Nelu Brie- Omul care vede deslușit (11.10.2015)

Vederea ta duhovniceasca este sanatoasa?

Isaia 6:1

1 În anul morţii împăratului* Ozia, am văzut** pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul.
2 Serafimii stăteau deasupra Lui şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau* picioarele şi cu două zburau.
3 Strigau unul la altul şi ziceau: „Sfânt*, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot** pământul este plin de mărirea Lui!”
4 Şi se zguduiau uşorii uşii de glasul care răsuna şi casa* s-a umplut de fum.
5 Atunci* am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, şi am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oştirilor!”
6 Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mână, pe care-l luase cu cleştele de pe altar*.
7 Mi-a atins* gura cu el şi a zis: „Iată, atingându-se cărbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit!”
8 Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi*?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

In seara aceasta, pe inima,  am sa va impartasesc un cuvant in care vom vorbi despre vederea noastra duhovniceasca. Cu privire la vedere, sfanta Scriptura are multe referinte, atat cu privinta la vederea noastra fizica, cat si cu privire la vederea noastra duhovniceasca. Una dintre rugaciunile arzatoare ale oamenilor lui Dumnezeu, rugaciuni cantate in psalmi, este rugaciunea „Doamne, deschide-mi ochii ca sa vad”.

De Domnul Isus s-au apropiat oameni care nu puteau sa vada fizic. Rugaciunea lor catre Domnul a fost: Doamne, sa-mi capat vederea.
Isus, intr-o imprejurare, a intrebat pe asemenea om ce doreste.
Omul acela a spus: Vreau sa vad.
Isus i-a facut tina, i-a uns ochii si dupa aceea l-a trimis sa se spele si l-a intrebat la imprejurarea aceea ce vede.
Si omul a spus: Vad.
Si Isus l-a intrebat: Ce vezi?
Si el a spus: Vad niste oameni.
Cum arata oamenii?
Ca niste copaci.

Omul nu vedea bine. Oamenii nu sunt asa de mari. Isus s-a atins a doua oara de ochii lui si dupa aceasta a doua atingere, Scriptura spune ca omul a vazut deslusit.

Nu vom vorbi despre vederea noastra fizica. Vedere, cu care Dumnezeu ne-a binecuvantat si pe care am primit-o de la Dumnezeu ca dar, sigur, cu o exceptie, doua, care sufera, dorindusi sa primeasca vederea fizica. Insa, cum spunea intr-o imprejurare fratele Aurel, vederea duhovniceasca este mai pretioasa. Mesajul pe care il voi impartasi cu dvs. l-am numit: Omul care vede deslusit.

Trebuie in aceasta seara sa iti pui o intrebare capitala. Vederea ta duhovniceasca este sanatoasa? Vezi, tu, deslusit? Vezi, tu, bine? Cand ne comparam cu Sfanta Scriptura, cand ne comparam cu inaintasii nostri in credinta, cand ne comparam cu oamenii lui Dumnezeu a caror experienta este descrisa in Biblie, intrebarea aceasta capata si mai mare importanta. Vezi, tu, bine?

Isaia a fos tun om care a crezut despre sine ca vede bine. Si este adevarat ca foarte multe lucruri le-a vazut foarte bine. Si in temeiul acestei vederi pe care Dumnezeu i-a dat-o, a vorbit din partea lui Dumnezeu ca om a lui Dumnezeu. Dar, in viata sa a aparut un moment de cotitura. Supa momentul acela de cotitura, a fost omul cu vederea deslusita. Experienta lui am citit-o in aceste versete.A avut parte de o atingere intreita a lui Dumnezeu, atingere care i-a deschis ochii in trei dimensiuni foarte importante. Dimensiuni in care fiecare dintre noi trebuie sa vada deslusit.

1. Omul care vede deslusit Il vede pe Dumnezeu. Isaia L-a vazut pe Dumnezeu.

2. Omul care vede deslusit se vede pe sine insusi

3. Omul care vede deslusit vede nevoia unei lumi care moare in pacate

Omul care vede deslusit experimenteaza o trezire spirituala. In trezirea sa spirituala i se fac revelatii in trei dimensiuni:

  1. Maretia lui Dumnezeu
  2. Coruperea propriului sine
  3. Si nevoia unei lumi care moare in pacate

Mesajul biblic a pastorului Nelu Brie incepe la minutul 85:30 (1:25:30)

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: