O vedenie asupra Bisericii Evanghelice din Romania si starea spirituala actuala

Alfa Omega TV vedenie 2015 Biserica Evanghelica

Nickie Geldenhuys (CFNI) a primit de la Domnul o imagine in timp ce se ruga pentru Romania. Biserica din Romania era reprezentata de un triunghi, avand trei triunghiuri in interior, reprezentand 3 sectoare ale Bisericii.

Primul sector se refera la biserica structurata, institutionala, Biserica supusa riscului de a deveni o organizatie, sau care in mare parte este deja o organizatie. In aceasta biserica exista mult control, legi, o structura de conducere ierarhica, dar mai este foarte putina viata ramasa in ea.

Cel de-al doilea triunghi se refera la grupul de oameni ce doresc viata prin credinta in Fiul lui Dumnezeu. Acest grup spune ca trebuie sa existe o libertate in relatia cu Dumnezeu pe care nu au experimentat-o inca, si cauta aceasta libertate.

Al treilea triunghi se refera la grupul de oameni indiferenti. Ei pot sa mantuiti, poate merg la biserica regulat, insa crestinismul nu le influenteaza viata de zi cu zi, modul in care isi cresc copiii, modul in care analizeaza economia sau politica.

Nickie Geldenhuys crede ca Dumnezeu i-a spus ca deja incep sa apara falii de-a lungul acestor linii. Este posibil ca oamenii sa tranziteze dintr-un sector in altul. Dar cel mai important aspect este ca aceasta imagine reprezinta starea actuala a Bisericii din Romania. Nickie considera ca evenimentul crucial va fi o noua revolutie care va avea loc si care va scutura din temelii natiunea romana, pe masura ce Biserica incepe sa se rupa astfel incat Biserica adevarata, cea care Il iubeste pe Isus mai mult decat orice va deveni vizibila si cunoscuta. S-ar putea sa fie o minoritate, insa vor fi foarte vizibili.
Material difuzat in emisiunea speciala Lumina in Intuneric – Retrospectiva 2015 – difuzata de Alfa Omega TV in 17 decembrie 2015: http://alfaomega.tv/canal-tv/recomand…

VIDEO by Alfa Omega TV

7 comentarii (+add yours?)

 1. aurelgh
  dec. 26, 2015 @ 05:33:25

  Reblogged this on Trezire Azi and commented:
  Un mesaj foarte scurt din partea Domnului, dar foarte clar cu privire la starea Bisericii din România așa cum o vede El. Un cuvânt de speranță pentru noua „revoluție” ce va veni aducând trezire în întunericul atât de gros din națiunea noastră. Doamne, lucrează după îndurarea Ta!

 2. gheorghe avram
  dec. 26, 2015 @ 10:27:46

  Acum e decisiv pentru acea categorie care caută adevărata libertate să caute până vor găsi, să arunce totul peste bord spre a plăti preţul, să se cunoască, să se adune şi să se roage împreună. Ei sunt azi Împărăţia – cele 10 fecioare cu inimile închise pentru această lume şi pentru lucrurile ei; dintre ei, jumătate vor fi gata de răpire, care va veni în următorii 20 de ani. Fii dar grăbit! Timpul pregătirii durează. Mai întâi trebuie să devii liber de păcat, de păcatele cunoscute – să ai biruinţă, curăţie, statornicie – şi în acest mod de viaţă nouă în Hristos să păşeşti înainte pe calea nouă şi vie spre a deveni plin de virtuţile Lui, slava aceea care înspăimântă popoarele, viaţa Lui, natura dumnezeiască…
  Salut cu căldură fiecare israelit fără vicleşug din poporul lui Dumnezeu!

 3. gheorghe avram
  dec. 26, 2015 @ 10:45:11

  Adevărata libertate
  de Elias Aslaksen

  Introducere

  În adevăr, nimic nu poate fi mai mult înțeles greşit ca libertatea creștină. Că noi suntem chemați la libertate, asupra acestui lucru nu mai încape îndoială. Dar în ce anume constă această libertate și ce anume nu conține ea în sine, asta este și rămâne marea întrebare.
  Asupra acestei chestiuni există multe concepții, mult diferite unele de altele. De aceea am pe inimă să scriu această broșură, spre a arăta cu claritate în ce constă adevărata libertate creștină.
  În opoziție cu adevărata libertate la care suntem noi chemați, toate celelalte pot fi numite falsă libertate sau robie.
  I.
  Libertate față de a păcătui
  Ioan 8, 31- 36

  A păcătui sau a face păcat, asta înseamnă a face ceva, despre care știi mai dinainte că este împotriva cuvântului și voinței lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă să cazi în ispită. Din textul menționat mai sus, reiese cu toată claritatea, că Hristos vrea să ne elibereze definitiv din asta. Și atunci aceasta înseamnă iarăși a duce o viață de biruință. O libertate mai minunată nu ne putem închipui: Mereu biruință! Nicicând să păcătuiești! Contrastul acestei libertăți este, a fi un rob, căci cuvântul lui Isus spune așa: „Oricine trăiește în păcat, este rob al păcatului.”

  II
  Libertate față de omul nostru cel vechi, de noi înșine
  după firea pământească
  Rom. 6, 6; Galat. 2, 19-20; 5, 24; 6, 14

  Toate păcatele știute vin din omul nostru cel vechi. În general este așa, că păcătuiești, și în caz că te căiești, atunci primești iertare pentru asta. În felul acesta poți continua toată viața ta. Omul cel vechi continuă să trăiască, de aceea el este activ, și tu faci păcat după păcat. Mulți vorbesc despre omul lor cel vechi, ca și cum ar fi de la sine înțeles că el trăiește și că ar trebui să rămână totdeauna în viață. Drept aceea ei gândesc și vorbesc în pură necredință față de cuvântul lui Dumnezeu, căci acesta doar spune, că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu Hristos. Prin credință în acest cuvânt, noi putem încontinuu să scăpăm de omul cel vechi și apoi și de faptele omului cel vechi, pe care Scriptura le numește faptele firii pământești. Galat. 5, 19.
  Libertate slăvită! Minunată viață de biruință!

  III.
  „Voi ați fost cumpărați cu un preț.
  Nu vă faceți dar robi oamenilor”
  1 Cor. 7, 23

  A fi robi oamenilor și a te lăsa stăpânit de alții, este absolut nedemn de noi. Sirah zice: „Câtă vreme trăiești nu te lăsa stăpânit de nevastă, copil sau tovarăș.”
  Libertate slăvită! Eliberat de a te lăsa stăpânit de alții! Eliberat de dictatura altora!
  Asta este o problemă mult cuprinzătoare. Deseori se întâmplă, că o persoană singură se lasă stăpânită de alta. De regulă este așa că a doua este o personalitate puternică, în timp ce prima este slabă. Cel slab dorește cu plăcere să aibă ajutor și cel tare dorește cu plăcere să ajute. În loc de a face asta însă în forma creștinească, devine deseori așa că unul îl stăpânește pe altul, ca și cum unul ar fi stăpânul, iar celălalt câinele. Odată mi s-a permis a contribui la aceea, ca o soră temătoare de Domnul și evlavioasă, să fie cu adevărat eliberată de cea care o stăpânea. A fost o experiență minunată și slăvită, iar sufletul care a fost eliberat a devenit cu adevărat o scumpă soră în Domnul. Una din înclinațiile păcătoase ale oamenilor constă tocmai din aceea, a se lăsa stăpâniți. Atunci parcă îmi este mai ușor în viață, când altcineva ia răspunderea și hotărăște pentru mine. În ambele cazuri tu ești stăpânit de păcat. Chemarea noastră slăvită este de a deveni cu adevărat liberi, liberi de a fi robi și liberi de a deveni robii oamenilor.
  Nu este așa, ca cineva să poată stăpâni numai o persoană singură. Cineva se poate ridica chiar ca stăpân și să stăpânească peste adunări întregi. Se întâmplă chiar, că o domnișoară sau o femeie să poată fi dictatorul unei adunări întregi, sau chiar a unei organizații întregi, care cuprinde multe adunări. Asta se află în cel mai puternic contrast față de cuvintele clare ale Scripturii.
  Există și o deosebit de înșelătoare și groaznică metodă, prin care o persoană poate stăpâni peste poporul lui Dumnezeu, și anume prin abuz de descoperiri, proorociri, vorbiri în limbi și falsa lor tălmăcire, exprimându-ți propria dorință în loc să aduci un mesaj de la Dumnezeu. Dacă se proorocește în numele lui Isus, atunci sunt așa mulți naivi și în necunoștință asupra cuvântului Scripturii, încât ei nu se încumetă a socoti cu posibilitatea, că ar putea fi ceva și fals pe alături. În loc să cercetezi ceea ce ți se aduce în față, după cum spune lămurit Scriptura, te apleci orbește înaintea oricărei manifestări dacă ea este făcută, cum se zice, în Numele lui Isus.
  În felul acesta poți ajunge prins și legat de orice lucru. Atunci nu există margini la cât de mult lași să ți se dicteze, deși este în desăvârșit contrast cu cuvântul Scripturii.
  De nu cunoști Scriptura din temelii, ești total neîndemânatic și expus a cădea pradă oricărui lucru.

  IV.
  Nu ca cei care vor să stăpânească peste adunările lor
  1 Petru 5, 3

  Da, asta este o minunată libertate: a fi eliberat de a stăpâni asupra altor oameni! A stăpâni peste alții este tot atât de rău ca a te lăsa stăpânit de alții. Este bine să pui lumina în sfeșnic, și este bine să îndemni la a face bine, dar trebuie totuși să ne abținem în totul de a hotărî asupra altora. Fiecare însuși în parte trebuie să aibe libertate completă, de a decide el însuși. Această libertate trebuie respectată!
  V.
  Libertate de a face cât de mult bine vrei
  Iacov 1, 25 și 2, 12

  Da, asta iarăși este o scumpă și minunată libertate, Ai libertate să te avânți în a face binele! Îți este permis să slujești și să împarți, să pui totul la bătaie – tot ce este al tău, atât de mult cât dorești. Gândește-te numai, ce ar fi să nu ai voie s-o faci?! Da, atunci toți cei care doresc din toată inima să facă binele, ar ajunge într-o cămașă de forță și într-o chinuitoare robie. Lăudat fie Dumnezeu pentru minunată libertate! Păcatul este marea piedică! Dacă se înlătură piedica, atunci merge cu toată viteza înainte!

  VI.
  Libertate pentru a sluji în adunare
  2 Corint. 3, 17; 1 Corint. 14, 26

  Pe domeniul acesta, practic, s-a dat greș pe întreaga linie, în biserici și adunări din toată lumea. Aproape nicăieri nu există vreo singură adunare, unde să se afle o asemenea libertate și unde ea se practică în întregime. Asta este o pată rușinoasă a așa-zisei creștinătăți. Vreo scuză oarecare pentru asta nu există absolut de loc; căci cuvintele Scripturii sunt destul de limpezi. Vedem și din Efeseni cap. 4 că toți sfinții trebuie să fie înzestrați în vederea lucrării de slujire. În loc de asta este acum peste tot așa că credincioșii vin, ca să umple băncile. Chestiunea este așa: dacă s-ar practica această libertate, atunci ar apărea mai întâi multe slujbe false. Dacă atunci conducătorilor le lipsesc: înțelepciunea, dragostea, îndelunga răbdare și statornicia, ei n-ar putea suporta toată această stare de nedesăvârșire și neorânduială. Și, alături de asta, ei nu ar putea ajuta la îndreptarea celor ce fac greșeli. Atunci, dacă persoanele din conducere nu intră în nevoie pentru lipsurile lor proprii, nu rămâne nimic altceva de făcut decât să se frâneze și să interzică întreaga libertate, lucru care s-a făcut în totalitate sau aproape în totalitate.
  În felul acesta au luat ființă biserici cu pastori, în loc de mădulare ale Trupului lui Hristos, care slujesc unul altuia în interiorul acestui Trup. Este o rușine și un scandal, ca această libertate și aceste posibilități de creștere, pe care Hristos ni le-a dăruit, să se constrângă sau să se înlăture.

 4. Iosif
  dec. 26, 2015 @ 12:58:05

  Trierea „neghinei” de „grau”,a inceput,si cu cat „omul faradelegii”va patrunde mai acut in crestinism,cu atat cei ce traiesc in ADEVAR,vor fi mai ignorati de lumea crestina,exclusi,batjocoriti si persecutati,insa mai intariti in Duhul Sfant,mai plini de putere si stralucire,plini de „armatura lui Dumnezeu” in lupta impotriva inselatorului acestei lumi,sacrificand TOTUL,pentru marturisirea ADEVARULUI,dispusi ca-si dea chiar si viata pentru ca El sa fie glorificat,laudat si onorat,deoarece doar Hristos Isus este Domnul domnilor,si Imparat al imparatilor.
  (Daniel 12:1-4)
  De la profetia lui Daniel,pana la Revelatia (Apocalipsa lui Ioan),profetia a fost „pecetluita”,lui Ioan i se porunceste sa nu „pecetluiasca aceasta carte.”(Apocalipsa 22:10-12)

  Fiti binecuvantati.

 5. Ioan Basa
  dec. 26, 2015 @ 13:11:40

  Biserica a devenit un monopol si-un business profitabil pentru afaceristii si pentru carieristii care huzuresc pe spatele bisericii. Toti au mercedesuri si vile elegante care dovedesc ca afacerea este foarte profitabila. https://basaioan.wordpress.com/2012/06/29/proiect-de-reforme-in-organizarea-si-conducerea-cultul-penticostal/

 6. mike
  dec. 26, 2015 @ 17:01:18

  Just –afacerea e profitabila fiindca enoriasi sunt prea comozi sa citeasca -CUVINTUL- ca sa inteleaga si sa poata discerne binele de rau –apoi , ce sa mai zicem de ,,adevarul ” de cei ce zic –asa vorbeste -Domnul– daca noi nu ne straduim sa avem -DUHUL- care ne poate lumina asupra –adevarului sau minciunii ?– Cel mai rau ,mi sa parut in biserica –manipularea- pentru scopuri josnice –cum ar fi alegeri de pastori –etc– pusi oamenii de ordine ca pe niste politisti –sa pastraze ,,ordinea ” blocind usile de acces al bisericii– luind pozitie a la –hitleristi –mai lipseau automatele– Alungam Duhul Sfint afara , pe Domnul Isus Il ducem la sala copiilor – iar noi astia ,,destepti ”,facem ordine si alegem pe cine ??? ne place noua – motiv pentru care am parasit acea biserica –Ioan Basa– i-mi place acea biserica din Arizona– si proiectul de organizare si conducere al noului Cult-Penticostal– Blessing

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: