Media de socializare e invinuita de incurajarea terorismului

Photo credit bbci.co.uk

Octombrie a fost o lună grea în Israel. Palestinienii au săvârșit 65 de diferite atacuri teroriste care au omorât 11 persoane și au rănit aproape 150 de evrei.

Media de socializare e invinuita de incurajarea terorismului

Forțele israeliene au făcut razie într-o stație de radio palestiniană care, spun ele, instiga la violențe în Cisiordania. Unii israelieni găsesc alte modalități de a opri instigațiile palestiniene. Octombrie a fost o lună grea în Israel. Palestinienii au săvârșit 65 de diferite atacuri teroriste care au omorât 11 persoane și au rănit aproape 150 de oameni. Teroarea probabil va continua.

”În ultima lună, au fost zeci de mii de postări care le spuneau oamenilor să iasă și să omoare evrei, care îi învățau cum să înjunghie, cum să răsucească cuțitul, unde anume să înjunghie”, a afirmat Nitsana Darshan-Leitner. Aceste tipuri de instigații au determinat Armata Israeliană să confiște echipamentul stației radio Al Hurria, din Hebron.

Dar media de socializare e învinuită cel mai mult de către liderii israelieni de răspândirea urii împotriva evreilor și de încurajarea terorismului.
”Îi pune în contact pe oamenii care vor să omoare cu cei care îi pot învăța cum să o facă”, a afirmat Nitsana Darshan-Leitner.

Avocata Nitsana Darshan-Leitner face ceva în privința asta. Ea a intentat un proces colectiv în numele a 20 000 de israelieni împotriva site-ului Facebook, în New York:
”Nu este un proces pentru bani. Ordinul cere două lucruri. În primul rând, ca Facebook să scoată postările despre instigare, videourile care încurajează omorârea evreilor, dar și să se monitorizeze pentru a fi proactiv.”

După părerea lui Darshan-Leitner, Facebook are logaritmi care pot ajuta la găsirea materialelor dușmănoase și le pot elimina:
”După cum poate depista pornografia și nu permite să fie postată, poate face același lucru și cu instigațiile.”

Într-un e-mail trimis către Știrile CBN, un purtător de cuvânt al site-ului Facebook a spus: ”Vrem ca oamenii să se simtă în siguranță când folosesc Facebook. Nu își găsesc locul pe Facebook materialele ce încurajează violența, amenințările directe, terorismul sau instigațiile la ură. Îndemnăm oamenii să folosească instrumentele de raportare dacă găsesc materiale care încalcă standardele noastre ca să le putem investiga și să putem lua măsuri rapide.”

Darshan-Leitner a declarat pentru Știrile CBN că vor trece luni până când cazul ei va fi audiat, dar a văzut semne că Facebook s-ar putea să facă schimbări:
”Aceleași postări de care Facebook a refuzat să se atingă înainte de a intenta procesul sunt scoase una câte una, în cel mult o oră. Facebook închide pagini ale organizațiilor teroriste, cum ar fi Hamas, pagini care nici nu ar fi trebuit să existe vreodată.”

Darshan-Leitner a spus că au început cu Facebook fiindcă e rețeaua de socializare cea mai folosită de către palestinieni și israelienii arabi. După acest proces, plănuiește să urmărească alte surse, cum ar fi Youtube și Twitter.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 102 – noiembrie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: