=​ Planurile ​O​mului si Planurile Lui D​UMNEZEU​ =

Photo tumblr gif man sky stars
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
Toata Gloria in Veci !!!

Planurile omului si Planurile Lui DUMNEZEU

​   ​„Ascultati, acum, voi care ziceti: „astazi sau maine, ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga!”Si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur care se arata putintel, si apoi piere. Voi dimpotriva, ar trebui sa ziceti: „Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru” Pe cand acum va faliti cu laudaroseniile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea”. (Iacov 4:13-16).

a lucra dupa un plan e lucru bun Photo

a lucra dupa un plan e lucru bun Photo twitter.com

Oamenii, indiferent de varsta, pregatire, pozitie sociala sau situatie materiala, obisnuiesc sa-si faca planuri cu privire la diferite lucruri pe care vor sa le obtina, sau sa le indeplineasca. Isi fac planuri cu privire la viata personala: sa dea examen la o scoala, sa se casatoreasca, sa-si gaseasca un servici mai bun, sa castige mai mult, etc. Sunt planuri pe care sotii le fac pentru viata de familie: o casa, o masina, mobila, etc. Desigur ca se poate vorbi si de planuri pe care le fac cei ce conduc destinele unei localitati, ale unei tari, si chiar ale unor organizatii internationale. Sunt planuri facute pe perioade mai scurte sau mai lungi si in diferite domenii de activitate. A lucra dupa un plan e un lucru bun. Aceasta inseamna ca se lucreaza organizat, nu haotic.

​ ​In​tr-o zi​ in timp ce circulam cu masina pe o strada principala a unui oras​,​ cu viteza regulamentara,​ de pe o strada laterala secundara, mi-a iesit in cale o alta masina, care oprise initial la „stop”. Totul s-a petrecut atat de rapid si neasteptat, ca n-am mai avut timp sa ma gandesc nici la ​familie​, nici sa zic macar: „Doamne iarta-ma!” Desigur ca n-au mai avut timp sa-mi treaca prin cap nici planurile, pentruca, trebuie sa va spun ca asa ca fiecare om, aveam si eu vreo cateva pe rol. Puteam muri, dar Dumnezeu m-a scapat! Slava Lui, in veci!

Ce-am vrut sa va spun cu asta? Ceea ce stim cu totii: ca planurile chiar daca sunt foarte bune, (bine facute si cu bune intentii), nu se realizeaza intotdeauna. Ele pot fi indeplinite suta la suta, partial, sau de fel. Sunt lucruri pe care le putem constata fiecare in practica. Dar sa vedem ce spune Cuvantul lui Dumnezeu cu privire la asta in cartea lui Iacov 4:13-16: 

„Ascultati, acum, voi care ziceti: „astazi sau maine, ne vom duce in cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom castiga!” Si nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur care se arata putintel, si apoi piere.Voi dimpotriva, ar trebui sa ziceti: „Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru” Pe cand acum va faliti cu laudaroseniile voastre! Orice lauda de felul acesta este rea”.

Ziceam ca planurile nu se indeplinesc intotdeauna. 

​    I. ​Sa vedem cateva piedeci in calea realizarii planurilor noastre:

1.- Necunoasterea viitorului (versetul14, prima parte: Nu stiti ce va aduce ziua de maine!”). Cunoastem prezentul si trecutul in mod partial. Pe baza unor date din trecut si prezent omul incearca sa scruteze viitorul. De exemplu: cum va fi in anul care urmeaza, peste 2, 3, 5, 10, sau 20 de ani​?​

 Sau cum va fi vremea maine, peste cateva zile, sau cateva saptamani? Va fi o vreme ploioasa sau secetoasa? Meteorologii fac tot felul de presupuneri, dar de multe ori cand ne spun ca maine va fi vreme frumoasa ne trezim uzi leoarca, pentruca am lasat umbrela acasa, la indicatia lor. De ce? Pentru ca timpul e „probabil”, nu sigur. Nu cunoastem viitorul cu certitudine.

2.- Neputinta si limitele noastre omenesti. Chiar daca stim si putem face multe, e prea putin fata de „tot”, fata de a sti totul si a putea face totul a​totputernicia,  omniscienta si omniprezenta sunt atribute care apartin doar lui Dumnezeu.

3.- Dependenta de altii. Multe dintre planurile noastre depind de altii, sau cum se zice, suntem la cheremul lor. Unii oameni chiar daca ar vrea sa ne ajute sa ne indeplinim planurile, nu pot nici ei caci, la fel ca si noi, sunt limitati.

​ Numai​ Dumnezeu nu are limite in posibilitati!

4.- Efemeritatea vietii noastre (versetul 14). Ca suntem trecatori pe P​amant o stim cu totii. Ce nu stim, e cat vom trai. Multi au plecat de pe acest  Pamant lasand ulte din planurile lor neterminate sau neincepute!

5.- Dependenta noastra de Dumnezeu (versetul 15): 

„… Daca va vrea Domnul vom trai si vom face cutare sau cutare lucru”

Daca El ne da viata, sanatate, putere, si ne permite accesul la anumite posibilitati, ne putem indeplini planurile. Daca nu, atunci ne vom zbate degeaba. Omul face multe planuri, dar ingaduinta e la Dumnezeu.

Am prezentat cateva dintre piedicile majore in calea realizarii planurilor noastre la care, poate, tinem foarte mult si suferim tot atat de mult cand ele nu se implinesc.

      II. Sa vedem ce ar fi de facut ca planurile noastre sa se indeplineasca:

1.- Sa apelam la Cel ce stie viitorul si poate totul; la Atotstiutorul, Atotputernicul, Atotprezentul, adica la Dumnezeu. Si omeneste vorbind, e bine sa fii prieten cu cineva „sus-pus” care are o anumita putere, dar daca ai fi prieten cu Cel Mai de Sus, cu Atotputernicul, cu atat mai bine!

2.- Sa ne facem planuri dupa voia lui Dumnezeu, pe placul Lui. In acest caz sansele de reusita cresc spre suta la suta.

3.- Sa ne incadram noi in planurile Lui (nu sa cautam sa-L incadram pe El in planurile noastre). In acest caz planurile noastre vor fi si bune, si se vor si indeplini in procent de suta la suta. Fara nici o indoiala!

Are oare Dumnezeu vreo parere referitoare la planurile noastre, la directionarea lor? Raspunsul este afirmativ. El ne spune:

 „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”(Matei 6:33).

Deci planul nostru nr.1 trebuie sa fie intrarea in Imparatia lui Dumnezeu si trairea unei vieti curate pe Pamant. Multi si-au facut planul sa ajunga in America sau in alte tari ca sa le vada sau sa se stabileasca acolo, si au reusit asta. 

​    Multe din planurile bune care se refera si au sfarsitul aici pe Pamant ​sunt de apreciat.
    Cel mai maret, cel mai grandios plan pe care si-l poate face omul e sa ajunga in Rai cu DUMNEZEU, in fericire vesnica! ​
   

Dumnezeu cauta sa ne directioneze planurile noastre spre bine, adica spre El. Ba mai mult decat atat, El insusi are planurile Lui, si cel mai important plan al Sau cu privire la noi, oamenii, e cel prezentat in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 13, versetul 16: 

„Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica„.

​ ​In acest verset este prezentat planul lui Dumnezeu cu privire la mine si cu privire la tine stimate cititor (cititoare); plan de salvare de la moartea vesnica, de la chinul vesnic, de la pieire, de la Iad​!​ Pentru Dumnezeu acest plan a fost si este de o importanta deosebita! De unde vedem asta?

​ ​Din faptul ca El n-a precupetit nimic pentru realizarea acestuia; chiar daca a fost cazul sa-L sacrifice pe unicul Sau Fiu, pe Domnul Isus Hristos, lasandu-L sa fie omorat pe o cruce in locul nostru, in urma cu​ vreo​ 2​.​ooo de ani; El a murit implinind astfel dreptatea lui Dumnezeu Tatal, care ne condamna la moarte pe noi pentru pacatele savarsite.

Ti-ai facut multe planuri si ai dori ca ele sa fie aduse la indeplinire. Ca sa se intample asta, pe viitor cauta sa ti le faci dupa voia lui Dumnezeu, ba chiar sa te incadrezi tu in planurile Lui si mai ales in planul Lui privitor la vesnicia ta. Acesta-i cel mai important si doresc ca el sa devina cap de lista in prioritatile tale. 

​    Vedeti ce plan maret are DUMNEZEU pentru noi oamenii? Sa ne duca la EL in fericire vesnica!?
Mai grandios plan pentru om nu poate exista!​
Accepta acum, nu maine, planul de salvare al Lui Dumnezeu cu privire la tine! Iti doresc apoi sa te inrolezi la indeplinirea acestui plan, spunand asta si altora, iar Dumnezeu sa te rasplateasca pentru asta aici si in vesnicie! 
​ Amin!

 Ioan Burca – robul DOMNULUI,

                                          Doctor in Teologie
Spre Cer incerc a ma sili – Canta:Irina, David, Dan
Se duce Viata ca un Vis – Canta: „Speranta”
La ce ti-ar folosi si cum te-ar izbavi averea ta cand DOMNUL va veni​? – Canta: Lidia Petri
Trece Timpul…TU ce faci cu el? – Mirela si Vali Ursulescu
Esti pregatit sa pleci de pe Pamant? – Canta „Speranta”
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                              Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie  sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAIcare este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!                
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
   “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: