PENTRU ROMANII DIN HOUSTON – Votati NO Propozitia unu! Azi 3 Noembrie 2015!

PENTRU ROMANII DIN HOUSTON – VOTE NO ON PROPOSITION NUMBER ONE!
Votati NO Propozitia unu! Azi 3 Noembrie 2015!
Houston capital
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
  2 noiembrie 2015
PENTRU ROMANII DIN HOUSTON – VOTE NO ON PROPOSITION NUMBER ONE!
Trebuia sa facem anuntul acesta joi, dar ne-a scapat din vedere. Marti, noiembrie 3, 2015 cetatanii orasului Houston, Texas merg la vot sa aleaga un nou primar si sa voteze citeva ordonante municipale. Una dintre ele e extrem de importanta si are de a face cu drepturile homosexualilor si ale transsexualilor. Prin extensie are de a face si cu drepturile crestinilor si moralitatea publica. Ordonanta cu pricina e intitutala Proposition Number One. RUGAM PE MIILE DE ROMANI DIN HOUSTON SA SE PREZINTE LA VOT SI SA VOTEZE NO!
Votul care are loc in doar doua zile e extrem de important. Pentru ca Proposition Number One sa fie supusa la vot, crestinii din Houston au luptat cu perseverenta in tribunalele locale, federale si in Tribunalul Suprem al Statului Texas. Ce se va intimpla in Houston marti va avea consecinte, spre bine ori spre rau, privind valorile, atit in Houston cit si in restul Americii. Batalia pentru drepturile homosexualilor si impotriva crestinilor e cea mai acerba din anul acesta dupa legalizarea casatoriilor homosexuale de catre Tribunalul Suprem SUA pe 26 iunie.
Houston e al patrulea oras ca marime din Statele Unite. In el locuiesc citeva mii de romani, majoritatea imigrati de pe vremea comunismului, iar altii dupa decembrie 1989. Multi dintre ei primesc cu regularitate buletinele AFR de marti si joi. Uneori ne scriu si le multumim. Acum 4 ani a fost aleasa ca primar al Houstonului o femeie lesbiana, dna Anise Parker. A fost aleasa pentru ca majoritatea crestinilor nu s-au prezentat la vot. In noiembrie 2013 a fost realeasa, cu o margine mult mai mica, pentru ca de data asta crestinii au mers la vot.
In 2014 dna Parker a facut presiune asupra Consiliului Municipal al orasului Houston sa adopte o ordonanta municipala care sa interzica discriminarea impotriva homosexualilor si a transsexualilor, inclusiv sa permita barbatilor transsexuali sa foloseasca toaletele femeilor. Ordonanta a fost adoptata cu o mica majoritate. Conform Codului Municipal al Orasului Houston, insa, cetatenii au dreptul de a initia refendumuri pentru abrogarea ordonantelor adoptate de Consiliul Municipal. O coalitie de pastori din oras au initiat, in vara anului 2014, o campanie de semnaturi pentru initierea unui referend de abrogare. Au strans peste 50.000 de semnaturi cu toate ca aveau nevoie de doar 19.000 de semnaturi valabile. Au inaintat semnaturile Primariei si, initial, Primaria le-a validat. Dna Parker, insa, a dat ordin ca semnaturile sa fie reevaluate de avocatii ei care, sub presiune, au validat doar 17.000 de semnaturi. In consecinta, dna Parker a refuzat sa permita tinerea referendului de abrogare.
Crestinii orasului au lansat o actiune judecatoreasca impotriva Primariei si, dupa multe procese si recursuri, in august Tribunalul Suprem al Statului Texas a dat castig de cauza crestinilor si a constrans Primaria sa puna la vot abrogarea ordonantei. Referendul de abrogare va avea loc, deci, in doua zile, pe 3 noiembrie.
E de la sine de inteles de ce votul acesta e extrem de important. E important pentru democratie, dar mai ales pentru valori. E important ca de data aceasta crestinii sa castige batalia pentru libertatea religioasa. Peste tot in lume unde drepturile homosexualilor si ale transsexualilor au fost legiferate, drepturile crestinilor au avut de suferit, au fost incalcate si restranse. Coexistenta este, deci, imposibila.
 
In concluzie:
1. Rugam pe toti romanii din Houston sa se prezinte la vot si sa voteze NO. Please vote NO on Proposition Number One.
2. Rugam pe toti cititorii nostri care vor deschide mesajul de azi in timp util, fie din Statele Unite ori Romania, sa transmita mesajul nostru tuturor contactelor lor din Houston cu rugamintea: Please vote NO on Proposition Number One.
Haideti sa nu raminem indiferenti. O batalia castigata impotriva raului la mii de kilometri de Romania are impact spre bine si in Romania. La fel o batalie pierduta. Va multumim!
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI! 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: