Parerea israelienilor despre presedintele Obama

Obama-Netenyahu

Photo credit renewaldynamics.com

Întâlnirea premierului israelian Benjamin Netanyahu cu președintele Obama, la Casa Albă, este prima de acest gen de când S.U.A. a semnat acordul nuclear cu Iranul. Întâlnirea poate da tonul relațiilor americano-israeliene în perioada administrației Obama.

Nu e niciun secret că relația dintre Barack Obama și Benjamin Netanyahu a fost una dintre cele mai încordate din istoria relațiilor americano-israeliene.

Fostul ambasador israelian în Statele Unite Michael Oren zicea că acordul nuclear cu Iranul adaugă un nou strat de gheață peste relația care era deja destul de rece:
”Se va pune problema cum va putea S.U.A. să ajute Israelul în lupta cu pericolele intensificate care au fost create de către acest acord.”

Oren arăta spre granița de nord a Israelului ca exemplu principal al acestui pericol intensificat. Teroriștii Hezbollah din Liban primesc un miliard de dolari de la Iran în fiecare an.
”Cu un miliard de dolari pe an, Hezbollah a cumpărat 150 000 de rachete, toate îndreptate spre noi. Anul acesta, Iranul va primi 150 de miliarde de dolari prin scutirea sancțiunilor. În următorii ani, se va ajunge până la 700 de miliarde de dolari. Câte rachete își va permite Hezbollah să cumpere cu 2 miliarde, 4 miliarde, 10 miliarde de dolari?” se întreba Michael Oren.

Oren spunea că Israelul ar trebui să fie în ofensivă față de Iran:
”Nu trebuie doar să ne apărăm de Iran, ci trebuie să-l oprim. În mare parte din cauza acordului cu Iranul, opinia israelienilor despre Obama nu a fost niciodată atât de rea. Mai bine de 60% îl consideră a fi cel mai rău președinte american, cu privire la Israel, din ultimii 30 de ani și aproape 80% cred că acordul nuclear încheiat cu Iranul pune Israelul în pericol.”
Aceste păreri sunt reflectate pe străzile Ierusalimului.

”Colaborează cu alte țări, precum Iran și Irak, și le tratează ca aliate, în loc să se poarte astfel cu Israelul”, a afirmat un locuitor.
Cred că oamenii nu se simt în siguranță din cauza lui Obama.

”Pare că dă dovadă de ignoranță când vine vorba de poziția pe care o ia față de Iran. Cred că nu a fost un alt președinte mai împotrivitor Israelului de la Jimmy Carter încoace. Mă bucur că mandatul lui se apropie de sfârșit și sper ca următorul președinte să fie pro-Israel”, a afirmat un locuitor.
Oren a venit la Washington ca ambasador, apoi a văzut cum o prietenie internațională s-a deteriorat și a scris despre experiențele sale în cartea intitulată ”Ally”. El crede în continuare, împotriva celor întâmplate, că relațiile americano-israeliene sunt cruciale pentru stabilitatea regiunii și a lumii.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 102 – noiembrie 2015 – ultimele știri creștine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: