Nicolae Geantă – Să faci azi un pas mai departe ca ieri – Harvest Metanoia Arad

TEXT 2 Imparati 22:8-10 23:1-3

Cartea legii găsită
8 Atunci, marele preot, Hilchia, a zis lui Şafan, logofătul: „Am găsit* cartea legii în Casa Domnului.” Şi Hilchia a dat cartea lui Şafan, şi Şafan a citit-o.
9 Apoi, logofătul Şafan s-a dus să dea socoteală împăratului şi a zis: „Slujitorii tăi au strâns argintul care se afla în casă şi l-au dat în mâinile meşterilor însărcinaţi cu facerea lucrării în Casa Domnului.”
10 Şafan, logofătul, a mai spus împăratului: „Preotul Hilchia mi-a dat o carte.” Şi Şafan a citit-o înaintea împăratului.

1 Împăratul Iosia a strâns* la el pe toţi bătrânii lui Iuda şi ai Ierusalimului.
2 Apoi s-a suit în Casa Domnului, cu toţi bărbaţii lui Iuda şi cu toţi locuitorii Ierusalimului, preoţii, prorocii şi tot poporul, de la cel mai mic până la cel mai mare. A citit înaintea lor toate cuvintele din cartea legământului, pe care o găsiseră în Casa* Domnului.
3 Împăratul stătea* pe scaunul lui împărătesc şi a făcut legământ înaintea Domnului, îndatorindu-se să urmeze pe Domnul şi să păzească poruncile, învăţăturile şi legile Lui din toată inima şi din tot sufletul lui, ca să împlinească astfel cuvintele legământului acestuia, scrise în cartea aceasta. Şi tot poporul a intrat în legământ.

începând cu minutul 46:26
faceţi click pe fotografie

Intrebat de Raul Todinca sa se descrie, Nicolae Geanta:
Cine sunt eu? Sunt o farama de paine, cu care incerc sa mai hranesc flamanzii. Sunt un ciob dintr-o oglinda in care vreau sa se reflecte Hristos. Si ciobul asta, intr-o zi cand se va sparge, se va regasi in fiecare dintre dvs. Sunt o picatura din oceanul asta infinit pe care-L are Dumnezeu si as dori ca fiecare picatura sa ne adape pe toti si sa fim insetati dupa Dumnezeu tot timpul.
Intrebare: In acest spectru larg al bisericilor din Romania, am aparut si noi de cativa ani si suntem o biserica vie, o biserica proaspata care  care cautam sa-L onoram pe Domnul cu autenticitate, cu curaj. Care ar fi incurajarea,  sau poate si avertizarea dvs. , care ar fi un lucru care ni l-ati comunica ca si o biserica  tanara in Romania?
Nicolae Geanta: Ca si Ciresarii, Biserica Harvest Metanoia, aveti un singur drum de facut. Suntem in ultima expeditie. Am cautat atatea in viata asta si mai avem o expeditie de-al gasi pe Dumnezeu. Unii l-ati gasit, unii Il mai cautati. Dar provocarea mea pentru dvs.  este ca trebuie sa iesiti dincolo de aici (cladire). Trebuie sa mai bateti pasul prin tara pentru ca sunt foarte multi care va asteapta. … Provocarea mea pentru viitor este sa umpleti Aradul, Romania si cerul impreuna cu noi si cu toti ceilalti.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: