Iosif Ton ~ Interviu la Credo TV

 

Iosif Ton

Mi-a placut sa vad totdeauna partea buna. Mi-a placut ca totdeauna Dumnezeu are ultimul cuvant si ca indiferent cat de mare e opresiunea, cat de mare e intunericul, Dumnezeu biruie si lumina lui biruie.  Asa ca si in cele mai negre situatii eu eram optimist. Eu vedeam inainte eu vedeam ca se prabusea comunismul. Si tot asa vedeam ca Romania se va transforma, nu atat de repede cat as fi dorit eu, ca eu sut asa, avalnic si vreau ca totul sa se faca repede.Dar, El cateodata ma mai tempereaza. Insa, ma bucur ca vad schimbari mari in toate planurile. Toate planurile vad mana lui Dumnezeu si se implineste planul extraordinar  a lui Dumnezeu.

Rodica Baciu:

V-am auzit la mai multe intalniri spunand ca sunteti un sclav a lui Dumnezeu. De ce va numiti asa?

Iosif Ton:

Rob a lui Hristos. Definitia e luata din Efeseni 6:6 – rob a lui Hristos care face de buna voie si cu bucurie voia lui Dumnezeu. Rob a lui Hristos pentruca El m-a cumparat. Cand L-am vazut cat e de bun si cand am vazut ce face pentru mine, am zis: Merita sa-Mi fi Tu stapa. Merita sa-Mi guvernezi Tu viata.”  Si de buna voie m-am daruit Lui, m-am subordonat Lui, m-am facut propietatea Lui si am luat decizia ca nu mai intreb unde mi-e mie mai bine, ci totdeauna intreb: unde ma vrei Tu stapane?” Cea mai frumoasa viata e viata care o traiesti cu gandirea Lui, cu calauzirea Lui ca El stie mai bine ca mine ce-i bine. De aceea sunt robul Lui. […]

Vreau sa facem o precizare. Am auzit pe multi in ultima vreme zicand ca varsta omului este 70 80 de ani si cand ajungi acolo esti terminat. Va rog sa va uitati in cartea Geneza, Dumnezeu a coborat varsta omului la 120 de ani. Moise, in Psalmul 90, vorbeste de varsta omului 70, cel mai tare 80, dar el vorbea de oamenii care traiau in pustie, in desert unde viata era grea. Insa, acelasi Moise, a dat decretul lui Dumnezeu ca omul ar trebui sa traiasca pana la 120 de ani. Si ce s-a constatat? Este ca daca omul gandeste ca i s-a terminat viata, i s-a terminat. Proverbe 23:7 – Cum gandeste omul in mintea lui, asa este el. In momentul in care eu as zice: nu mai am de lucru, nu mai a de ce trai. Efectiv, moare. dar, la varsta asta e 81 de ani, eu am o noua viziune sau viziune mai puternica, ca de abia acuma incep. Cea mai mare lucrare a vietii mele incepe acum. Si de aceea am o noua tinerete, am o noua vigoare, pentru ca am o noua viziune. Si de aicea si energia pentru ca Dumnezeu care origineaza proiectul, El si energizeaza omul pe care l-a ales pentru proiect. Si ce El  origineaza, EL si finanteaza. Deci, asa, sunt fericit si voios.

PROIECTUL:

In primul rand, intre credinciosii evanghelici predomina o gandire pesimista cu privire la istorie. De undeva, nu din Biblie, au scos ideea ca in actuala istorie lucrurile merg din rau in mai rau si ca singurul lucru pe care-l asteptam e ca Domnul Isus sa ne scoata de aici. Ori, cand Domnul Isus a venit pe pamant, El a venit cu scopul de a transforma umanitatea. Cand a adus Imparatia lui Dumnezeu aici, Imparatia lui Dumnezeu pe care cei care o vad dau buzna si intra in ea si Imparatia lui Dumnezeu care intra in launtrul nostru. Imparatia lui Dumnezeu este un teritoriu in care se face voia lui Dumnezeu. Si voia lui Dumnezeu ne este definita in invataturile Domnului Isus. „Duceti-va,” le-a spus Domnul Isus la sfarsit, „ucenicizati natiunile, invatandu-i tot ce v-am invatat eu si invatandu-i  sa traiasca cum v-am invatat eu.” Si asta e numit de El: sa se faca pe pamant voia lui Dumnezeu cum se face in ceruri. Noi, abia asteptam sa mergem in cer. Si Domnul Isus ne-a spus ca se duce sa ne pregateasca loc, pentru ca El vrea sa fim si noi acolo. Dar, deocamdata, El ne-a dat EvangheliaImparatiei cu care sa creem pe pamant o societate care-i ca in ceruri. Pana ajungem in cer, trebuie sa facem pe pamant o viata ca in cer. Si, aceasta-i viziunea. Viziunea este sa creem intai de toate colonii ale cerului. Roma facea diferite colonii in diferite tari cucerite. Erau orasele cu cetatenie romana. Erau plasati acolo soldatii romani iesiti la pensie si rolul lor era sa aduca civilizatia romana si cultura romana in cetatea aia si in tara in care erau plasati. Noi sunte colonii ale cerului in care trebuie sa ilustram cetatenia cerului si civilizatia cerului si cultura Imparatiei lui Dumnezeu.  Aceasta e viziunea, sa transformam natiunea romana, aratand civilizatia cerului si cultura cerului, ilustrand-o…….

Din primele 11:15 minute, mai sunt aprox 41 minute din interviu

Interviu realizat de Rodica Baciu.

VIDEO by Credo TV

2 comentarii (+add yours?)

  1. anatatar
    sept. 21, 2015 @ 19:57:12

    Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

  2. Vasile
    sept. 23, 2015 @ 05:38:40

    Nu spune adevarul. Viziunea a primit-o nu de la Domnul ci de la Bill Johnson pe care l-a numit cel mai mare om al lui Dumnezeu astazi in viata. De fapt nimic original in noua viziune si in noul proiect. Copy – Paste. Trist, foarte trist…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: