O avertizare zguduitoare cu privire la terorismul islamic

terorism islamic

Fostul general Michael Flynn știe mai multe despre războiul împotriva terorismului islamic decât aproape oricine. De-a lungul anilor, a interogat sute de talibani, membrii al-Qaeda și alți teroriști ca director al Defense Intelligence Agency. Într-un interviu cu Pat Robertson, fondatorul CBN, Flynn aduce o avertizare zguduitoare despre mizele acestui război.

A interogat sute de talibani și alți radicali din Orientul Mijlociu. Precum și membri al-Qaeda. Ce cred ei cu privire la islam? Cred că sunt adevărați urmași ai islamului?

”Da, cred. Dacă citești Coranul, învățăturile pe care acesta le prezintă, și vorbești cu oameni care au credință profundă în legea Sharia, o lege care face parte din constituția multor țări musulmane din lume, realizezi că sunt adevărați credincioși și că nu ai de-a face cu o organizație criminală, cu un cult, ci cu o organizație care are credințe religioase profunde, care sunt apocaliptice. Au stabilit un califat cu reședința în Levant, care reprezintă Siria, Irak și Liban, și au aspirații la nivel mondial, pe care le-am văzut deja. Nu e vorba despre o organizație care a apărut dintr-o dată, în ultimul an. Au început să se ridice la scurtă vreme după ce i-am învins în Irak, în perioada 2010-2011. I-am văzut ridicându-se în 2011 și ajungând până aici. Se întâmplă deja de ceva vreme. Vorbim de un plan de 30 de ani, după cum l-aș descrie eu. Împreună cu alții care cred cu tărie în securitatea noastră națională, încercăm să ne dăm seama în ce perioadă a campaniei lor se află.

Sunt oare în faza de atacuri, să spunem așa, și vedem începuturile acestui lucru? Am lucrat în departamentul de informații și a trebuit să identific dușmanul multor comandanți, pe multe terenuri de luptă, de-a lungul carierei. Dacă nu puteam identifica inamicul, nu-mi meritam poziția față de acei comandanți. Dacă nu identifici dușmanul, nu poți decide cum să-l învingi, cum să-l distrugi sau, în cazul de față, cum să-l elimini. Vrem să vedem un spirit de conducător din partea președintelui nostru ca să-l putem susține, ca această țară să știe cu ce urmează să se confrunte când vorbim despre această formă radicală a islamului, care nu va fi eliminată rapid.

Am condus din spate în Siria. Nu am făcut aproape nimic acolo. The Defense Intelligence Agency a oferit administrației o imagine clară a situației cu care se confrunta și cu ce s-ar întâmpla dacă nu acționăm în Siria?

”Da, informațiile oferite de organizație, în special cele militare, au fost foarte clare. Cred că folosirea armelor chimice în Siria a fost o dovadă incredibilă de ultraj, ca să nu mai precizăm că a fost o încălcare a legii internaționale și a comportamentului moral internațional atunci când au folosit chimicale letale împotriva propriului popor. Au omorât un număr mare de oameni și nu au făcut-o doar o dată. Nu ar trebui să punem limite sau, dacă le punem, ar trebui să facem ceva în acest sens, în loc să nu facem nimic. Asta afectează mult respectul națiunii noastre. Oamenii din întreaga lume se așteaptă ca Statele Unite să fie liderul mondial.

Există un motiv pentru care suntem în această poziție și nu ar trebui să permitem
să fim văzuți egali cu alte națiuni ale lumii fiindcă idealurile și valorile noastre nu sunt egale cu ale lor. Noi credem în libertate, în egalitatea ființelor umane… S-au întâmplat o serie de lucruri care m-au dezamăgit foarte tare. Probabil că de asta sunt prezent aici și am părăsit guvernul. Eu am fost soldat și asta mă caracterizează, așa că salut și mă retrag atunci când nu pot fi de acord cu cei pentru care lucrez.”

DIA a oferit îndrumări clare președintelui, dar urmau alegerile și a avut o premisă anume, iar informațiile oferite nu se potriveau cu aceasta. Michael Flynn a fost Întrebat dacă a așa este:
”Al-Qaeda era pe fugă, era învinsă, tocmai îl omorâserăm pe Bin Laden, așa că era un sentiment de euforie politică, care nu se potrivea unui anume raport, de aceea, nu au vrut să le accepte. Aceștia, însă, se ridică și se înmulțesc tot mai mult. La acea vreme, estimările noastre erau că multe dintre acele grupuri aproape că se dublaseră și se asociau cu al-Qaeda.

Este dovadă de iresponsabilitate ca cineva să spună că acestea fug. Ne confruntăm acum cu o problemă căreia i-am dat mult timp la dispoziție să crească. Va trebui să tratăm problema în multe moduri diferite. Vreau ca oamenii să înțeleagă că acest dușman are intenția să ne fure modul de viață, dar noi trebuie să le luăm scuzele și ideile pe care încearcă să le expună. Nu e vorba despre câteva mii, ci sunt milioane în întreaga lume.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 107 – decembrie 2015 – ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

2 comentarii (+add yours?)

 1. Rista Gheorghe
  dec. 21, 2015 @ 13:58:58

  Vreau ca oamenii sa inteleaga ca acest dusman are intentia sa ne fure modul de viata…nu e vorba de cateva mii ci sunt milioane in intrega lume ” (general Michael Flynn)
  Wow !!!! iti vine spui ca generalul parca a citit art. „Comentariu la afirmatiile…”

 2. Iosif
  dec. 22, 2015 @ 12:04:46

  „O avertizare zguduitoare…”
  Lansata-n spatiul virtual,
  Sa duca lumea in eroare
  De cei ce stau la adapost de val.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: