Lazar Gog – Strategie ucigasa

by Rev. Dr. Lazar Gog: un mesaj care sa ne prinda pe toti, pe tineri si pe cei de varsta  a doua si pe cei mai tineri. (traducere in Limba Engleza, Calin Gog).

  • O istorie de felul acesta in Sfanta Scriptura, frati si surori, este scrisa pentru noi. Dumnezeu este drept si vorbeste despre fiecare dintre noi, drept, asa cum suntem.
  • Este un text dificil de citit, mai ales in public. Si mai ales ca citim de unul din figurile proeminente ale Vechiului Testament, patriarhului Iuda. Este stramosul dupa trup al Domnului nostru Isus Hristos. Dar aceasta este realitatea despre Iuda. Aceasta este realitatea despre multi oameni ai lui Dumnezeu, din nefericire.’
  • Traditia iudaica este tocmai cea pe care o arata Iuda. Sunt tot felul de oameni nascuti in Israel a caror pacat a ramas ca si o pilda, sa ne invete pe noi ce sa facem si a caror viata este de asemenea este o pilda pentru noi sa stim cum sa ne purtam in zilele acestea…
  • In spatele acestei experiente triste a lui Iuda, Dumnezeu vrea sa ne ofere o lectie despre strategia  pe care diavolul o are ca sa te ruineze pe tine sau pe mine. Diavolul are o strategie intreita: sa fure, sa junghie sau sa omoare si sa prapadeasca.

LAZAR GOG:

Geneza 38:18 – El a răspuns: „Ce zălog să-ţi dau?” Ea a zis: „Inelul* tău, lanţul tău şi toiagul pe care-l ai în mână.” El i le-a dat. Apoi s-a culcat cu ea şi ea a rămas însărcinată de la el.

Lazar GogEste un text dificil de citit, mai ales in public. Si mai ales ca citim de unul din figurile proeminente ale Vechiului Testament, patriarhului Iuda. Este stramosul dupta trup al Domnului nostru Isus Hristos. Dar aceasta este realitatea despre Iuda. Aceasta este realitatea despre multi oameni ai lui Dumnezeu, din nefericire.

Ce vrea sa spuna lucrul acesta? Ca Mantuitorul nostru Isus Hristos are sau a luat natura noastra pacatoasa? Pentru ca daca va uitati in Cuvantul Domnului, Mantuitorul Isus Hristos se trage din Iuda prin Peret, fiul care a rezultat din relatia lui nenaturala cu nora lui. Ce spune Sfanta Scriptura si de ce Sfanta Scriptura ofera astfel de pasaje in Biblie? Daca va uitati bine la felu in care este plasat acest capitol 38 in cartea Genezei, intrerupe dintr-o data istoria vietii lui Iosif. Un tanar cu un caracter ireprosabil si istoria lui Iosif este reluata numai dupa ce este inchis si ajunge prim ministru in Egipt si acolo devine salvatorul familiei lui. Lucrul acesta vrea sa ne spune ca istoria Mantuitorului nostru Isus Hristos este una similara. El este fara de pacat, un caracter absolut sfant, dar viata noastra pacatoasa a intrerupt viata lui pamanteasca pentru  o vreme, ca si in istoria lui Iosif de fratii lui. Si apoi, cand Isus Hristos se reveleaza din nou, se reveleaza ca Mantuitor pentru omenirea pacatoasa.

Faptul ca Isus Hristos se trage dupa trup din Iuda, ne spune cateva lucruri importante.

  • 1). Alegerea lui Iuda este facuta absolut prin har, nu prin merite pentru ca Iuda n-are nici un merit pentru voata murdara grosolana pe care  o traieste, sa fie stramosul dupa trup a lui Isus.
  • 2). Al doilea lucru pe care ni-l spune lucrul acesta este ca sfintenia Domnului nostru Isus Hristos nu a fost afectata de viata imorala a lui Iuda si a stramosilor sai.
  • 3). Este un al treilea element pentru care Isus Hristos se trage din Iuda, vrea, ca prin nasterea Sa prin Iuda ca stramos pamantesc, vrea sa opreasca mandria iudaica cu care au venit sa-L acuze pe Isus Hristos dupa ce S-a coborat pe pamant printre ei.

Va aduceti aminte in Ioan 8:41, evreii au spus, noi nu suntem copii nascuti din curvie, prin aceasta insinuand ca Isus S-a nascut din adulter. Traditia iudaica este tocmai cea pe care o arata Iuda. Sunt tot felul de oameni nascuti in Israel a caror pacat a ramas ca si o pilda, sa ne invete pe noi ce sa facem si a caror viata este de asemenea este o pilda pentru noi sa stim cum sa ne purtam in zilele acestea.

O istorie de felul acesta in Sfant Scriptura, frati si surori, este scrisa pentru noi. Dumnezeu este drept si vorbeste despre fiecare dintre noi, drept, asa cum suntem. In spatele acestei experiente triste a lui Iuda, Dumnezeu vrea sa ne ofere o lectie despre strategia  pe care diavolul o are ca sa te ruineze pe tine sau pe mine. Diavolul are o strategie intreita: sa fure, sa junghie sau sa omoare si sa prapadeasca. Ioan 10:10 este pasajul. In aceasta dimineata voi veni in fata dvs. cu smerenie, cu un mesaj pe care l-am intitulat. Este strategia celui rau care vrea sa te ingenuncheze pe tine si pe mine care cunoastem pe Domnul, pe tineri si tinere, familii in plina putere pentru ca diavolul nu poate sa vada ca tu si cu mine putem sa prosperam spiritual. De aceea, haidem sa vedem ce vrea diavolul cu tine si cu mine si cunoscand strategia lui, cum sa ne pazim. Cum sa stam in picioare.

Patru mari adevaruri sunt in pasajul in care l-am citit:

1). In primul rand, cand diavolul de ataca, diavolul vrea inelul tau (AUTORITATEA si IDENTITATEA). Geneza 38:18 partea intai: Ea a zis: „Da-mi inelul tau.” Este primul lucru care diavolul il face atunci cand te ataca sau cand ma ataca. De ce? Pentru ca inelul in Sfanta Scriptura  sta cel putin pentru doua aspecte fundamentale. Primul aspect pentru care sta inelul in Scriptura este autoritate. De exemplu, cand Faraon l-a ridicat pe Iosif la rangul de prim ministru sau guvernator general al Egiptului, Cuvantul Domnului spune ca i-a pus inel in deget. Prin aceasta, Faraon i-a spus in auzul tuturor: „Punand acest inel in degetul tau (care avea si o stampila in primul rand), te ridic deasupra intregului Egipt. Ai autoritate sa faci ce vrei in Egipt. Singurul lucru, nu ai autoritate peste mine si casa mea.” Cand fiul risipitor s-a intors din rebeliunea lui acasa la tatal, dupa ce si-a pierdut toata autoritatea pe care a avut-o si a ajuns s aingrijeasca de porci, -era cea mai mare umilire pentru un evreu sa fie coborat la un loc cu animalele necurate,- cand tatal l-a primit acasa, i-a pus in deget inelul. I-a redat autoritatea de fiu, i-a redat autoritatea de mostenitor, i-a dat din nou autoritatea pe care o avea initial.

Diavolul nu suporta sa te vada pe tine si pe mine cu autoritate. Nu sufera sa vada ca tu ai autoritatea Cuvantului in tine. Nu poate ca sa vada ca ai autoritatea Duhului Sfant in tine. Nu poate sa vada ca ai autoritatea sfinteniei in tine. Aduceti-va aminte de un om mare, mare, foarte mare- Ioan Botezatorul. Irod Antipa l-a luat prizonier, l-a arestat. Si l-a condamnat la moarte, la decapitat. Dar, Cuvantul Domnului spune ca inainte sa se intample evenimentul acesta, cand Ioan inca era inchis in temnita, in Marcu 6:20, Irod care nu se temea de nimeni, care-i abuza pe toti, care omora la bunul lui plac, Cuvantul Domnului spune in acest pasaj: „Dar, Irod, se temea de Ioan Botezatorul pentru ca il stia un om neprihanit si sfant.”

De asta se teme diavolul. Nu se teme de tamaia ta. Nu se teme de obiceiurile tale. Nu se teme de traditiile tale. Dar, se teme daca esti uns cu Duhul Sfant a lui Dumnezeu. Se teme daca cunosti Cuvantul lui Dumnezeu si cand vine la tine, ii spui: „Este scris… te trimit in adanc inainte de vreme.” Se teme de lucrul acesta. Se teme de sfintenia ta. Se teme de un caracter sfant. Se teme de autoritatea rugaciunii. De aceea diavolul vrea sa-ti ia inelul, vrea sa-ti ia autoritatea. Este primul atac care-l face asupra ta, dragul meu tanar. Sa te dezbrace de autoritate, autoritate din Dumnezeu, si dupa ce te-a dezbracat de aceasta autoritate, poate sa faca ce vrea cu tine si cu mine.

Apoi, al doilea aspect legat de inel in Biblie, este identitate. In Geneza 38:25 Cuvantul spune asa: „Vezi al cui este inelul acesta.” A cui identitate este in spatele acestui inel? Diavolul vrea sa-ti fure identitatea. Prin nastere din nou, prin sfintire, tu si cu mine am devenit copii ai lui Dumnezeu. Suntem fii lui Dumnezeu. El este Tatal nostru. Este o identitate pe care cel rau nu poate sa o sufere pentru ca stie ca inainte ca sa ajungem copii ai lui Dumnezeu, asa cum spune ap. Pavel in Efeseni 2, primele trei versete. Spune: „Alta data erati niste straini, erati morti in pacatele si faradelegile voastre, in care traiati dupa conducerea domnului puterii vazduhului.” Diavolul era stapanul nostru. Dar, Dumnezeu ne-a nascut din nou. Dumnezeu ne-a facut copiii Lui. Ne-a smuls din lume. Ne-a scos din intuneric. Ne-a adus la lumina cunoasterii Lui. Si acum nu mai suntem fii ai intunericului. Nu mai suntem fii ai iadului. Suntem fii ai cerului. Suntem fii ai Celui Prea Inalt. Si diavolul vrea sa-ti ia aceasta identitate.

De aceea, dragul meu tanar, ai grija de inelul tau. Ai grija de autoritatea ta din Domnul si ai grija de identitatea ta. Nu ti-o vinde pentru o imbratisare. Nu ti-o vinde pentru un film murdar. Nu ti-o vinde pentru sex ilicit. Nu ti-o vinde pentru minciuna. Diavolul, asta vrea sa faca. Pentru ca primul lucru, Domnul Isus spune, hotul cand vine, vine sa fure, sa junghie si sa prapadeasca apoi. Sa te distruga. Intai, te fura: „Da-mi inelul tau. Da-mi autoritatea. Da-mi identitatea.”

2). Apoi, in al doilea rand, diavolul vrea lantul tau. Spune: „Da-mi si lantul tau.”(LEGATURA cu DUMNEZEU) In Sfanta Scriptura, lantul sta pentru trei lucruri distincte.

  1. Primul este legatura din haina preoteasca. Exod 28:28  Cuvantul spune in felul urmator: Pieptarul cu verigile lui, sa-l lege de verigile efodului cu o sfoara albastra. Preotul trebuia sa se imbrace intr-o tinuta speciala. Si peste tinuta aceea avea o vesta  si aceasta vesta trebuia legata de restul tinutei cu un lantisor special (Cornilescu traduce cu o sfoara albastra).Frati si surori, un lucru care nu-l sufera diavolul, de asemenea,  este sa te stie pe tine si pe mine ca avem autoritate de preoti. In Cuvantul Domnului din Vechiul Testament, erau doi slujitori principali: preotul si profetul. Profetul era omul care il prezenta pe Dumnezeu inaintea poporului. De aceea, cand citim Sfanta Scriptura, auzim aceasta expresie: „Asa vorbeste Domnul..” pentru ca-L prezinta pe Domnul, poporului. Preotul, pe de alta parte, era cel care prezenta poporul inaintea Domnului. Preotul trebuia sa aduca jertfe pentru popor. Preotul trebuia sa se roage pentru popor. In Noul Tetsament insa, Marele nostru Preot este Isus Hristos in ceruri. Iar, preotia ne-a fost data fiecaruia dintre noi. Si ceea ce vrea diavolul, in strategia lui salbatica, este ca haina ta preoteasca sa fie stirbita. Sa nu ai legatura aceea, care sa te tina si sa poti sa mijlocesti. Nu trebuie neaparat sa avem o haina preoteasca pe noi, in sensul fizic al cuvantului. Dar, haina care te face preot, lucrul cu care trebuie sa fii incins ca sa fii preot, este adevarul. Cuvantul Domnului spune: „Incingeti-va cu adevarul.” Mijlocul sa va fie incins. Daca nu esti incins cu adevarul lui Dumnezeu, daca n-ai ca haina preoteasca, adevarul, atunci diavolul te imbraca cu minciuna. Te imbraca cu inselaciune. Te imbraca cu adictie. Te ruineaza. Si, de aceea, Cuvantul Domnului spune ca atunci cand Tamar a fost intrebata de Iuda: „Ce vrei sa-ti dau ca sa pacatuiesc cu tine?” Ea a cerut si lantul. Adica, dezbracarea de putere preoteasca. In cazul lui Iuda este si mai grav ce se intampla si am sa va spun de ce. Dupa randuiala orientului mijlociu care este respectata in Vechiul Testament, intaiul nascut este acela care mosteneste parintii. Primeste jumatate din averea parintilor si devine seful clanului care se naste din acei parinti. Devine, fie patriarhul, fie preotul acelui clan. Cand un intai nascut isi bate joc de dreptul lui de intai nascut, pana inca nu s-a nascut Isus Hristos, stiti ce inseamna aceasta? Inseamna: detest sa se nasca din mine un Mantuitor. Pentru ca Mantuitorul trebuia sa vina prin aceasta linie, prin intaiul nascut. De ce credeti ca Dumnezeu spune ca l-a urat pe Esau si l-a iubit pe Iacob? Pentru ca Esau, vanzandusi dreptul de intai nascut, a spus pentru generatia aceasta, ca sa intelegeti ce a spus: „Nu ma intereseaza Dumnezeu. Nu ma intereseaza sa fiu patriarh. Nu ma intereseaza sa fiu profet si preot,” pentru ca patriarhul avea si autoritate de profet. „Nu ma intereseaza ca din mine se va naste Hristos. Eu sa ma vad satul, sa fiu satisfacut fizic si dupa mine potopul.” Cine intoarce spatele lui Hristos, intoarce spatele mantuirii. De aceea, frati si surori, cand cel rau vine si umbla dupa tine si umbla dupa mine, daca ti-a luat inelul, vrea sa-ti ia si lantul. Vrea sa-ti ia legatura cu Dumnezeu. Puterea de mijlocire. Autoritatea preoteasca.
  2. Al doilea aspect in lant, este o minte sfintita. DIn nou Exod 28:36-38 acolo se spune ca turbanul care marele preot il avea pe cap, avea pe el o placa de aur pe care scria „sfintenie Domnului”. Dar Biblia spune clar in acest pasaj in Exod 28 ca marele preot nu avea voie sa umble fara turbanul acela, fara placa aceea de aur. Iar placa aceea de aur trebuia legata cu un lant special pe turban. Frati si surori, aici este marea noastra problema astazi: o minte sfintita. Lantul reprezinta o minte sfintita. Credeti dvs. ca degeaba spune in Cuvantul Domnului: „Sa aveti in voi gandul care era in Hristos Isus”? Crede-ti ca degeaba scrie in Biblie sa ne gandim la lucrurile de sus, nu la cele de jos?  Crede-ti ca degeaba scrie in Biblie ca noi imprimam izvodirile mintii, adica gandirea care este impotriva lui Dumnezeu si ne rugam ca orice gand sa-l facem rob al ascultarii de Hristos? Problemele noastre se nasc in minte, dupa ce s-au asezat in inima prima data. Si sa nu vi se para ciudat ce va spun, ca v-am mai spus si alta data: Poti sa vii la biserica, poti sa canti in cor si in worship, poti sa predici, poti sa profetesti, daca nu-ti disciplinezi mintea, gandirea, stai pe banca si cu mintea dezbraci o femeie. Dezbraci un barbat. Te gandesti la murdarie. te gandesti cum sa inseli, te gandesti ce sa faci dupa serviciul divin ca sa-ti iasa afacerile, placerile. Ai nevoie de o minte sanatoasa. Si daca nu ti-o legi de Hristos, daca nu esti un preot cu placa aia de aur pe mintea ta, pe care scrie ‘sfintenie Domnului’, nu vrei trai sfant pentru Domnul. Ci, vei trai departe de Domnul, chiar daca esti in casa lui Dumnezeu. De aceea, trebuie sa ne legam gandurile noastre prin sangele Domnului Isus, de Dumnezeu.
  3. Si apoi, este un al treilea element legat de lant in Biblie. Ecelsiastul 4:12 spune asa: Si daca se scoala cineva asupra unuia, doi pot sa-i stea impotriva si funia impletita in trei nu se rupe usor. Ceea ce este scris aici, funia, impletita in trei, este cuvantul ebraic hut, care insemneaza lantul impletit in trei. Nu este o franghie obisnuita. O familie legata prin dragoste si legata de Hristos este o familie care trece prin incercari, trece prin probleme, trece prin neajunsuri, dar nu este distrusa pentru ca este legata de Hristos. Aceasta intreita legatura, sot-sotie- Hristos, face familia sa fie puternica.

3). In al treilea rand, in strategia lui ca sa te distruga, diavolul vrea toiagul tau. (Din primele 29:30 minute, mai sunt aprox 13 minute din mesaj)

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: