biserică subterană unde vorbeam despre Isus și câteodată încercam să facem studiu biblic, dar fără să avem o biblie”, mărturisea Michael.
Toți iranienii cu care am discutat L-au primit pe Isus în Iran, dar apoi au trebuit să fugă, altfel riscau să fie închiși sau uciși.

”Mă îndreptam spre o întâlnire a bisericii-de-casă când am văzut poliția în fața blocului, așa că nu am intrat. Mai târziu, am sunat-o pe mama mea care mi-a spus că poliția mă căuta pe mine. Familia m-a ajutat să fug din țară”, mărturisea David.

”Când locuiam în Iran îmi doream să devin creștină, dar e greu să afli mai multe despre creștinism în Iran. E interzis să devii creștin. Mi-a fost foarte greu. A trebuit să îmi părăsesc părinții, așa că am pierdut casa și familia”, mărturisea Nafiseh.

Rosemarie spunea că unii dintre convertiți au fost surprinși să descopere așa de mulți germani dezinteresați de creștinism:
”Majoritatea au devenit creștini în Iran și știu mai multe despre creștinism decât ne-am aștepta. Ei sunt cu un pas înaintea noastră pentru că au fost deja persecutați pentru Hristos și și-au dat seama rapid că mulți germani sunt creștini doar cu numele și sunt dezamăgiți de faptul că germanii consideră libertatea religioasă un drept care li se cuvine.”

Unii germani sunt reticenți față de convertiri pentru că botezul le garantează azil în Germania și scad șansele de a fi deportați.
Așa că sora Rosemarie îi supune pe convertiții perși la un studiu biblic foarte riguros:
”Credeam că unii dintre ei au vrut să fie botezați doar ca să primească dreptul să stea în Germania, dar a fost cazul doar cu câțiva dintre ei. De fapt, o parte dintre cei care s-au botezat deja au venit înapoi la cursurile de cateheză pentru a patra oară.”

Nu se știe câți imigranți iranieni s-au convertit și s-au alăturat bisericilor din Germania, dar cu siguranță sunt mii. La ”House of God’s Help”, ei au revigorat congregația.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 94 – septembrie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

3 comentarii (+add yours?)

 1. Victoria
  sept. 18, 2015 @ 04:54:40

  Toata Slava si Gloria sa fie a Domnului in veci de veci Amin ! Venirea Domnului e aproape ! Maranata ! Vino Doamne Isuse !

 2. mareabritanieevanghelica
  nov. 09, 2015 @ 12:25:24

  Reblogged this on Marea Britanie Evanghelica.

 3. Raut Florica
  aug. 25, 2016 @ 09:08:23

  Se implineste Ieremia 17

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: