În Europa vor fi RĂZBOAIE…

uniunea europeana European Union

ActiveNews a tradus integral discursul și răspunsurile lui George Friedman, analist american care dezvăluie ce ne așteaptă.

Unul din cei mai importanți analiști americani

a DEZVĂLUIT ce ne așteaptă……….

George Friedman despre relațiile dintre statele Europei:
George Friedman„Exista nu mai putin de 52 state suverane si, de-a lungul a trei ore de stat la volan poti auzi ca se vorbesc cel putin patru limbi diferite, chiar cinci sau sase, depinde de traseu.Si asta, traversand tot atatea tari care se dispretuiesc una pe cealalta, exact la fel ca tatal si unchiul meu.Cat de adanca este raca dintre europeni, acesta este un lucru care este imposibil de masurat si de stiut. Asta, din cauza unor evenimente care s-au intamplat cu sute de ani inainte.
George Friedman despre apariția și originile Uniunii Europene:
„Timp de 31 ani Europa nu a facut decat sa se distruga pe sine, parcurgand drumul de la organizarea imperiala la pierderea de sine.Deci, aceasta chiar ii face pe europeni sa fie unici.  Asa a aparut ideea de Statele Unite ale Europei sau Europa Unita.Trebuie precizat, insa, ca ideea le-a venit europenilor tocmai de la americani, atunci cand Planul Marshall s-a incheiat si s-a vazut ca si-a atins scopul.Totusi, intr-o prima faza, atunci cand li s-a sugerat sa se uneasca pentru a-si atinge mai usor scopurile, europenii au strambat din nas. Francezii au motivat prin faptul ca nu vor sa lucreze impreuna cu germanii, englezii ca nu au de gand sa colaboreze cu francezii si toti la un loc aveau un dinte impotriva italienilor.
Acesta este un lucru foarte important, dar europenii sufera de amnezie si pretind ca nu stiu nimic despre faptul ca la inceput au fost total impotriva uniunii.A fost nevoie de santajul americanilor ca sa se puna pe roate ceea ce s-a numit initial Comunitatea Carbunelui si Otelului. A fost o poveste intreaga si sa stiti ca nu de la europeni veti afla de existenta acestei povesti.Si totusi, pana la urma, europenii au luat ideea, au facut sa para ca venea de la ei si lucrurile au evoluat din ce in ce mai bine pana s-a ajuns la semnarea, in 1992, a Tratatului de la Maastricht, lucru care a fost facilitat inclusiv de prabusirea Uniunii Sovietice.
George Friedman despre construcția artificială a UE:
„In Europa dintotdeauna au fost limbi diferite si culturi diferite si de-aceea constructia Uniunii Europene pare sa fie atat de artificiala. La urma urmei, chiar si noi, atunci cand am creat Statele Unite, tot din niste state suverane am creat uniunea. Si chiar si aici, la un moment dat, Sudul a vrut sa iasa din confederatie.Iar aceasta problema s-a rezolvat doar prin Razboiul Civil si prin batalia de la Gettysburg, dar si prin conferinta si discursul lui Lincoln din acelasi razboi.Acolo s-a decis ca nici nordul nu poate domina sudul, dar nici sudul nu are dreptul sa-si impuna punctul de vedere asupra nordului.Dar, cine credeti ca ar fi in stare sa moara pentru si in numele Uniunii Europene? Cine si-ar da viata pentru o entitate care nu a reusit sa ofere nici pace, nici prosperitate?”
George Friedman despre izbucnirea războaielor în Europa :
 „Asta este o problema care trebuie judecata de catre tarile Europei in parte. Dar, nu vad ca posibila izbucnirea unui razboi in interiorul Uniunii, singurul focar posibil fiind la frontierele Rusiei cu ceea ce se numeste peninsula Europa. Mai degraba, sunt uimit de amploarea si de numarul ridicat al fortelor secesioniste care actioneaza in interiorul Uniunii Europene in acest moment. Poate, un razboi civil, dar in interiorul statelor membre, nu intre ele. Cand ii aud pe catalani blestemandu-i pe castilieni, imi amintesc ca am mai auzit asta si in trecut. Dar, o extrem de mica posibilitate exista si in Statele Unite, nu putem exclude total o asemenea varianta. Cred ca Europa nu va reveni la perioada anilor ’30, ci va redefini ideea de umanitate. Europenii vor avea parte de razboaie, de pace, isi vor trai vietile. A fost razboi in Iugoslavia, acum este razboi in Ucraina, dar cu siguranta nu vor mai fi niciodata 100 milioane de morti ca in secolul trecut. In ceea ce priveste relatia cu SUA, ea nu exista. Noi, americanii, avem relatii cu Romania, cu Franta, nu avem relatii cu Europa”.
Documentul integral poate fi vizualizat AICI. (in format pdf)

George Friedman,

„Europe: Destined for Conflict?”

The Chicago Council on Global Affairs and Stratfor founder and CEO George Friedman present a discussion on the emerging crisis in Europe.

Europe has inherent flashpoints smoldering beneath the surface which are destined to erupt again, including half a dozen locations, borderlands, and cultural dynamics that have the potential to upend Europe as we know it, says Friedman. He identifies the flashpoints and discusses how can we prepare.

 

VIDEO by The Chicago Council on Global Affairs

4 comentarii (+add yours?)

 1. izvorulvietiimele
  nov. 30, 2015 @ 22:06:58

  Nu ştiu cine este această persoană, dar personal mă simt ofensat de cuvintele lui. Am mai auzit săptămâna trecută pe antena3 si rtv care au intrat pe tărâmul conspirației şi au lansat ideea printr un deputst psd parcă, anume că de fapt incendiul de la colectiv a fost provocat de o mână criminală şi s a pregătit ruperea României în 3 teritorii şi declararea independenței Transilvaniei dirijat de Budapesta. Sincer, asemenea afirmații m au înfuriat. În ce priveşte afirmațiile acestui domn din SUA poate el ştie mai mult decât mine dar când face afirmații de genul: când ungurul pronunță român scuipă pe jos sau ceva de genul mă simt jignit. ESTE PRIMA OARĂ CÂND AYD DE AŞA CEVA.Nu este adevărat. În fine, Eu nu am cunoştințe că se vrea ruperea României. Consider că aceste subiecte sunt create de unii, fie maghiari, fie români doar ca să tulbure apele între români şi maghiari 😦 Trist. Aşa cum între unii români există nationalişti si vor unirea cu Moldova, exact aşa e si cu unii maghiari. Personal mă lasă rece şi îi consider extremişti care pt mine nu au loc într o societate sănătoasă. Nu ştiu ce va fi frații mei. Dacă se prăbuşeşte UE e posibil să se întîmple ceea ce nu vreau. Dumnezeu să aibe milă de noi toți. LA MULȚI ANI. Personal vă iubesc si iubesc România şi vreau binele ei. Vă salut cu psalmul 24 Al Domnului este tot pământul!….

 2. Iosif
  nov. 30, 2015 @ 23:22:58

  Marile imperii ale istoriei,au cazut unul dupa altul….(Daniel 2:28-45)

  Fiti binecuvantati.

 3. Anamaria
  ian. 29, 2016 @ 10:37:05

  Și eu cred ca ceea ce spune acest american e doar o dorința de-a lor ,a americanilor care au în planul lor „PRĂBUȘIREA EUROPEI”.DAR cine este Domn și Stăpân peste toate este D-ZEUL lui Israel,cel căruia nimic și nimeni nu ii poate schimba planurile.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: