Jerfa de mulțumire – Nicolae.Geantă

Photo Nicolae Geanta

Photo Nicolae Geanta

Se mulțumeste din ce în ce mai frugal. Și toti avem o idee – mai adânc sau mai puțin temeinică – despre ce-ar trebui să fie motivele acestei fatale anorexii. Pe lângă „iartă-mă” cuvântul „mulțumesc” ne iese parcă tras cu patentul printre dinți. Nici copiii și nici batrânii, nici elevii și nici profesorii, nici bogații și nici săracii, nici cei ce păstoresc si nici cei ce-s păstoriți nu prea (mai) practică disciplina mulțumirii. Iar dincolo de disiparea ei mai e ceva ce strică jertfa recunoștinței: modul în care se face.

Nicolae GeantaE drept, nu întâlnim numai îngeri. Ci și firi sucite, ingrediente greu digerabile – cum zicea domnul Pleșu – ale unei anumite patologii sociale. Dar asta nu-i o scuză să scoți mulțumirea pe tușă. Ori s-o scoți de la naftalină doar de thanksgivingday. Mulțumirea are caracter permanent.

Mulțumirea nu trebuie să vină numai în urma unei stări de entuziasm, de sațietate sufletească. Dumnezeu spune că îi plac mulțumirile ca… jertfă! Și jertfa are nu doar bucurii, ci și sacrificii. Trebuie să storci ceva din tine… „Ajung într-o stare de mulţumire numai prin sacrificiul propriilor mele dorinţe”, spunea David Wilkerson. Și-avea perfectă dreptate.

Jertfa de mulțumire nu se face din vârful buzelor. Gura poate fi dulce ca smântâna, dar inima poate purta săbii, spunea psalmistul. Chiar și oamenii fac deosebire când faci complezență. În mulțumire e interzis să fie protocolar! Știți de ce iubește Dumnezeu jertfa de mulțumire? Pentru că ea implică inimile noastre! Și e mai ușor să pui la dispoziția lui Dumnezeu buzunarul decât inima!

Mulțumirea este ca un sărut îndelung așteptat. Și cine s-ar sătura doar de-o atingere cu buzele pe frunte?

Mulțumirea nu e fără practică! Mulțumirea nu are limite! Ea este un ospăț necurmat…

Poți fi mulțumitor lui Dumnezeu, dar dacă nu ai altar cum ai putea să-i aduci jertfa? Nu știu dacă lacrimile te vor duce la tronul lui Hristos, nu știu dacă faptele te vor urca la tronul de har. Dar știu sigur că vei fi acolo prin jertfa de mulțumire!

Să avem sărbătoarea mulțumirii în fiecare zi! Și pentru noi, și pentru Dumnezeu!

SURSA – http://nicolaegeanta.blogspot.com/2015/10/jerfa-de-multumire-nicolae.html

Urmareste Blogul lui Nicolae.Geantă aici – http://nicolaegeanta.blogspot.com/

 

Un comentariu (+add yours?)

  1. mike
    oct. 19, 2015 @ 22:14:35

    Era intr’o dupa amiaza, pe la ora -10 – in sectia -2- mecanica-Independenta Sibiu–dintr’o data cineva, urla prabusit la pamint –era un tanar nou venit poreclit-pocaitul- Cineva a aruncat -VOIT-cu un fier greu pe piciorul lui Petrica . Dupa ce am scos bocancul plin de singe ==am zis hai la dispensar –el ,–nu– Misu ,cine a ingaduit rana asta, o sa o si vindece – si multumesc Domnului pentru aceasta prajitura–am ramas pur si simplu, naucit– eu cunosteam ,, pocaiti ,,doar de duminica ,care desigur ar fi reactionat cu totul diferit –acest OM mi-a schimbat viziunea mea despre -credinciosi- (pocaiti) si am constatat ca intradevar, Dumnezeu are si oameni devotati Lui, in ori ce circumstanta se vor afla – Culmea ,a doua zi ,Petrica nu mai schiopata –si asta ma intarit si mai mult- Petrica mi-a ramas prietenul inimii mele – Sunt bune vorbele ,dar -credinciosul -TREBUIE-sa fie si o -EPISTOLA VIE–Blessing

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: