O noua alianta periculoasa in Orientul Mijlociu

Rusia Gog Magog

Se formează o nouă alianță periculoasă în Orientul Mijlociu. Rusia și-a unit forțele cu Iranul, Hezbollah și Bashar al-Assad. Controlarea Siriei, însă, s-ar putea să reprezinte doar începutul planurilor lor.
Este un scenariu de coșmar. O centrală militară, cu un uriaș arsenal nuclear, se aliază cu teroriștii islamici care sunt ostili față de America și de Israel. Aceasta este situația actuală din Siria, în timp ce armata rusă colaborează cu principalul stat din lume care sponsorizează terorismul, Iranul, și cu împuternicitul acestuia, Hezbollah. Alianța ruso-iraniană susține regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad. El era într-o situație dificilă, fiind amenințat din toate părțile de către SIIL, al-Qaeda și grupări rebele siriene. Apoi, a intervenit ”ursul rus”.

Rusia a început atacurile aeriene în Siria în numele regimului lui Assad la sfârșitul lunii septembrie, după o masare constantă. Masarea a început la scurtă vreme după ce un general iranian, pe nume Qasem Soleimani, a vizitat Moscova, în iulie. Nu a fost vorba de o coincidență. Deși evită, de obicei, lumina rampei, Soleimani a fost denumit ”cel mai puternic conducător din Orientul Mijlociu, la ora actuală”.

”În termeni generali, este Osama bin Laden îmbrăcat în uniformă. Este împotriva Statelor Unite. Poate călători în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, finanțând și conducând grupări iraniene precum, Hezbollah, Hamas sau Houthi, iar acestea sunt doar cele care încep cu ”h””, a afirmat Michael Pregent.
Michael Pregent este directorul executiv al organizației Veterans Against the Iran Deal. El și-a făcut serviciul militar sub conducerea generalului David Petraeus, în Irak, unde a putut vedea îndeaproape manopera lui Soleimani. Acesta vorbește, specific, despre tipurile de atacuri pe care Soleimani și iranienii le-au săvârșit împotriva trupelor americane, în Irak:

”Aveau focoase de tip EFP, muniții construite de militanții șiiți, ajutați de iranieni. Le-au adus în Iran, i-au învățat cum să le folosească, le-au instalat în Irak și au direcționat atacurile împotriva forțelor americane.”

Oficialii americani cred că armele puse la dispoziție de iranieni au dus la moartea a cel puțin 500 de soldați în Irak. Fiind liderul elitei Quds, al Gărzilor Revoluției din Iran, Soleimani a jucat un rol important.

”Soleimani este responsabil de operațiunile externe ale Forței Quds. El acționează în Irak, în Siria, e responsabil de păstrarea lui Assad la putere timp de patru ani. El a contribuit la moartea a 200 000 de sirieni”, a afirmat Michael Pregent.

Israelul este, însă, ținta supremă a lui Soleimani.
”Forța Quds, ”quds” însemnând Ierusalim, e o forță externă hotărâtă să recâștige Ierusalimul. Acesta este scopul ei strategic final”, a afirmat Michael Pregent.

Urmărind acest țel, Iranul încearcă să stabilească un avanpost pe Înălțimile Golan din Siria, lângă granița Israelului.În ianuarie 2015, în urma unui atac israelian ce implica un elicopter au murit un grup de conducători importanți Hezbollah în apropiere de granița Golan, împreună cu un general de brigadă iranian. Reculul nu a oprit planurile Iranului. Luna trecută, Soleimani a vizitat Înălțimile Golan pentru a regrupa trupele Hezbollah și siriene de acolo.

”Qassem Soleimani este din ce în ce mai prezent. Există multe fotografii cu el alături de militanții irakieni șiiți în Irak, în Siria… Și-a asumat un rol public”, a afirmat Matthew Levitt.
De asemenea, Iranul își mărește rolul în războiul civil din Siria. În jur de 2000 de luptători iranieni, sau susținuți de Iran, sunt în Siria, luptând să protejeze regimul lui Assad. Lor li se alătură mii de luptători Hezbollah și sunt susținuți zilnic de un baraj format din atacuri aeriene rusești împotriva țintelor anti-Assad. Mai mult, se presupune că Rusia, Iran, regimul Assad și Irak împart informații. O vizită de urgență făcută de Soleimani în Moscova, în iulie, se pare că a pecetluit înțelegerea pentru implicarea Rusiei în Siria. Această vizită a fost făcută prin încălcarea sancțiunilor ONU împotriva liderului Forțelor Quds.

”Degeaba spunem că sunt sancțiuni împotriva lui Soleimani, fiindcă nu există. Liderul suprem îi va da lui Soleimani toți banii de care are nevoie pentru a continua să exporte terorismul iranian. Qassem Soleimani îi dă socoteală direct liderului suprem,Khamenei. Asta e problema și noi nu pricepem”, a afirmat Michael Pregent.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 102 – noiembrie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

CITESTE si –

Un comentariu (+add yours?)

  1. Iosif
    nov. 15, 2015 @ 08:29:01

    „Cei doi imparati nu vor cauta decat sa-si faca rau unul altuia,vor sta la aceeiasi masa si vor vorbi cu viclenie. Dar nu vor izbuti,caci sfarsitul nu va veni decat la vremea hotarata.”(Daniel 11:27)

    Fiti binecuvantati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: