= Cateva Principii de Baza pentru a fi Crestin ADEVARAT =

 

Crestinul adevarat rosteste Cuvintele lui Dumnezeu - nimic mai mult, nimic mai putin. Photo credit

Crestinul adevarat rosteste Cuvintele lui Dumnezeu – nimic mai mult, nimic mai putin. Photo credit biblicalproof.wordpress.com

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,                                     
Toata Gloria in Veci !!!
                                             = Cateva Principii de Baza pentru a fi Crestin ADEVARAT =
 
DOMNUL ISUS HRISTOS a zis:
47. Atunci cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară, şi caută să vorbească cu Tine.”
48. Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea, şi cari sînt fraţii Mei?”
49. Apoi şi-a întins mîna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei!
50. 
Căci oricine face voia Tatălui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate, soră şi mamă.” (Matei 12:47-50).
14. Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu. (Matei 15:14).
O sa prezint cateva ​principii de baza ​dupa care un om trebuie sa se ghideze si sa le aplice in viata lui, daca vrea sa aj​unga in Rai la DUMNEZEU.
    E in interesul omului sa faca ce zice DUMNEZEU, ca sa nu fie judecat de EL, chiar daca ar fi judecat de oameni.
    Ceea ce prezint sunt lucruri LOGICE, NORMALE, indiferent daca ne referim la acest domeniu, religios, sau la oricare alt domeniu.
    Nici nu ar trebui date texte din BIBLIE prea multe, pentru ca sunt lucruri care ar trebui sa se inteleaga, fara prea multe argumente BIBLICE.
     I.  CE trebuie sa faca omul?
1. Sa se documenteze, sa STIE ce trebuie sa faca.
   a) DE UNDE sa se documenteze? Din BIBLIE, in special din Noul Testament, de la Evanghelia dupa Matei pana la sfarsit, ca acolo IL gasim pe DOMNUL ISUS HRISTOS,
FIUL LUI DUMNEZEU, venit pe Pamant, Lucrarea si Invataturile Lui. Desigur ca mai poate citi si alte carti daca vrea.
   b) Sa se ROAGE Lui DUMNEZEU inainte de a incepe citirea in BIBLIE, sa-i dea EL si intelegerea lucrurilor, ca sunt multi care au citit sau citesc BIBLIA si NU o inteleg, din diferite motive: poate cauta sa o cotrazica, sau sa o adapteze la religia lui, sau la parerile lui sau ale altor oameni, indiferent de pregatirea teologica  a acestora.
   c) Sa VERIFICE tot ce i se spune sau citeste din alte surse TOT cu BIBLIA.
        De ce sa verifice NUMAI cu BIBLIA? Pentru ca ea e Constitutia Crestinilor, a ucenicilor, a urmasilor DOMNULUI ISUS CRISTOS. In orice tara mergi si vrei sa fii cetatean al acelei tari, trebuie in mod OBLIGATORIU sa inveti si sa dai examen din Constitutia tarii respective. Tot asa e si daca vrei sa devii cetatean al Cerului, trebuie sa citesti si sa inveti Constitutia Cerului scrisa in BIBLIE, si s-o respecti, in special in Noul Testament, de la Evanghelia dupa Matei pana la sfarsit.
2. Sa  FACA ceea ce scrie acolo, adica sa traiasca o viata curata, dupa voia Lui DUMNEZEU.
3. Sa NU AMESTECE voia Lui DUMNEZEU din BIBLIE cu alte pareri din alte carti, sau oameni, confesiuni religioase care NU sunt in concordanta cu BIBLIA.
4. Sa NU SCOATA ce nu-i place.
5. Sa NU ADAUGE  ceea ce i-ar placea.
18. Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. 
19. şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui dela pomul vieţii şi din cetatea sfîntă, scrise în cartea aceasta.” 

​(Apocalipsa 22:18, 19).​
6. Sa NU TREACA peste ceea CE ESTE SCRIS acolo. „…sa nu treceti peste „ce este scris”(I Corinteni 4:6).
7. Sa NU faca dupa banuielile lui, ca probabil asa a fost, ca probabil DOMNUL ISUS, sau apostolul asa o fi vrut sa zica, etc. Spun lucrurile astea pentru ca am discutat cu unii despre astfel de situatii. Daca NU scrie explicit, adica CLAR, NU TANGENTIAL despre acel subiect, sau daca nu scrie deloc acel lucru, sau nu intelegi, intreaba pe altii si mai ales pe DUMNEZEU in rugaciune, si daca nici atunci nu intelegi, lasa-l asa, nu fa dupa parerea ta, sau a altora.
8. Sa faca ce spune DUMNEZEU, NU CE ZIC OAMENII; ma refer la acei oameni care NU transmit voia Lui DUMNEZEU, ci o interpreteaza, sau fac un amestec cu alte carti si conceptii.​
   BIBLIA – Constitutia crestinului, in special, Noul Testament si tot ce concorda din Vechiul Testament cu Noul Testament; crestini, adica ucenici, sau urmasi ai DOMNULUI ISUS CRISTOS sunt numai in Noul Testament, unde e Viata, Lucrarea si Invataturile DOMNULUI ISUS. Nu pot fi luate din Vechiul Testament toate lucrurile.
 
    Iata ce le spune DOMNUL ISUS ucenicilor Lui:
8. Voi să nu vă numiţi Rabi! Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sînteţi fraţi. (Matei 23:8).
 
    DOMNUL ISUS avea o vorba: „Ati auzit ca s-a zis celor din vechime:…”
Exemple:  
21. Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide, va cădea supt pedeapsa judecăţii.` 

22. Dar Eu vă spun că ori şi cine se mînie pe fratele său, va cădea supt pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!` va cădea supt pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule`, va cădea supt pedeapsa focului gheenei. 

27. Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.” 
28. Dar Eu vă spun că ori şi cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. 
31. S-a zis iarăş: „Oricine îşi va lăsa nevasta, să-i dea o carte de despărţire.” 
32. Dar Eu vă spun că ori şi cine îşi va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveşte. 
33. Aţi mai auzit iarăş că s-a zis celor din vechime: „Să nu juri strîmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale.” 
34. Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; 
35. nici pe pămînt, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentrucă este cetatea marelui Împărat. 
36. Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. 
37. Felul vostru de vorbire să fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte, vine dela cel rău. 
38. Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi, şi dinte pentru dinte.” 
39. Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celalt. 
40. Orişicui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. 
41. Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două. 
42. Celui ce-ţi cere, dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute dela tine. 
43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” 
44. Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celorce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru ceice vă asupresc şi vă prigonesc, 
45. ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. 

(Matei capitolul 5).​
       Vedeti cum era in vechime, adica in Vechiul Testament, Legea data de DUMNEZEU lui Israel prin Moise, si cum DOMNUL ISUS HRISTOS a schimbat lucrurile, de la blestem, la binecuvantare, de la ura la iubire, etc., aducand in locul Legii, care era foarte aspra, HARUL  adica darul nemeritat al iertarii pentru noi, lucru pe care si noi trebuie sa-l acordam celorlalti, inclusiv dusmanilor!
​9. Sa FRECVENTEZE o Biserica. Multi intreaba, care Biserica, la care sa mearga, la ortodocsi, baptisti, catolici, penticostali, etc.? ​Dupa ce te vei documenta bine, iti vei da seama si DUMNEZEU Insusi te va lumina, in care Biserica se predica din BIBLIE, CLAR, FARA ADAUGIRI, SCOATERI, AMESTECARI, BIBLIA cu alte carti, etc.
   Unii zic ca poti fi crestin si de acasa, mai ales azi cand sunt atatea site-uri pe internet de poti asculta ziua si noaptea predici si cantari. E adevarat, dar tot in BIBLIE scrie ca e nevoie de partasie cu ceilalti ucenici ai DOMNULUI ISUS, si la inchinare si la bucuriile si la …necazurile pe care le au ei, sau pe care intr-o zi le-ai putea avea tu sau familia ta, si atunci ti-ar placea sa te ajute cineva cu rugaciuni, cu un cuvant de incurajare, sau chiar financiar,, ca nu se stie cand poti ajunge chiar in situatii disperate!
    Apoi, ucenicii DOMNULUI ISUS pe unde au mers in lume, au plantat, sau infiintat Biserici locale, pe care nu le-a spus sa le desfiinteze dupa ce pleaca ei, ci sa stea uniti impreuna in jurul DOMNULUI!
 
10. Sa TRAIASCA o viata dupa voia Lui DUMNEZEU, cea prevazuta in BIBLIE, pe care a citit-o acum si stie ce are de facut, si deci sa traiasca asa cu : GANDUL, VORBA, SCRISUL, si FAPTA, pentru ca e greu sa te scunzi de oameni, mai ales azi cu atatea camere de luat vederi, telefoane, etc., dar de DUMNEZEU, care filmeaza si inauntru, in inima si gandul omului!
11. Traditiile, datinile, sau obiceiurile stramosesti le verificam cu BIBLIA si tot ce concorda cu ea, facem, ceea ce nu se potriveste cu ea, NU facem. Sunt si obiceiuri bune: sa te rogi Lui DUMNEZEU in Numele DOMNULUI ISUS, sa citesti BIBLIA, sa mergi la o Biserica unde se predica NUMAI BIBLIA, nu alte invataturi, sa-i faci un bine cuiva, ​sa spui oamenilor despre salvarea de la iad prin DOMNUL ISUS, etc.

Cele rele care NU sunt dupa BIBLIE​, ci DUMNEZEU e impotriva lor:
22. S-au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;

23. şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor

​…(Romani 1:22, 23).
nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei, 
17. sau chipul vreunui dobitoc de pe pămînt, sau chipul vreunei păsări care sboară în ceruri, 
18. sau chipul vreunui dobitoc care se tîrăşte pe pămînt, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pămîntului. 

​(Deuteronomul 4:16-18).
27. Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort, sau se îndeletniceşte cu ghicirea, să fie pedepsiţi cu moartea;

​(Levitic 29:27).​
 
18. Toţi idolii vor pieri. 
19. Oamenii vor intra în peşterile stîncilor şi în crăpăturile pămîntului, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, cînd Se va scula să îngrozească pămîntul. 
20. În ziua aceea, oamenii îşi vor arunca idolii de argint şi idolii de aur pe cari şi-i făcuseră, ca să se închine la ei, îi vor arunca la şobolani şi la lilieci; 
21. şi vor intra în găurile stîncilor, şi în crăpăturile pietrelor, de frica Domnului şi de strălucirea măreţiei Lui, cînd Se va scula să îngrozească pămîntul. 

(Isaia 2:18-21).​
12. In tot ce facem trebuie sa ne bazam pe ceea ce este scris, NU pe ceea ce Nu este scris in BIBLIE, si sa adaugam, scoatem sau inlocuim ce scrie cu ceea ce se potriveste cu dorintele noastre, sau cu religia din care facem parte, indiferent care e aceasta.​
    Dau aici un exemplu pe care l-am auzit de mai multe ori, cred, cel cu Lidia, cum ca acolo trebuie neaparat sa fi fost in casa ei si copii mici​, pe care Pavel i-ar fi botezat, lucru care NU scrie; NU scrie nici ca au fost, nici ca nu au fost. Sunt familii care nu au copii, care au copii mici de diferite varste, sau copii mari in jurul a 20 de ani , mai multi sau mai putini ani. Daca NU scrie, NU avem noi voie sa adaugam la text cuvantele „copil” sau „copii”, pentru ca NU sunt in text!
14. Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu, şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.
15. După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „Dacă mă socotiţi credincioasă Domnului, intraţi şi rămîneţi în casa mea.” şi ne-a silit să intrăm.  
(Faptele apostolilor 16:14, 15).
    Vedeti in acest text cuvintele „copil” sau „copii”, ca eu NU vad, si daca nu vad, nu spun ca ar fi fost, ci-l las asa, ca NU e un argument nici pentru cei cu botezul copiilor mici, nici pentru cei cu botezul in exclusivitate al adultilor!
     Ioan Botezatorul si apoi ucenicii DOMNULUI ISUS au botezat oameni mari, nu copii, si i-au botezat pe baza credintei lor, nu a nasilor. Ba mai mult, DOMNUL ISUS  a fost botezat de Ioan Botezatorul cand a fost mare, chiar inaintea inceperii lucrarii Lui, cand avea aproape treizei ce ani. 
     15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. 

16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. 

​ (Marcu 16:15,16).
 
   Deci botezul e pe baza CREDINTEI in DOMNUL ISUS si APOI vine BOTEZUL​, iar

​NASII lipsesc cu desavarsire la botez, nu numai in acest text; nu ii gasiti in nici un text referitor la botez! Si atunci oamenii iau de la ei sau de la altii citire si pun nasi la botez, care cred in locul copilului si isi iau angajamentul ca acel copil va fi crestin, numai ca unii copii dupa ce au crescut au devenit atei, injura, beau, fumeaza, curvesc, merg la cluburi de noapte si ii canta si se inchina diavolului, etc.! Fiecare crede in locul lui​, NU in locul altuia, si se boteaza in locul sau.
II. DE CE faci toate astea dupa voia DOMNULUI, scrisa in BIBLIE, si nu asa cum vrei tu, sau alti oameni?​
    Daca iti cauti un servici, il gasesti si incepi sa lucrezi. CE si CUM lucrezi? CE iti spune SEFUL si CUM iti spune el. Asta daca vrei sa primesti salariul si sa iti pastrezi serviciul, iar daca nu faci ce-ti spune el, ce se-ntampla? Te atentioneaza, te pedepseste, sau TE DA AFARA, poate chiar de la prima abatere, depinde de gravitatea faptei si de asprimea sefului!
   In orice domeniu, fie ca e vorba de a obtine sau a pastra cetatenia unei tari, trebuie sa respecti Constitutia si legile acelei tari, si daca o calci, suporti consecintele. Cine spune asta?  Judecatorul, care te judeca dupa Constitutie si dupa legile tarii respective. Acelasi lucru e cu legea circulatiei, sau cu regulamentele de ordine interioara ale companiilor, unde seful da decizii dupa acele reguli, pe care trebuie sa le stii si sa le aplici, in sport, trebuie sa lupti dupa regulament, ca altfel, fluiera arbitrul si te penalizeaza, dupa regulamentul sportului respectiv, etc. Peste tot unde mergi, pe strada, la magazin, etc., sunt regulamente, sau reguli de conduita, pe care trebuie sa le respecti, ca altfel, o patesti! Nu poti face ce vrei ca cineva o sa sune politia!
   Credeti ca merge altfel cu DUMNEZEU, cu CREATORUL si STAPANUL Universului?! Credeti ca omul face ce vrea el, ce-l taie capul si apoi sa fie acceptat si rasplatit de DUMNEZEU?! Pentru ce sa fie rasplatit, pentru rebeliune impotriva voii Lui DUMNEZEU?! Pentru ca NU l-a interesat sincer si nu a ascultat de EL?! DUMNEZEU e BUN, dar e si DREPT. Ba mai mult, te lasa sa alegi, asculti de EL, sau de diavolul si de oamenii lui, prin care inseala pe multi!​

  Ca sa fii Crestin ADEVARAT trebuie sa: STII, si sa FACI ce-ti spune DUMNEZEU in Constitutia LUI –BIBLIA! Nimic in plus, Nimis in minus. SOLA SCRIPTURA!
    DUMNEZEU sa ne ajute sa intelegem ca trebuie OBLIGATORIU sa facem Voia LUI, scrisa in Cuvantul Sau – BIBLIA, pentru ca sa fim siguri ca ajungem cu EL in Rai la plecarea noastra de pe Pamant, care nu stim in ce moment se va produce!
                             Ioan Burca  -robul DOMNULUI
                                  Doctor in Teologie 
 Biblia – Canta: „Speranta” si Prietenii
 
​Temelia Credintei​ are puterea in Cuvantul DOMNULUI!
Invata-ma sa-nfaptuiesc ,o, DOAMNE, voiaTA! – Cantare
Voia TA, nu voia mea, sa se faca DOAMNE-n viata mea! – Cantare

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: