Tiberiu Pop: Asta da evanghelist

preacher

John Wesley a strabatut adesea pe zi 100 de km calare, predicand zilnic de mai multe ori. Timp de 54 de ani, a parcurs calare in jur de 8000 de km pe an, calatorind in total aproximativ 466.700 de km, o distanta aproape egala cu cea a circumferintei pamantului de 12 ori.

A predicat in jur de 15 predici pe saptamana. Uneori s-a adresat unor multimi de zece, douzeci si treizeci de mii de oameni in aer liber, fara statie si microfon.

Cu toate aceste proiecte pe capul lui, el petrecea 2 ore pe zi in rugaciune.

Tiberiu Pop

Extras din cartea –

Tu poti schimba lumea prin rugaciune:

Photo credit http://ecc.ro

In timpul miscarii Mau Mau din Kenya anul 1960, misionarii Matt si Lora Higgens se intorceau intr-o noapte la Nairobi, trecand prin inima teritoriului Mau Mau, unde au fost ucisi si mutilati atat kenyeni, cat si misionari. Cu vreo 27 de kilometri inainte de Nairobi, masina lor, marca Land Rover, s-a oprit. Higgens a incercat sa repare masina pe inturneric, dar n-a putut sa o porneasca. Astfel au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea in masina, dar au apelat la Psalmul 4:8: „Eu ma culc, si adorm in pace, caci numai Tu Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea” Dimineata au putut sa-si repare masina.

Dupa cateva saptamani, sotii Higgens s-au intors in America in concediu. Ei au relatat cum au fost vizitati de catre un pastor kenyan cu o noapte inainte de a pleca din Nairobi. Acesta le-a povestit cum un membru al miscarii Mau Mau a marturisit ca impreuna cu alte trei persoane s-au furisat spre masina ca sa-i omoare pe sotii Higgens, dar cand au vazut saisprezece oameni inconjurand masina, au plecat inspaimantati. „Saisprezece oameni? a reactionat Higgens. Nu stiu ce vrei sa spui.”

In timpul concediului, un prieten, Cay Brent, i-a intrebat pe sotii Higgens daca s-au aflat recent in vreo primejdie. Higgens l-a intrebat: „De ce?” Atunci Clay i-a spus ca in 23 Martie, Dumnezeu i-a pus pe inima o povara grea pentru rugaciune. El a chemat barbatii din biserica ca sa se roage. S-au adunat saisprezece persoane si s-au rugat pana cand li s-a luat povara de pe suflet. Sa fi trimis Dumnezeu saisprezece ingeri ca sa-i reprezinte pe acesti barbati si sa le intareasca rugaciunea?
Raiul va dezvalui multe lucruri minunate cu privire la modul in care Dumnezeu a folosit poverile speciale in rugaciune pentru inaintarea cauzei Lui si pentru apararea copiilor Lui.

Urmareste pagina de Facebook a pastorului Tiberiu Pop, aici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: