Dragoste și dreptate – de Nicolae Geantă

„Este vreo diferență între dragoste și dreptate?”, am întrebat niște liceeni de-a doișpea. Un snop de răspunsuri greșite. „Dacă am o ciocolată și vin într-o casă unde sunt doi frați, unul a spart un geam iar celălalt a fost cuminte, ce spune dreptatea?”.”Să dați ciocolată la amândoi”, zice o blondă. „Dreptatea? Ea zice să dau numai celui cuminte! Dar dragostea zice s-o împărțim în mod egal! Pentru cel cuminte dragostea e dreptate dar pentru cel neastâmpărat e har!”. „Apropos, cum ați dori să mă port cu voi: cu dragoste sau cu dreptate?”. „Cu dragosteeee!”

Nicolae Geanta
Tot așa este si cu dragostea lui Dumnezeu. Nu meritam, dar El ne-a iubit. Ne-a mântuit. Prin har! Dreptatea a strigat să ne condamne, dar dragostea a cerut milă! Iertare! Mulțumim Doamne că ai folosit dreptatea pentru Tine, și dragostea pentru noi!

Într-o zi, un grup agitat, a adus o femeie prinsă-n actul curviei la Hristos. „Învățătorule, fă dreptate!”, au strigat călăii dragostei din dorința de răzbunare (și pe femeie, dar și pe Isus). Dacă Domnul spunea să fie eliberată, încălca legea lui Moise, dacă spunea să fie ucisă cu pietre, încălca legea romană (în vremea aceea numai romanii aveau drept de sentință)! Și Hristos le cere să facă echitate numai aceia care n-au nevoie de milă! Nimeni n-a reușit… Dreptatea lor avea miros de sânge. Dragostea lui Isus avea miros de eliberare.

Dragostea, spunea Apostolul Pavel, nu se bucură de nedreptate, ci de adevăr. Ea rabdă, dreptatea nu. Dragostea nu uită greșeala, dar o acoperă. Dreptatea cere pe loc nota de plată. Achiți, dar numai dragostea aduce pocăință. Dreptatea e și frică. Dragostea nu…

Mă gândeam aseară la diferența dintre Isus Hristos și Moș Crăciun. Hristos e dragoste, și dragostea Sa e pentru oricine. Moș Crăciun e dreptate. El dă bunuri numai celor ce-au fost cuminți! Bineînțeles că minte! Dar și cei ce-i zic c-au stat cuminți îl mint! Astfel, Moșul face dreptatea mincinoasă!
Iubiți! Și nu mai aveți nevoie de dreptate! Dragostea e mai tare ca dreptatea!

Iubiți! Și nu mai aveți nevoie de dreptate! Dragostea e mai tare ca dreptatea! Și vorba unei fete: „Eu prefer mai mult dragostea”. Voi?

Nicolae.Geantă

SURSA – http://nicolaegeanta.blogspot.com/2015/12/dragoste-si-dreptate.html

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Cele mai frumoase Colinde | agnus dei - english + romanian blog
 2. mike
  dec. 12, 2015 @ 12:38:32

  Ezekiel- cap.33-vers. 12-16– Daca cel bun gindeste ( si cel care a spart geamul primeste ciocolata ) –atunci si el faca o boacana –caci oricum va primii ciocolata ?? Biblia spune altceva– Cind am promis Domnului sa facem doar voia Lui intervine un mare -DACA- . Se poate ajunge la apostazie tolerand la maximum comportamente rele – asta se vede azi in tarile care au cunoscut pe Domnul –dar au lasat stacheta morala jos de tot – la o societate fara Dumnezeu – solutia?? -2-Cronici -7-14–Daca poporul Meu(copilul rau) peste care este chemat Numele Meu,se va smeri se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele(sa nu mai sparga geamuri)–ii voi asculta din ceruri,ii voi ierta pacatul si-i voi tamaduii tara.( va primii si el ciocolata) E o mica gluma dar cu miez de adevar– be blessed!

 3. iosif
  dec. 13, 2015 @ 22:47:35

  „Nu te teme,robul Meu Iacov,zice Domnul,caci eu sunt cu tine. Voi nimici toate neamurile printre care te-am imprastiat,dar pe tine nu te voi nimici,ci Te voi pedepsi cu DREPTATE,nu pot sa te las nepedepsit.”(Ieremia 46:28)

  Fiti binecuvantati.

 4. Avocati Suciu
  feb. 05, 2016 @ 07:45:56

  Dradostea este sursa tuturor lucrurilor, a calitatilor si a starilor, nu exista dreptate si nici nedreptate fara Iubire pentru ca El este Iubire.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: