Serviciile de Protectie a Copilului Barnevernet Smulge Copiii de la Parintii Biologici si-i Transfera Parintilor Adoptivi

Proteste impotriva Braverney in Praga, Cehia

Photo credit www.blesk.cz

Agnus Dei Editorial

Serviciul de protectie a copiilor din Norvegia (Barnevernet), a fost stabilit prin Actul de Protectie a Copilului, in anul 1992 si a fost creat ,,ca sa asigure ca copiii si adolescentii care traiesc in conditii ce pot afecta sanatatea sau cresterea lor, sa li se dea ajutorul necesar si ingrijire la momentul potrivit” si ,,sa ajute pe copii si pe adolescenti ca sa aiba o copilarie care sa fie in siguranta.”

Principiul fundamental care  guverneaza toate eforturile de protectie a copilului este devotamentul fata de interesele care sa fie cele mai bune in detrimeniul copilului ( Wikipedia).

Aceasta lege a starnit inca de la implementarea ei si pana in prezent, numeroase critici din partea parintilor si a guvernelor  mai multor tari care spun ca de fapt copiii, prin actul Barnevernet, sunt rapiti de la parintii lor biologici. Aproximativ 40 la suta dintre copiii luati de catre statul norvegian de la parintii lor sunt emigranti care vin din alte tari, fie europene, africane sau asiatice. Copiii sunt pur si simplu smulsi de la parintii lor pentru motive ridicole si dati in custodia parintilor adoptivi, care primesc de la guvern  peste 50 000 de euros pe an pe copil. Potrivit Biroului de Statistice din Norvegia, anul trecut 12 492 de copii au primit „masuri de plasament”; intre anii 2004 si 2010, aproximativ 19 din 1000 de copii nascuti in familii de emigranti au fost luati de la familiile lor. Bugetul de alocatie a urcat de asemenea considerabil. In anul 2010 s-au cheltuit peste 7,7 bilioane de coroane norvegiene, fata de 930 de milioane cheltuite cu un an mai in urma.

Scolile sunt locurile cele mai frecvente in care copiii sunt luati de la parintii lor. Acolo, la scoala, daca cadrele didactice ii aud pe copii vorbind unele lucruri care li se par suspecte, acestea reclama parintii acestor copii la Serviciul de protectie, care apoi vin insotiti de politie, la domiciliul parintilor, de unde oficialii de la Serviciul de Protectie, smulg cu forta copiii din bratele mamelor lor, in timp ce doi sau trei ofiteri ai politiei asista pentru  a asigura ca copiii sunt luati de autoritati, in timp ce parintii nu pot face altceva decat sa planga si sa strige de durere. Nu este nevoie de nici un fel de act, prin care autoritatile sa dovedeasca motivul pentru care sunt luati copiii de la parintii lor. Daca de exemplu un copil pare a fi putin sub greutatea normala pentru varsta lui, Serviciul de Protectie i-a acest copil de la parinti pe motiv de malnutritie, sau daca copiii sunt vazuti ca apuca mancarea din farfurie cu mainile fara sa foloseasca lingura sau furculita, asa cum este obiceiul in multe tari precum India, ei sunt luati de Serviciul de Protectie. Sunt si cazuri cand agentii au luat copiii de la parintii lor pentru ca acestia au fost acuzati ca nu aveau destule jucarii pentru copiii lor, sau pentru ca nu au avut un loc corespunzator pentru schimbarea scutecului.

Sunt instante cand  copiii au fost luati de Serviciul de protectie pana si de la parinti care se aflau in aceasta tara doar in concediu, sau  erau in vizita la rudenii. Daca cineva auzea un copil plangand pentru orice motiv, acestia erau reclamati si Barnevernet venea si lua copilul cu forta.

Statul norvegian decide care sunt cele mai bune solutii de luat in interesul copiilor conform legii in vigoare si cu aceasta lege rapesc copiii de la parintii lor si-i dau la adoptie altora, in locuri necunoscute, astfel incat parintii sa nu stie nimic despre ei, sau unde sunt.

S-au facut multe interventii si demersuri din partea guvernelor altor tari care au cetateni care locuiesc in Norvegia, si carora li s-au luat copiii de catre Serviciul de Protectie, dar majoritatea acestora s-au dovedit fara rezultat. Norvegia nu este o tara membra a Uniunii Europene si nici nu a semnat acordul conventiei de la Haga. Ei spun ca aplica legile tarii lor.

Cel mai recent caz care a socat pe multi dintre noi, este cazul familiei Bodnariu, la care Barnevernet le-a smuls copiii din mijlocul lor, parintii fiind acuzati de indoctrinare religioasa. Toti cei cinci copii intre varstele de 10 ani la trei luni, au fost luati de la familie si pusi in familii de parinti adoptivi. Deci daca esti crestin si vrei sa-ti educi copiii dupa invataturile Scripturii esti acuzat de indoctrinare religioasa. Dar daca sa zicem ca esti ateu, iti vor lua copiii pentru ca-i indoctrinezi sa devina atei? Guvernul norvegian a ajuns sa spuna oamenilor cum sa-si educe copiii?  Cazul familiei Bodnariu urmeaza sa fie judecat dupa care se va decide soarta acestor copii. Este nevoie de o minune pentru ca aceasta familie sa fie reantregita si aceasta minune nu poate sa vina decat de la Dumnezeu. Sa-l rugam dar pe Dumnezeu sa intervina si sa faca o minune in acesta familie.

Mai multe despre sistemul ‘Protectia Copilului Barnevernet:

 

Mai multe despre cazul Familiei Bodnariu din Norvegia:

 

19 comentarii (+add yours?)

 1. Alina
  nov. 27, 2015 @ 01:46:12

  Va rog sa rectificati… Cel mai mic copilas al familiei Bodnariu are doar 3luni (este bebelus) si nu 3 ani!.. Va multumesc.

 2. Daniel I
  nov. 27, 2015 @ 03:31:13

  Jos presedintele si guvernul norvegiei. Sa fie distrusa impreuna cu ei legea aceasta demonica. Doamne ajuta.

 3. petre zenovia
  nov. 27, 2015 @ 07:51:08

  Religia nu se indeparteaza niciodata de cele lumesti nu are cum , rastignirea inseamna ca a fost un act criminal care a lasat sa se inteleaga ca, ficare poate sa faca ce vrea si cu locuinta Mortilor si cu atacul vazut si nevazut , pe cruce Issus a spus iarta-i Doamne ca nu stiua ce fac, nu a zis Doamne lasa-i atei, antihristi, vandali, apucatori, praduitori, nepocaiti,recensamantul spune clar ,sa ne urmarim inocenta si modestia crestina si ,programele sociale nu-ti fura copilul decat in cazul cand ii dai nastere si nu lupti ca el sau ei, sa fie preluati pentru continuitate a ceea ce tu nu esti in stare dar, nu inseamna ca trebuie sa si uite de cei care le-au dat viat, ce folos ca eu lupt ca o nebuna pentru doi sa le tin grija din umbra la inaltime si cu rugaciune si noi, nu globalizam protestul ne lasam condusi de barfe si motivam ca Satana si Antihristul este de vina sau ateul, deci stimati juristi vedeti comuniunea lui David sau Solomon si multi ca ei cu Dumnezeirea, sa vedeti cat de pedepsiti au fost chiar de au ascultat de recensare tot au gresit, asa ca sa nu mai spunem ca religia nu este in legamant cu stiinta care, include si protectia socio- educativa.Sa le ajute Entitate suprema acelor oameni, sa le fie randuite drepturi si indatoriri in numele globalizarii, eu deja sunt secatuita de vlaga si putere la cat racnesc peste tot ca ,ne sunt incalcate drepturile la existenta, Amin.

 4. Trackback: Update – Decizia Barnevernet asupra familiei Bodnariu amanata pe Luni 30 Noiembrie – Lansam Apel la Post si Rugaciune | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: NapocaNews: Ateii norvegieni prigonesc o familie de creştini români. Statul marxist le-a luat copiii pentru că credeau în Dumnezeu | agnus dei - english + romanian blog
 6. mihai
  dec. 01, 2015 @ 03:49:21

  mai este si varianta comandoului pe deplin justificata. si repatrierea

  • rodi
   dec. 01, 2015 @ 07:23:19

   o familie a reusit sa-si rapeasca copiii inapoi… Dar din cauza asta, se pare ca Serviciile de Protectie acum imprastie copiii si ii trimite cat mai departe de casa, ca sa nu existe vreo sansa ca parintii sa descopere locul unde sunt mutati copiii. E un sistem diabolic!

 7. Daniel I
  dec. 02, 2015 @ 01:05:12

  Bine spus, este un sistem diabolic. O dovedeste insusi faptul ca se bazeaza pe minciuni care sunt de la necurat. Copiilor si parintilor le sunt spuse numai minciuni. Copii aud ca au fost abandonati, parintilor li se spun alte minciuni. Mihai spunea mai sus de varianta comandoului si repatrierea. Copii mai mari pot incerca sa ia legatura prin internet care face minuni. Daca cumva voi copii cititi acest blog incercati sa lasati mesaje pentru parintii vostrii. Cu bebe e mai greu dar nu imposibil. Domnul sa va ajute sa va reuniti si apoi sa plecati din aceasta tara blestemata.

 8. Trackback: Marius and Ruth Bodnariu story (ENGLISH version) | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Cazul lui Marius și Ruth Bodnariu a fost publicat pe Wikipedia si in Christian Today | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: DIN PARTEA FAMILIEI – GÂNDURI IZVORÂTE DIN DURERE – DANIEL BODNARIU | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: Cristian Ionescu: DE CE? Ratiunea de a picheta Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Mircea Lubanovici: Protest adresat tuturor organismelor internaţionale în materie de drepturile omului | agnus dei - english + romanian blog
 13. energein7
  dec. 18, 2015 @ 16:32:19

  Reblogged this on energein7's Blog.

 14. Trackback: Presa Norvegiana – Dagen: Cazul familiei BODNARIU a DECLANSAT o FURTUNA | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: Norvegia AUDE ! | agnus dei - english + romanian blog
 16. Valeria Iancu
  mai 11, 2016 @ 12:55:31

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: