Iacob Coman la Biserica Filadelfia Bucuresti ~ Renunta la harul si dragostea care nu exista!

Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe* îngerii care** au păcătuit... cum crezi tu ca te va cruta pe tine? 2 Petru 2

O porunca ce mi-as dori sa n-o uiti niciodata:
Renunta la harul si dragostea care nu exista!

Iacob ComanAm ajuns la o concluzie: Orice om care nu renunta la o dragoste care nu exista, va inebuni! Si prin extensie am ajuns la urmatoarea concluzie, ca orice om de pe pamantul acesta care nu invata sa renunte la harul care nu exista va inebuni.  Tu inca stii asa? Stii ca Dumnezeu te iubeste? Ce argumente ai? Ai zice ca nu i-a crutat nici pe ingeri… Stii ca Dumnezeu iti acorda har? Ce argumente ai? Aici spune ca nu le-a dat har nici la ingeri.

Nu cumva dragostea lui Dumnezeu pentru tine e numai in capul tau? Nu cumva harul lui Dumnezeu e numai in mintea ta? …

As vrea sa va aduc o veste trista si in acelasi timp mareata in seara aceasta si anume: Dragostea si harul care exista nu va mantui pe nici un om care nu se pocaieste.

[….]  daca ai aflat cumva de o dragoste a lui Dumnezeu care te iarta fara sa te schimbi, arunca dragostea aia la gunoi. Daca ai aflat cumva despre un har care stii ca te mantuie fara sa te pocaiesti, arunca harul ala la gunoi. Ca astea nu exista. Si as vrea in seara aceasta, dragii mei, sa vedeti ce inseamna aceasta atitudine Dumnezeiasca.

Zice Cuvantul asa: Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe* îngerii – declaratia asta dumnezeiasca surprinde in ea ideea ca ar fi putut sa-i ierte, ar fi putut sa-i crute. Dar nu i-a crutat. Declaratia asta surprinde in ea ideea ca Dumnezeu ar fi putut interprinde sa-i sileasca, sa-i puna la punct si sa-i salveze. Declaratia aceasta contine in ea o teza fantastica: Dumnezeu n-a vrut sa mai tina cont de ei.  Si apoi, Scriptura ne spune de ce. Si zice asa: „Inseamna ca Domnul stie.” Daca nu i-a crutat pe ingeri, inseamna ca Domnul stie. Ce? Stie sa izbaveasca pe oamenii cucernici si sa-i pastreze pe cei nelegiuiti ca sa fie pedepsiti.

Renuntati la harul si la dragostea care nu exista.

[…..] 4 Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe* îngerii care** au păcătuit,….. 9 înseamnă că Domnul ştie* să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici şi să păstreze pe cei nelegiuiţi ca să fie pedepsiţi în ziua judecăţii: – inseamna ca Domnul stie clar, in alb si negru, sa izbaveasca in incercare pe oamenii sfinti. Cucernic inseamna sfant. Inseamna ca El stie sa-l izbaveasca pe cel care este sfant si stie sa-l pastreze pentru judecata pe celalalt care este nemernic si care a inventat o dragoste care-l va duce in ceruri fara sa se schimbe. Si care a inventat un har care-i va ierta pacatele fara sa se pocaiasca. Ori, o dragoste de felul acesta si un har de felul acesta NU EXISTA!’Dragul meu, tu despre ce dragoste stii si despre ce har vorbesti?

[…..] Cuvantul lui Dumnezeu zice cam asa: Daca n-a crutat Dumnezeu pe ingeri – inseamna ca El stie sa nu faca nici un fel de confuzie intre alb si negru. Intre neprihanire si pacat. Intre ascultare si neascultare. Inseamna ca Dumnezeu nu face nici un fel de eroare cu priviree la ce se va savarsi intre oameni de-a dreapta si de-a stanga Lui, prin care unora le va da viata vesnica si altora ocara si moarte vesnica. Dar oamenii aceia se vor scula si vor spune despre lucruri minunate care au avut datorita dragostei si harului. Care dragoste? Si care har?

Stiti de ce a murit Isus Hristos pe cruce? Pentru ca fratele Coman si fratii si surorile de aici sa renunte la dragostea si la harul care nu exista. Dar, stiti in realitate, ce crede Coman si fratii si surorile de aici? Ca Isus Hristos a murit pe cruce pentru ca harul si dragostea care nu exista sa-i mantuie. Dar asta nu se va intampla niciodata.

Cu multi ani in urma era un prooroc pe nume Ieremia. Si intr-o zi a povestit cu Dumnezeu si era necajit cu intentiile care le are Dumnezeu cu privire la popor. Si in discutia lui cu Dumnezeu a zis: „Doamne, dar nu se poate. Tu esti Dumnezeul dragostei, Tu esti Dumnezeul harului. Ce ai Tu in intentie cu poporul asta, nu se poate.” Si Dumnezeu coboara la nivelul intereselor lui Ieremia. Si-i zice lui Ieremia: „Auzi, du-te la Ierusalim.” La Ierusalim, nu in Alexandria, nu in Babilon, nu in Sodoma sau in Gomora, ci „du-te la Ierusalim si daca gasesti un singur om care sa aiba dragostea si harul Meu, ii iert pe toti.” Si s-a inviorat la fata Ieremia. Si plin de sine, a zis: „Mi-am salvat poporul.” Si a plecat sa-I aduca cateva sute sau cateva mii de credinciosi din Ierusalim, care aveau dragostea si harul lui Dumnezeu. Si a luat-o pe strazi. Si a luat-o pe la Templu. Si a luat-o pe la casele de rugaciune. Si a luat-o pe la femei si pe la barbati, pe la tineri si la batrani. Si cu cati s-a intors la Dumnezeu? Cu nici unul. Toti aveau dragostea si harul care nu exista.

Dragul meu frate si stimata sora, tu ce dragoste si ce har ai? Tu trebuie sa raspunzi la intrebarea aceasta, pentru ca daca n-a crutat Dumnezeu pe ingeri inseamna ca Domnul stie sa pazeasca din incercare pe oamenii sfinti si stie sa pastreze pe cei nelegiuiti ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii. Este magistrala declaratia aceasta a lui Dumnezeu.

Nu stiu daca vedeti exact ce scrie in text. Sunt aici doi termeni care nu inseamna asa de simplu ceva. Zice ca pe cei sfinti ii izbaveste din incercare. Si tu, cand auzi ‘izbaveste din incercare’, imediat te gandesti la faptul ca a fost beteag si a fost sanatos. Sau cine stie la ce te gandesti. Era razboiul din Vietnam si a fost unr azboi acolo in care nu se mai stia cine cu cine se lupta. Oamenii de acolo erau salbatici. Cand prindeau soldati americani, fereasca Dumnezeu ce facea cu ei. Ii chinuia si-i tortura pana ce-i omora, dar lucrul acesta il faceau lent. Si erau vreo cinci camarazi care stiau ca apare un avion de marfa, pe acolo prin padurile alea unde putea sa aterizeze si care ii poate lua pe acesti camarazi americani, sa scape din zona aceea, unde cam toti au fost omorati. Si in timp ce fugeau spre locul acesta, din spate, fugeau vietnamezi dupa ei, sa-i prinda. Avionul era in usoara miscare, ca sa aiba timp sa decoleze de pe pamant, si soldatii fugeau, fiecare se prindea si urma sa urce in avion. Dar, vietnamezii din spate, trageau si pe unul din camarazi l-a impuscat in pulpa de la picior. Si a cazut in genunchi, schiopatand s-a ridicat in durere si a incercat sa mai fuga dupa avion. Dar, n-a mai putut. Avionul se departa si vietnamezii il ajungeau. Era puscat in picior. Adica, o simpla interventie a medicului si omul era sanatos. Traia ani de zile, ca era tanar, era soldat. Si s-a uitat el in durerea aceea spre avion si in spate, cum veneau salbatici dupa el si a strigat la unul din camarazii lui din avion:”Scapa-ma!” Si cel din avion a inteles ce inseamna ‘scapa-ma’. Si a inchis ochii, i-a tremurat inima, a luat pistolul-mitraliera si a bagat o rafala de cartuse in camaradul lui, ca sa-l izbaveasca de tortura care urma se i-o faca vietnamezii.

Aici, cand scrie ca Dumnezeu stie sa-i izbaveasca pe sfinti, inseamna si asta. Si zice ca pe cei rai ii pastreaza ca sa poata sa le primeasca pe toate.

Cand tu pui zilele vietii tale pacatoase in contul dragostei lui Dumnezeu, e o dragoste care nu exista! Esti pastrat pentru judecata. Nu te lasa sa ti se intample nimic, pentru ca s-o patesti rau de tot. Cand tu pui zilele tale de nelegiuire si de neascultare si de rautate si de fatarnicie si de viclenie si de minciuna si de imoralitate in contul harului lui Dumnezeu, este un har care nu exista! El te pastreaza cum l-a pastrat pe Cain pe care l-a blestemat sa nu moara, ca sa suporte consecintelealegerii lui. Eu si cu tine, dragii mei, suntem chemati sa renuntam la dragostea si la harul care nu exista. Si prin Hristos, sa capatam dragostea si harul care exista si care ne izbaveste. Si cum spune sf. ap. Pavel: „Pentru mine, a muri este un castig si a trai este Hristos.” Si indiferent de felul in care alege Dumnezeu sa ma izbaveasca prin dragostea si harul Lui.. si pe Pavel, stiti cum l-a izbavit dragostea si harul lui Dumnezeu? Cu capul pe taietor. I-a taiat capul. Asa a fost izbavit Pavel. Si altii au fost izbaviti arsi.  Si altii au fost izbaviti chinuiti, munciti. Ei, de care lumea nu era vrednica. Si Isaia a fost izbavit de Dumnezeu, de unchiul sau Manase, taindu-l in doua cu fierestraul.  Si unchiul sau Manase si ceilalti au fost pastrati ca sa indure urmarile dragostei si a harului care nu exista.

Scumpii mei frati si surori, va provoc in Numele lui Hristos, renuntati la dragostea si la harul care v-a invatat ca puteti trai in pacat si cereti de la Dumnezeu umplerea cu Duhul Sfant ca sa intelegeti dragostea si harul care va opreste sa mai traiti in pacat. Rugati-va la Dumnezeu ca sa va umple cu Duhul Sfant ca sa pricepeti dragostea si harul care va opresc sa mai faceti pacat. Si cereti de la Dumnezeu, sa primiti dragostea si harul care te invata si ma invata sa o rupem cu orice obicei pagan. S-o rupem cu orice pofte din veacul acesta. Si sa traim astazi, in secolul XXI sfinti si fara prihana. Oamenii care sunt asa au harul si dragostea lui Dumnezeu.

 

VIDEO by Biserica Filadelfia Bucuresti

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: