CEI CARE AU MURIT ÎN CLUBUL COLECTIV ERAU OAMENI…

Samy Tutac

CEI CARE AU MURIT ÎN CLUBUL COLECTIV ERAU OAMENI…

Oameni creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, oameni pentru care a murit Cristos, oameni care aveau nevoie să audă Evanghelia harului lui Cristos…dar eu nu le-am vorbit despre dragostea lui Dumnezu…și nici tu…Duminică 8 Noiembrie, după serviciul divin de dimineață, primesc un mesaj pe email „…erau satanisti in clubul Colectiv!!… NU erau îngeri, erau satanisti, CLAR ! Poate nu toti, dar…unii cu siguranta erau. Cine crede ca erau sau ca sunt ingeri, eu cred ca se inseala…”

Era cineva indignat, frustrat, supărat…nu știu exact pe cine. Pe el însuși? Pe liderii evanghelici care au dat „comunicate aiuristice” în care îndemnau la rugăciune și compasine? Pe predica mea de duminică dimineața despre un Dumnezeu bun care îngăduie răul și suferința? Pe Dumnezeu care nu vrea să fie după chipul și asemănarea noastră? Nu știu! Dar rămân uimit de excesele de ură și ipocrizie ce-i caracterizează pe unii creștini, care s-au trezit în brațe cu toate pietrele rămase de la fariseii rușinați de cuvintele lui Isus:”Acela dintre voi care este fără păcat, să arunce primul cu piatra!” Oameni buni, cei care au murit în clubul Colectiv erau, dincolo de orice etichete reale sau imaginare, „oameni”, creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, oameni pentru care a murit Cristos.

Da, era bine să fi fost într-o Biserică și nu la Colectiv, dar ce am făcut noi, creștinii, pentru ei, ca să-și dorească să fie împreună cu noi la închinare? Da, era extraordinar să fi cântat „Amazing Grace” și nu „The Day We Die”, dar cine să-i învețe? Noi? Nu avem timp pentru așa ceva, când mai facem politică…bisericească, desigur? Și când ne mai bârfim un pic? Unii chiar zic că, la club nu te bârfește nimeni și nici nu te judecă…Ce bine ar fi să nu cădem pradă unui sentimentalism ieftin si nici să nu ne molipsim de sindromul „fratelui mai mare” în astfel de situații. Pastorul Vasile Taloș, unul din liderii mișcării baptiste, se întreba zilele trecute:”Ce s-ar fi întâmplat cu fiul risipitor dacă în locul Tatălui i-ar fi ieșit înainte fratele mai mare?”

M-am tot gândit, ce s-ar fi întâmplat dacă l-aș fi întîmpinat eu? Sau tu…sau careva dintre sfântocii care le știu pe toate…despre alții. Mi s-a părut curios faptul că, atunci când contemporanii Mântuitorului au venit la El să-i prezinte situația dramatică a celor peste care căzuse turnul Siloamului, Isus s-a ferit să judece într-un moment dramatic…și nici etichete nu a pus. În plus a atras atenția că astfel de tragedii ne oferă ocazia să ne examinăm viețile noastre, să ne pocăim cu adevărat și să ne corectăm atitudinile. Am remarcat, zilele trecute, intervenția unui blogger creștin, la o săptămână dupa Colectiv:”Doamne ai milă de mine păcătosul! Atât!” Am dat comment:”Si de mine!” Atât!

Samy Tuțac

24 comentarii (+add yours?)

 1. novak arpy
  nov. 10, 2015 @ 00:33:22

  Corect

 2. elenamarinalexe
  nov. 10, 2015 @ 02:59:30

  – „Pentru ca Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut”(Luca 19:10).
  Ce bine ar fi dacă am înţelege sensul spiritual al acestor cuvinte…Dragostea lui Dumnezeu să biruiască în noi şi să triumfe. Apreciez mesajul dv.stră. Fiţi binecuvântat!

 3. Valeria Iancu
  nov. 10, 2015 @ 05:26:28

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Florian Stelian
  nov. 10, 2015 @ 12:43:25

  „CEI CARE AU MURIT ÎN CLUBUL COLECTIV ERAU OAMENI…oameni pentru care a murit Cristos”
  Imi puteti unde spune Biblia asa ceva, unde spune Biblia ca Domnul Isus a murit pentru toti oamenii de pe planeta indiferent de credinta lor?

  • Cristy Circota
   nov. 13, 2015 @ 10:36:51

   Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. (2Pet.3:9).. Partea de sfarsit a versetului cred ca este raspunsul la intrebarea dvs . …… ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. Daca nu ati aflat pana acum sa stiti ca pe Dumnezeu iL doare inima pentru absolut orice suflet pierdut . El nu este ca noi oamenii. Dragostea Lui Dumnezeu nu este partinitoare asa cum este dragostea noastra , important este ca omul sa se intoarca din toata inima cu smerenie si pocainta pe masura pacatelor savarsite si pe masura caderii sale de la fata Lui Dumnezeu.

  • Iosif
   nov. 13, 2015 @ 15:23:11

   …”Iata un cuvint adevarat si cu totul vrednic de primit !
   Noi muncim,in adevar,si ne luptam pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu,care este Mantuitorul tuturor oamenilor si mai ales al celor credinciosi.
   Porunceste si invata aceste lucruri…”(1Timotei 4)
   (Cine citeste sa inteleaga)
   Fiti binecuvantati.

  • ucenicul lui Hristos
   nov. 20, 2015 @ 11:49:58

   1 Ioan 2
   2. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregii lumi.

  • buciuman livia
   nov. 25, 2015 @ 11:02:25

   Ioan 3;;16

 5. Dani
  nov. 10, 2015 @ 13:34:58

  Ioan 3:16

  • mike
   nov. 10, 2015 @ 22:40:30

   Ioan -3-16–- Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine – CREDE in EL- sa nu piara , ci sa aibe viata vesnica . Sa nu ne inselam –exista o conditie- capitala –-oricine–(doar cine )crede in EL–. cine crede in EL mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumi–dar ridica pacatul numai la cei ce cred in jertfa mantuitoare a mielului–prin singele scump care spala si curata pacatele–Desigur Christos a murit pentru toti oamenii–dar,doar cei ce cred, beneficiaza de viata vesnica ,ceilalti care -L resping au a doua alternativa –moartea vesnica . Adevaratii credinciosi lasa de o parte -politicaly corect- si spun -ADEVARUL-care ne face liberi.– ps. din punct de vedere fizic toti suntem –bipezi -oameni–dar diferenta o face caracterul , credinta si alegerea noastra –cui slujim?? God point -Florian Stelian–God bless You

 6. sara
  nov. 11, 2015 @ 01:03:00

  Perfect adevarat frate! D-zeu sa ma ierte dar de cand m-am intors la Domnul am observat ca cei mai repede la criticat si judecat sant crestinii. Doamne ai mila de noi toti!

 7. Ana
  nov. 11, 2015 @ 03:44:18

  Ai gasit subiecte de predica, cu aceasta ocazie trista! Oare cum ai putea sa iesi in evidenta? Nu incurca slujba! Biblia este cuvantul lui Dumnezeu si asta trebuie predicat de la amvoane, nu colectiv, ture de bicicleta…!Doamne ai mila de tinerii din tara ca mare este destrabalarea!

  • rodi
   nov. 11, 2015 @ 07:51:23

   Ana, acesta este un editorial, este opinie, nu este predica si nu s-a rostit la un amvon… Daca doriti sa ascultati mesajul pastorului Samy Tutac asupra acestui eveniment, veti vedea ca este facut cu reverenta de Dumnezeu si Cuvantul Sau. Il puteti urmari aici – programul de marti seara la Biserica Betel- http://www.betel.ro

  • Ana
   nov. 12, 2015 @ 08:33:00

   Dar cine a zis ca nu sunt oameni???

 8. Ciprian
  nov. 11, 2015 @ 15:02:01

  Ana, de ce trebuie predicat cuvantul lui Dumnezeu de la amvoane? Isus a avut amvon?

 9. Trackback: Florin Ianovici – Frații fratelui mai mare | agnus dei - english + romanian blog
 10. Adriana Angela Sarbu
  nov. 16, 2015 @ 02:33:11

  O opinie corecta care merita atentie . Multumim Samy Tutac !

 11. Cojocaru Ion
  nov. 30, 2015 @ 09:27:13

  Măi ăştia de mai sus şi ăla de-zice pastor?Cum de puteţi fi atât de mărginiţi mintal?Cu părere de rău trebuie să vă spun că sunteţi nişte cretini.Aveţi curajul să publicaţi ce scriu?

  • rodi
   nov. 30, 2015 @ 12:48:02

   Frate,
   e socanta atitudinea dvs. pentru ca nu e biblica. Ma scuzati ca nu doresc sa dau sfaturi, dar, asa se vorbeste cu un alt crestin? Sa zicem ca dvs credeti ca autorul postarii este complect eronat si trebuie mustrat, cum zice Biblia ca trebuie adusa o mustrare. Dar, autorul postarii nu este eronat, ci propovaduieste Evanghelia lui Isus Hristos. Va rugam sa va sustineti opinia cu puncte concrete, nu cu acuzatii de gen necrestin si fara lipsa de decenta. Va multumim pentru intelegere.. administratorul blogului

   • Cojocaru Ion
    dec. 01, 2015 @ 00:51:46

    În primul rând nu suntem fraţi.Apoi,pe autor şi comentatori i-am numit cretini şi nu eronaţi.
    Acum vin şi spun de ce.
    „Da, era bine să fi fost într-o Biserică și nu la Colectiv, dar ce am făcut noi, creștinii, pentru ei, ca să-și dorească să fie împreună cu noi la închinare? Da, era extraordinar să fi cântat „Amazing Grace” și nu „The Day We Die”, dar cine să-i învețe?”
    Concluzia este că dacă erau într-o biserică erau martiri, dar pentru pentru că erau într-un club,au avut probleme serioase de morală.
    Am mai spus şi că sunteţi mărginiţi.
    Îmi menţin părerea.
    Faptul că funcţionaţi pe principiul „crede şi nu cerceta”,vă transformă în roboţi.
    Iar dacă vă scoate cineva chip-ul,sunteţi buni de aruncat la gunoi.
    Apropo de propovăduirea Evangheliei.
    Acelaşi lucru îl fac şi islamiştii.Propovăduiesc Coranul cu Kalaşnicovul într-o mână şi cu grenada în alta.

    • rodi
     dec. 01, 2015 @ 07:20:00

     Dvs. nu intelegeti editorialul. Dupa cum il intelegem noi, Pastorul Samy Tutac, cand spune „„Da, era bine să fi fost într-o Biserică și nu la Colectiv,” se refera, ca era bine sa fie crestini, frecventand o biserica pentru ca nu s-au fi dus la un astfel de concert si nu ajungeau in acel incendiu.
     Aveti dreptul la parerea dvs., dar daca sunteti crestin (noi nu va cunoastem) atunci faceti niste afirmatii aberante care nu va fac cinste. Atacati un om care e neobosit in propovaduirea Evangheliei prin Romania si nu numai. Mai mult, acuzatiile dvs. nu demonstreaza nici un fel de logica cand comparati crestinii cu musulmanii. Cresestinii il propovaduiesc pe Isus Hristos, singurul care ne impaca cu Dumnezeu si prin mantuirea Sa avem nu numai impacare cu Dumnezeu ci si viata vesnica. Islamul, predica o religie moarta.. plina de ura vs. Evanghelia lui Isus Hristos, plina de har si dragoste si indemn la fapte bune, i.e. „Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti..”

 12. Sara
  ian. 11, 2016 @ 06:32:48

  Fumos spus ca erau OAMENI! Dar doare să vad cu unele culte si-l asumă pe Dumnezeu ca fiind doar al lor, doare să vad cum Dumnezeu este redus la zidurile unei biserici.Oameni buni, Dumnezeu este omniprezent, cunoaștem ce înseamnă asta? El este prezent în tot și în toate. Dacă ei nu se închinau împreună cu voi, se închinau în mod sigur lui Dumnezeu în odăița lor, cel puțin. Religiile ne despart de Hristos, din păcate.Ele încep cu separarea prin termenii ”noi” și ”lumea”. Versetele biblice sunt luate si folosite după bunul plac,in circumstante injuste.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: