Studiile superioare din America presupun costuri mult prea mari

American education, capitol, graduation

Photo credit www.vanderbilt.edu

Pentru prima dată, creditele făcute pentru studiile colegiale depășesc cărțile de credit.
”Părinții apelează la economiile pentru pensie ca să-și permită să-și trimită copiii la colegiu. Studenții au acumulat un trilion de dolari ca datorie. Pentru prima dată, creditele făcute pentru studii depășesc cărțile de credit”, spunea dr. Thomas Lindsay.

”Când termină studiile, studentul american are o datorie de 26 600 de dolari. Dacă s-ar căsători cu un alt absolvent, asta înseamnă că ar porni împreună cu o datorie de 53 000 de dolari”, spunea John Zmirak.
Experții în studii superioare pun la îndoială și valoarea diplomelor obținute.

”57% dintre studenți sunt de părere că studiile colegiale nu-și merită taxele. În același sondaj, 75% au afirmat că studiile colegiale sunt greu de atins”, spunea dr. Thomas Lindsay.

John Zmirak, editor al cărții ”Choosing the Right College”, crede că mulți profesori sunt mult mai interesați să scrie cărți decât să predea:
”Absolvenți din Tailanda ajung să le predea unor studenți care plătesc 40 000 de dolari pe an. Sistemul este extrem de corupt și de costisitor.”

În timp ce aceștia și alții încearcă să reformeze sistemul, studenții încă mai caută un mod prin care să studieze fără să intre în datorii. Sugestia ar fi să rămâne în propriul stat, astfel taxele școlare fiind mai mici cu 10 000 de dolari pe an.
”Plătești tot felul de impozite, părinții tăi au toată viața la dispoziție să plătească taxele școlare la universitatea locală”, spunea John Zmirak.

Cartea lui Zmirak prezintă ambele aspecte. De exemplu, aceasta laudă Universitatea din Maryland pentru cercetare, muzică și arte, dar face observații cu privire la educație în general. Poți să îndeplinești cerințele prin cursuri de genul: „Cât de sănătoasă e salata ta?”

Universitatea „George Mason” din Virginia primește laude pentru economiștii de elită pe care îi pregătește. Aici, există un institut unde se studiază beneficiile libertății. Pe de altă parte, recomandările oferite sunt catalogate drept anemice.

Este nevoie să-ți faci datorii de zeci de mii de dolari ca să frecventezi o universitate de top? Zmirak sublinia că și colegiile mai puțin cunoscute îți pot oferi pregătirea necesară fără să intri în datorii.
”Cel mai probabil vei ajunge la 5 000-10 000 de dolari. Dacă ești isteț și lucrezi în timpul anului sau în timpul vacanței de vară, poți să-ți plătești datoriile până absolvești”, spunea John Zmirak.
Dacă îți dorești să urmezi o universitate, caută variante. De exemplu, costurile de la Universitatea „Regent” sunt mai reduse, deoarece oferă multe cursuri online, dar oferă și instruirea necesară. Școala preferată de Zmirak, de tip Ivy League, este Princeton, unde există un profesor pentru fiecare șase elevi. Apoi, mai e și Universitatea Baptistă „Baylor”…

College of the Ozarks nu percepe taxe de școlarizare deoarece studenții muncesc.
”Studenții nu plătesc taxe, dar muncesc 40 de ore pe săptămână. Obțin o diplomă de licență, dar și o bună etică a muncii”, spunea John Zmirak.

Este un colegiu mic din Virginia care îmbrățișează creștinismul și civilizația occidentală.
Colegiul “Patrick Henry” din Virginia este un loc minunat fondat pentru predare la domiciliu, dar merge puțin mai departe.

Locuri precum Universitatea „Regent” și Colegiul “Patrick Henry” pătrund adânc în tradițiile și învățăturile civilizației occidentale, pe care experții le laudă. Aceștia sunt preocupați de faptul că sunt puține colegii care îmbrățișează această filozofie.

”Colegiul ar trebui să fie locul unde înveți atât despre marii gânditori de stânga, cât și despre cei de dreapta, deoarece vrei ca studenții să învețe să gândească. Acest lucru nu se mai întâmplă în prezent. Le este subestimată capacitatea unei gândiri complexe”, spunea dr. Thomas Lindsay.
Indiferent unde studiezi, trebuie să te asiguri că înveți limba greacă, literatură romană, filozofie, Biblia, istoria creștinismului, istoria Statelor Americii, filozofie politică și despre Shakespeare. Acestea te vor ajuta să devii o persoană care muncește, dar care și gândește.

”Acestea sunt lucrurile care lipsesc. Angajatorii caută persoane care să fie capabile să scrie un mesaj inteligibil, sau o scrisoare”, spunea John Zmirak.
Stire difuzata in emisunea Mapamond crestin 592 – noiembrie 2015. ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: