Gabi Zagrean – Inimi tulburate (Ioan 14 v1-16) 12 Noiembrie 2015

  • Este un cuvant in Biblie de maxima incurajare. Dar este si un cuvant de maxima clarificare pentru ca foarte multe lucruri in vietile noastre ne provoaca si ne tulbura pentru ca nu ne sunt foarte clare.
  • In Romania, dar nu numai in Romania, exista deja saptamani intregi de tulburari. Tulburari pe strada, tulburari datorita incidentului de care nu mai vreau sa fac si eu uz in seara aceasta, dar care a adus la tulburarea multor familii si a unei societati aproape intregi care au ramas socate. Apoi, vorbim intr-un spectru mai larg de tulburarea Europei care s-ar fi vazut la un moment dat ca merge spre o anumita  liniste si echilibru  dupa ce a trecut criza aceea economica ca un val peste Europa si peste lumea intreaga. Si parca tot se ducea spre o anumita liniste. A aparut o provocare numita  ‘emigrantii’, care au venit deodata si au tulburat toata Europa. Si marii conducatori ai Europei efectiv nu au solutii. SI tarile din preajma noastra sunt extrem de tulburate si Ungaria si Cehia si Germania, Romania mai putin pentru ca nu prea vrea nimeni sa ramana pe la noi. Asta e o sansa a noastra de data asta si toata Rusia e tulburata si Siria, si Iraelul si America e tulburata. De aceea am simtit ca avem nevoie de un mesaj pe directia aceasta.

La Biserica Penticostală nr.1 „Carpați” Cluj-Napoca

Gabi Zagrean Photo Agnus DeiDumnezeu mi-a pus pe inima azi un cuvant  care cred ca este foarte potrivit si foarte bun atat pentru mine, ca eu am sa-l predic cu ajutorul lui Dumnezeu, cat si pentru dvs. care o sa-l ascultati, mai ales asa cum spunea ap. Pavel, stiind si in ce imprejurari ne aflam. Este un cuvant in Biblie de maxima incurajare. Dar este si un cuvant de maxima clarificare pentru ca foarte multe lucruri in vietile noastre ne provoaca si ne tulbura pentru ca nu ne sunt foarte clare. In seara asta ne rugam, daca sunt multe lucruri neclare in vietile noastre, pe cele mai importante si vitale si mai ales eterne, Duhul lui Dumnezeu, prin Evanghelie sa le clarifice ca sa putem sa mergem linistiti acasa. Si Domnul Isus l-a spus acest cuvant din Ioan 14:1-16 unor inimi tulburate. Cine nu are inimi tulburate sa multumeasca Domnului pentru treaba asta. E un har. Si dupa ce multumiti lui Dumnezeu aveti grija sa nu fiti tulburati in zilele urmatoare. Sa va uitati instanga si in dreapta dvs., ca sunteti studenti,, ca sunteti la servici, ca sunteti la scoala, ca sunteti pe acasa pensionari, ca in preajma dvs. si a mea sunt o multime de oameni care au inima tulburata. O multime. O parte dintre dumnealor reusesc  sa-si mascheze tulburarea. Cei mai multi nu. Si cei care si-o mascheaza au momente de slabiciune cand rabufnesc.

1 Să nu* vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.
2 În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu* Mă duc să vă pregătesc un loc.
3 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce* şi vă voi lua cu Mine, ca** , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.
4 Ştiţi unde Mă duc şi ştiţi şi calea într-acolo.”
5 „Doamne”, I-a zis Toma, „nu ştim unde Te duci. Cum putem să ştim calea într-acolo?”
6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea*, Adevărul** şi Viaţa†. Nimeni†† nu vine la Tatăl decât prin Mine.
7 Dacă* M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.”
8 „Doamne”, i-a zis Filip, „arată-ne pe Tatăl şi ne este de ajuns.”
9 Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine* M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ‘Arată-ne pe Tatăl’?
10 Nu crezi că Eu* sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu** le spun de la Mine, ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.
* Ioan 10:38; Ioan 17:21; Ioan 17:23; Ioan 14:20; ** Ioan 5:19; Ioan 7:16; Ioan 8:28; Ioan 12:49;
11 Credeţi-Mă că Eu sunt în Tatăl şi Tatăl este în Mine; credeţi* cel puţin pentru lucrările acestea.
12 Adevărat*, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl:
13 şi* orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
14 Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.
Păzirea poruncilor
15 Dacă* Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.
16 Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt* Mângâietor1, care să rămână cu voi în veac;

In Romania, dar nu numai in Romania, exista deja saptamani intregi de tulburari. Tulburari pe strada, tulburari datorita incidentului de care nu mai vreau sa fac si eu uz in seara aceasta, dar care a adus la tulburarea multor familii si a unei societati aproape intregi care au ramas socate. Apoi, vorbim intr-un spectru mai larg de tulburarea Europei care s-ar fi vazut la un moment dat ca merge spre o anumita  liniste si echilibru  dupa ce a trecut criza aceea economica ca un val peste Europa si peste lumea intreaga. Si parca tot se ducea spre o anumita liniste. A aparut o provocare numita  ‘emigrantii’, care au venit deodata si au tulburat toata Europa. Si marii conducatori ai Europei efectiv nu au solutii. SI tarile din preajma noastra sunt extrem de tulburate si Ungaria si Cehia si Germania, Romania mai putin pentru ca nu prea vrea nimeni sa ramana pe la noi. Asta e o sansa a noastra de data asta si toata Rusia e tulburata si Siria, si Iraelul si America e tulburata. De aceea am simtit ca avem nevoie de un mesaj pe directia aceasta.

As vrea sa mai mentionez cateva surse ale tulburarii. Poate ca o sa te gasesti undeva pe lista asta in seara asta. Daca te gasesti, apoi ne vom ruga ca Dumnezeu sa dea raspunsul si sa aiba si El solutie la sursele tulburarii. Prima zona am denumit-o eu ca TULBURARI RELATIONALE. Asta inseamna ca poate sa se intample sa avem inima tulburata datorita relatiilor tensionate  care nu prea merg bine in familie, intre sot si sotie. Toti slujitorii, primim des mesaje. Unele dintre cele mai multe mesaje care le primesc personal vorbesc despre familie. Ca, in familie, se intampla in vremea asta o gramada de lucruri care au adus la tensionarea si la slabirea ei si la nefericirea ei. Si acolo sunt sotii tulburate, sunt soti tulburati si cu siguranta, cand ei sunt tulburati, ca acolo sunt si copii care sunt tulburati si nefericiti si socati. Si deprimati si in pragul depresiei. Nu vreau sa dau detalii, dar imi spunea o persoana: „Ma plimb pe strada la ora asta prin Cluj. Nu mai stiu ce sa fac. Imi vine sa-mi iau campii.” Si mi-a povestit putin teroarea in care era. E foarte complicat, nici nu poti sa-i dai un raspuns asa.

Apoi, prin lumea asta pe unde-s imprastiati romanii, sunt o gramada de familii care sunt intr-o situatie de-a dreptul  tulburatoare si dureroase la margine de divort. Altii chiar au divortat. Si lumea in care noi traim trebuie sa recunoastem in cel mai sincer mod ca este intr-o maxima tulburare familiala. Familiile nu mai prea functioneaza cum trebuie. De aceea, iti spun in seara asta, daca poti sa ai o relatie sanatoasa cu sotia, cu sotul, cu copiii tai, si poti sa te bucuri de liniste in seara asta, te rog sa dai slava lui Dumnezeu ca-i un mare har. Incepe sa devina un miracol treaba asta pentru ca cele mai multe nu mai merg. Copiii nostri sunt tulburati. Te miri de ce.

Apoi, as vrea sa vorbescu cu a doua sursa foarte importanta care poate provoca tulburare. Este suferinta fizica. Sau posibila suferinta fizica. Suferinta fizica are un impact foarte puternic in viata noastra indiferent cat de penticostali am fi, de baptisti am fi, de multi ani am avea in spate pentru ca suntem in trupul asta si relationam unii cu altii. Atunci cand o boala ne bate puternic si socanta in geam, nu este simplu in momentul ala. Si va trebui, care nu am trecut pe acolo, sa ne pregatim ca e posibil sa ne urmeze…

O a treia zona pe care as vrea sa o aduc este tulburarile care se nasc si se fixeaza datorita pierderilor unor persoane dragi. Zic aici, prin mod direct, prin moartea fizica. (din primele 1 minute, mai sunt aprox 44 min din mesaj.

VIDEO by Biserica Penticostală nr.1 Carpați

Un comentariu (+add yours?)

  1. Iosif
    nov. 25, 2015 @ 23:38:59

    Reabilitarea societatii crestine evanghelice,se poate realiza doar prin”CARARILE VECHI” ! (Ieremia 6;13-17)

    Fiti binecuvantati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: