10 Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Stiti Despre Kim Davis

Photo credit

Photo credit USA Today

CITESTE SI – Detaliile cazului Kim Davis din partea avocatului crestin roman care a reprezentat-o pe Kim Davis la tribunal, click aici :

Comunicat oficial de presa: Liberty Counsel

Cuvant inainte

Sa spunem lucrurilor pe fata pentru a obtine adevarata realitate despre cine este Kim Davis, femeia care a preferat mai bine sa fie inchisa decat sa-si incalce constiinta si sa elibereze certificate de casatorie homosexualilor. Constiinta ei este inradacinata in credinta in Isus Christos iar stindardul dupa care ea se modeleaza este Sfanta Scriptura.

Nu a fost totdeauna asa, dupa cum chiar ea o spune. Inainte a fost o femeie care nu-L cunostea pe Dumnezeu si avea o viata pacatoasa. Pana a se intoarce la Dumnezeu, a fost casatorita de trei ori, cu trei diferiti barbati. Nu stia despre Dumnezeu, despre harul si iertarea pacatelor prin jertfa Domnului Isus Christos.

Dar intr-o zi, mergand la un serviciu bisericesc, ca sa implineasca dorinta soacrei ei, care era o femeie evlavioasa, la o predica a inteles despre iertarea pacatelor si harul care se da oamenilor prin Isus Christos. A primit pe Isus Christos in inima ei, si de atunci viata ei s-a schimbat, devenind o crestina adevarata care a vrut din toata inima sa implineasca Cuvantul lui Dumnezeu.

Si ea ramane neclintita in pozitia ei indiferent de consecinte. O adevarata crestina a carui exemplu trebuie urmat, pentru ca vor fi multe alte situatii in care crestinii vor fi trasi la raspundere sau vor fi pusi sa-si incalce constiinta lor de cei ce nu au nimic de-a face cu Dumnezeu. O femeie pe care multi care o cunosc o considera o adevarata eroina.

Kim Davis 4

10 lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti despre functionara Kim Davis, care a fost inchisa pentru credinta ei, pentru ca nu a vrut sa elibereze cerificate de casatorie pentru homosexuali

 1. Davis a cerut doar ca certificatele de casatorie a Statului Kentucky sa fie schimbate ca numele ei sa nu apara pe aceste certificate. Ea ar inregistra orice certificat fara ca numele ei sa fie atasat pe el. Certificatele de casatorie raman permanent inregistrate in dosarele judetului si implica faptul ca ea a autorizat alte uniuni in afara de casatoria dintre un barbat si o femeie. Davis a spus: ,,nu mi-am imaginat niciodata ca va veni vreodata o zi ca aceasta cand mi se va cere sa incalc o invatatura de baza a Scripturii si a lui Isus Insusi cu privire la casatorie. Ca sa eliberez un certificat de casatorie care este in conflict cu definitia lui Dumnezeu despre casatorie, cu numele meu atasat la acesta, ar incalca  constiinta mea.”
 2. Inainte ca Curtea Suprema de Justitie sa emita avizul in cazul Obergefell din 26 Iunie, 2015, 57 de functionari printre care si Davis, au scris o scrisoare catre legislatorii Statului Kentucky in timpul sesiunii extraordinare, pledand cu ei pentru ,,a obtine un proiect de lege care sa ajute la protejarea functionarilor” care au avut obiectii religioase in acordarea certificatelor. Asociatia Functionarilor din Kentucky, a mai facut de asemenea recomandarea ca numele acestor functionari sa fie eliminate din aceste forme.
 3. Kim Davis a fost aleasa in functia de Functionara a Judetului, prin vot popular, ca democrat in luna Noiembrie 2014 si a preluat mandatul in luna Ianuarie 2015, dupa ce mama dansei s-a retras din aceasta functie. Inainte de luna Ianuarie, Davis a ocupat functia de adjunct functionar timp de 27 de ani.
 4. Kim Davis a devenit crestina la un serviciu bisericesc la care a participat pentru a onora dorinta de pe patul de moarte a soacrei sale, care a incetat din viata intr-o Duminica dimineata. Davis a spus: ,,Dupa moartea mamei soacre, cu patru ani in urma, care a fost o femeie  evlavioasa, m-am dus la biserica ca sa implinesc dorinta ei de pe patul mortii. Acolo am ascultat un mesaj de har si iertare si mi-am predat viata lui Isus Christos.”
 5. Davis, care este casatorita cu unul din cei trei barbati cu care s-a casatorit si a divortat, admite ca a fost o pacatoasa inainte de a-L accepta pe Isus Christos cu patru ani mai inainte si de atunci si-a schimbat viata.
 6. Kim Davis nu uraste pe homosexuali sau pe lesbiene, dupa cum ea singura a explicat: ,,Nu am nici o animozitate fata de nimeni  si nu port o vointa rea nimanui. Pentru mine aceasta nu a fost niciodata  o problema de homosexual sau lesbian. Aici este vorba despre Cuvantul lui Dumnezeu. Aceasta este o chestiune de libertate religioasa…”
 7. Davis este o crestina declarata, care inainte de a fi incarcerata a participat la serviciile de inchinare de mai multe ori pe saptamana si a tinut Studii Biblice saptamanale cu femeile din inchisoarea locala.
 8. Ca oficiali alesi, Functionarii Statului Kentucky, pot fi schimbati din aceasta functie, numai atunci cand sunt pusi sub acuzare de Casa Reprezentantilor Statului Kentucky si condamnati de catre Senat. Adunarea Generala a Statului Kentucky nu se intruneste pana in luna Ianuarie 2016.
 9. Curtea Suprema a Statelor Unite nu a schimbat legea de casatorie a Statului Kentucky sau formele sale, dar a invalidat legislatia care limiteaza casatoria numai cuplurilor de sex opus. Este la discretia legislaturii fiecarui stat sa conformeze legea avizului. Presedintele Senatului Statului Kentucky, Robert Stivers, a depus un succint in cazul Davis, in care subliniaza judecatorului ca: ,,Hotararea Curtei Supreme a sters in totalitate definitia casatoriei si procesul de a obtine certificatul de casatorie in Kentucky. Adunarea Generala va fi obligata sa modifice multe sectiuni de legi a Statului Kentucky, nu doar pentru emiterea certificatelor de casatorie, pentru a se conforma deciziei recente a Curtii Supreme.” Brieful a subliniat ca Guvernatorul Statului poate apela o sesiune speciala a legislativului sau  poate emite un ordin executiv in legatura cu aceste certificate de casatorie care mai tarziu sa fie codificate de legislatura in timpul sesiunii din Ianuarie 2016.  Un judecator nu este un super legistrator care poate rescrie legea.
 10. Davis este reprezentata fara cost da catre avocatii de la Liberty Counsel, o organizatie internationala non profit,  de litigatie, educatie si masura de organizare dedicata avansarii libertatii religioase, sanctitatea vietii, si familiei. Liberty Counsel a fost infiintat in anul 1989 si are birouri in Florida, Virginia si Washington D.C., o implicatie de asistenta  in Israel si sute de sustinatori in jurul lumii. Vom continua sa stam de partea lui Kim Davis si a altora care-si afirma constiinta lor. Kim se alatura unei liste lungi cu oameni care au fost pusi in inchisoare pentru constiinta lor.  Oameni pe care astazi ii admiram, cum ar fi Rev. Dr. Martin Luther King, Jr, Jan Huss, John Bunyan, Dietrich Bonhoeffer si altii. Fiecare dintre ei au avut cauza lor, dar toti impartasesc aceiasi rezolva, aceea de a nu-si incalca constiinta.

Traducere Avram C. pentru Agnus Dei

Kim Davis upon her release from 6 days of incarvceration

Kim Davis upon her release from 6 days of incarvceration

Kim Davis, the Woman Behind Bars

Sep 4, 2015

Grayson, KY –Mat Staver told press outside the Carter County Detention Center that he spoke with Kim Davis, and she is in good spirits. Kim is very touched by all the support she feels from people literally around the world. Her last words before leaving were, “All is well.”

“Despite being held as a prisoner for her religious beliefs, her conscience remains unshackled. We discussed her options going forward. We will challenge Judge Bunning’s contempt order and her unlawful confinement,” Staver said. “Kim is resolute in her decision to challenge the issuance of any marriage certificate bearing her name without her authority.”

Many of you have asked to speak with Kim. Up to this point, she has shied away from media interviews. Let me take a few moments to give you a glimpse of the woman behind the bars:

10 Facts You Should Know About Jailed Clerk Kim Davis

 1. Kim Davis Photo Kentucky.comDavis only asked that the Kentucky marriage license forms be changed so her name would not appear on them. She would record any license without her identity affixed to it. Marriage licenses remain in county records permanently and imply that she authorized unions other than marriages between one man and one woman. Davis said, “I never imagined a day like this would come, where I would be asked to violate a central teaching of Scripture and of Jesus Himself regarding marriage. To issue a marriage license which conflicts with God’s definition of marriage, with my name affixed to the certificate, would violate my conscience.”
 2. Before the U.S. Supreme Court issued its opinion in Obergefell on June 26, 2015, 57 clerks, including Davis, wrote a letter to Kentucky legislators during the regular session, pleading with them to “get a bill on the floor to help protect clerks” who had a religious objection to authorizing the licenses. The Kentucky Clerks Association also recommend that the names of clerks be removed from the forms.
 3. Davis was elected County Clerk as a democrat in November 2014 and took office in January 2015, after her mother retired from the position. Before January, Davis was a Deputy Clerk for 27 years.
 4. Kim Davis became a Christian at a church service she attended to honor the dying wish of her mother-in-law, who passed away on a Sunday morning. Davis said, “Following the death of my godly mother-in-law over four years ago, I went to church to fulfill her dying wish. There I heard a message of grace and forgiveness and surrendered my life to Jesus Christ.”
 5. Davis, who is married to one of the 3 men she married and divorced, admits she was a sinner before she accepted Jesus Christ four years ago and changed her life.
 6. Kim Davis does not hate homosexuals or lesbians, as she explained: “I have no animosity toward anyone and harbor no ill will. To me this has never been a gay or lesbian issue. It is about marriage and God’s Word. It is a matter of religious liberty….”
 7. Davis is a professing Christian who, before incarceration, attended church worship services multiple times per week and held a weekly Bible study with women at a local jail.
 8. As elected officials, Kentucky Clerks can only be removed from office if impeached by the Kentucky House of Representatives and convicted by the Senate. The Kentucky General Assembly does not meet until January 2016.
 9. The Supreme Court did not change Kentucky’s marriage law or its forms, but invalidated the legislation limiting marriage to opposite sex couples. It is up to each state’s legislature to conform the law to the opinion. Kentucky Senate President Robert Stivers filed a brief in Davis’s case, pointing out to the judge: “The Supreme Court ruling has completely obliterated the definition of marriage and the process for obtaining a marriage license in Kentucky. The General Assembly will be compelled to amend many sections of Kentucky law, not just for the issuance of marriage licenses, to comply with the recent Supreme Court decision.” The brief pointed out that the Governor can call a special session of the legislature, or he could issue an executive order about the licenses to later be codified by the legislature during the 2016 session.  A judge is not a super-legislature that can rewrite the law.
 10. Davis is being represented at no charge by attorneys with Liberty Counsel, an international nonprofit litigation, education, and policy organization dedicated to advancing religious freedom, the sanctity of life, and the family. Liberty Counsel was founded in 1989 and has offices in Florida, Virginia and Washington, D.C., an outreach in Israel, and hundreds of advocates around the world.

We will continue to stand with Kim Davis and others who assert their conscience. Kim joins a long list of people who were imprisoned for their conscience. People who today we admire like Rev. Dr. Martin Luther King, Jr, Jan Huss, John Bunyan, Dietrich Bonhoeffer, and more. Each had their own cause, but they all share the same resolve not to violate their conscience.

Liberty Counsel is an international nonprofit, litigation, education, and policy organization dedicated to advancing religious freedom, the sanctity of life, and the family since 1989, by providing pro bono assistance and representation on these and related topics.

###

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Wi1HQfGufsgJ:https://www.lc.org/newsroom/details/kim-davis-the-woman-behind-bars-1+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=us

Multumim fratelui Aurel Mihet care ne-a furnizat acest document, cu ajutorul dansului am gasit si documentul original in Google cache si l-am postat mai sus in limba engleza, document care a fost tradus de noi mai sus in limba romana.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: