Baza iertarii pacatelor – Nelu Brie

Nelu Brie Biserica Emanuel Anaheim

TEXT 1 Ioan 1:8-10; 2:12

8 Dacă* zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi** adevărul nu este în noi.
9 Dacă* ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să** ne cureţe de orice nelegiuire.
10 Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos şi Cuvântul Lui nu este în noi.

12 Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele* vă sunt iertate pentru Numele Lui.

Una dintre cele mai profunde nevoi pe care sufletul omenesc o are este nevoia dupa pace. Avem nevoie de pace. Pacea sta in iertarea pacatelor. Si mantuirea sta in iertarea pacatelor. In seara aceasta vom vorbi despre baza iertarii pacatelor. Iata in vers. 12, dupa cum am citit, cum se adreseaza Ioan: Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele* vă sunt iertate pentru Numele Lui. Nu scrie ‘va scriu copilasilor, in speranta ca pacatele va sunt iertate’. Sau, ‘va scriu copilasilor, ca pacatele sa va devina iertate’. Nu. Ci, Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele* vă sunt iertate pentru Numele Lui. In acest cuvant gasim siguranta. Certitudine. Incredere. Pe ce se bazeaza oare iertarea pacatelor noastre? Suntem noi oare sigur ca pacatele ne sunt iertate? Avem in noi convingerea, dar nu o convingere care insala, ci una in adevar si confirmata si recunoscuta de Dumnezeu ca pacatele noastre au fost iertate. Si daca da, pe ce baza? Pe ce fundamentam iertarea pacatelor noastre? Potrivit invataturii Sfintelor Scripturi iertarea pacatelor se fundamenteaza pe  pe cateva realitati, realitati Dumnezeiesti, adevaruri neclatinate, ferme, pe care crestinii trebuie sa le cunoasca, sa le creada si ce tine d eimplinire, sa le implineasca.

Iertarea pacatelor in primul rand se bazeaza pe ceea ce Dumnezeu face si ofera. Si in al doilea rand se bazeaza pe ceea ce se asteapta de la Dumnezeu sa faca si prin credinta omul savarseste. In seara aceasta vom identifica patru mari realitati, patru mari adevaruri intemeiate pe multe texturi din Sfanta Scriptura, adevaruri care se constituie in baza iertarii pacatului. Si toate acestea in cautarea raspunsului la o intrebare capitala si anume: Cum pot stii ca pacatele mele sunt iertate? (Din primele 4:38 minute mai sunt aprox 50 minute din mesaj)

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

CITESTE / VEZI si

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari