Pastorii ca păstori ai oilor

Pastorii ca păstori ai oilor –

Charles Leiter (Romanian)

Pastorii ca pastori ai oilorUna dintre cele mai măreţe lucrări ale păstorului este privilegiul de a îngriji oile rănite, accidentate, lovite şi de a le duce la odihnă, în păşuni verzi. Aceasta este o lucarare deosebit de importantă.

[…..]

sarcina, în ceea ce priveşte un prezbiter, este un domeniu în care trebuie să fii un om matur şi să fii un exemplu. Şi nu-i aşa, preaiubiţilor, că problemele pe care le avem cu păcatele, le avem datorită purtării copilăreşti şi datorită comportamentului imatur? Aşa că, maturizează-te! Prezbiterul trebuie să fie un exemplu a ceea ce înseamnă să fii matur. Şi aceasta este foarte important – a fi un exemplu: a fi înţelept, responsabil, serios, matur, experimentat. Şi avem aceste îndemnuri în 1 Timotei 4: „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” Şi în Tit 2:7-8: „dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie,” şi aşa mai departe. Seriozitate, maturitate, smerenie, nu dominarea oilor, ci stabilirea unui exemplu pentru oi.

Prezbiterii sunt chemaţi să dea sfaturi înţelepte. Asta înseamnă că atunci când îţi vei deschide gura oamenii vor asculta ceea ce vei spune, cu o atenţie aproape înspăimântătoare. Au venit oameni la mine care mi-au spus: „Îmi amintesc când ai spus cutare şi cutare lucru.” Iar eu am zis: „Am spus asta? Când am spus eu asta?” „Ei bine, acum vreo 8 ani.” Deci, fraţilor, să vă încredinţaţi Domnului şi să cereţi înţelepciune în vorbire ca să ştiţi ce să spuneţi şi ce să nu spuneţi. Astfel, Iacov ne spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu.” Vei avea nevoie să ceri înţelepciune. Şi sunt aşa multe cazuri care par a avea, la suprafaţă, un răspuns evident. Ştiţi cazul Gabaoniţilor când Iosua a acţionat în conformitate cu aparenţele exterioare fără să ceară sfatul Domnului. Trebuie să realizăm câtă nevoie avem de înţelepciunea lui Dumnezeu pentru această slujbă. Acestea sunt incluse în termenul prezbiter. […..]

CITESTE predica aici in format PDF: http://illbehonest.com/romana/pastori…

VIDEO by I’ll Be Honest – Global

3 comentarii (+add yours?)

 1. eno2015
  nov. 11, 2015 @ 00:38:56

  Reblogged this on Life.

 2. viorelchis
  nov. 11, 2015 @ 17:18:53

  Gasim scris….Prezbiterul trebuie să fie un exemplu a ceea ce înseamnă să fii matur. Şi aceasta este foarte important – a fi un exemplu: a fi înţelept, responsabil, serios, matur, experimentat. Şi avem aceste îndemnuri în 1 Timotei 4: „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.” Şi în Tit 2:7-8: „dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie,” şi aşa mai departe. Seriozitate, maturitate, smerenie, nu dominarea oilor, ci stabilirea unui exemplu pentru oi….”
  Daca ar fi asa si membrii Bisericilor ar deveni sfinti ,insa partea trista este ca cei mai multi pastori azi sunt interesati de ei insisi ,de a domni si a lua salarii mari prin pozitiile care le detin ….uitind de exemplul Domnului Isus si porunca lasata… „Stiti ca domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, si mai marii lor le poruncesc cu stapanire.
  26. Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru;
  27. si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob.
  28. Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi.”

 3. Bis.Maranata Vulcan
  nov. 12, 2015 @ 00:26:08

  Reblogged this on Biserica Penticostală Maranata.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: