Premierul Dan Cioloş, despre cazul familiei din Norvegia: Situaţia este sensibilă, nu trebuie să facem presiuni

ciolosPremierul Dacian Cioloş a comentat, miercuri, cazul familiei române a căror copii au fost luaţi de autorităţile din Norvegia, afirmând că situaţia este „sensibilă”, iar România nu poate insista, pentru a nu lăsa impresia unor presiuni, având în vedere că trebuie respectată legislaţia norvegiană.

„Situaţia este sensibilă pentru că, dacă facem presiuni prea mari şi insistăm prea mult, autorităţile norvegiene au acţionat pe baza unei legislaţii norvegiene care este foarte strictă din acest punct de vedere, al protecţiei copiilor. (…) Important e să păstrăm legătura, dar să nici nu lăsăm impresia unei presiuni, care se poate întoarce împotriva familiei respective şi eficienţei cu care putem acţiona”, a afirmat premierul, într-o emisiune la postul Antena 3.

Cioloş a spus că inclusiv familia a cerut „discreţie” în acest caz, dar a dat asigurări că autorităţile din România sunt în permanent contact cu familia. „MAE, prin ambasadă, este în contact cu familia încă din momentul în care au început problemele. (…) Acordă ambasada inclusiv asistenţă juridică familiei respective. E în contact cu autorităţile norvegiene. Am avut chiar astăzi (miercuri – n.r.) o discuţie în acest sens cu ministrul Comănescu”, a spus prim-ministrul.

Premierul a afirmat că autorităţile vor folosi toate mijloacele eficiente la îndemână, „inclusiv statutul nostru de membru UE”, însă a subliniat că trebuie avută în vedere legislaţia norvegiană în acest caz.

Citește continuarea pe Mediafax. (SURSA http://www.paginaeuropeana.ro/ciolos-despre-cazul-familiei-din-norvegia-situatia-este-sensibila-nu-trebuie-sa-facem-presiuni/)

CITESTE si – DOMNULE PRIM MINISTRU, COPIII FAMILIEI BODNARIU NU SUNT ACASĂ DE CRĂCIUN… 

CITESTE si – Mircea Lubanovici, Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a susţinut marţi, 22 decembrie 2015, în plenul Camerei Deputaţilor, cauza familiei Bodnariu

 

7 comentarii (+add yours?)

 1. Elena Jørgensen
  dec. 28, 2015 @ 04:23:53

  legile trebuiesc respectate ori unde ne aflam.

  • rodi
   dec. 28, 2015 @ 08:29:56

   Doamne fereste, dar as vrea sa vad cum ati respecta legile, daca v-ar lua copiii si vi i-ar da la niste pedofili sau ….

  • Marius
   dec. 28, 2015 @ 16:33:08

   stimate doamna ceea ce aparati dv nu sunt legi,sunt legi care ii face pe unii oameni de afaceri suedezi mai bogati prin FURTURI de copii pe care le práctica la o scara f mare, cred ca stiti mai bine de cit mine ce suma colosala se plateste pentru fiecare copil rápit de la familile lor si ce suma deloc inferioara se ofera famililor adoptive. ……mai puteti spune ca trebuie sa respecta asa zisele „legi”
   imi cer iertare daca vam ofensat este punctul meu de vedere

 2. Carmen
  dec. 28, 2015 @ 13:25:26

  Noi stim ca nu noi vom rezolva problema ,ci Dumnezeu,insa EL lucreaza prin oameni care se pun la dispozitia Sa,
  E simplu sa spui ca trebuie sa respectam legile si sa asteptam cu rabdare ,dar numai cand vine vorba de altii.
  Copiii acestia sunt ca si copiii nostri,ne doare orice secunda pana nu-i vom vedea inapoi.
  Chiar asa ,pana la urma ,cine face legile si pentru cine sunt facute ,cu ce scop?
  Daca nu au ca scop binele cetateanului,atunci legile trebuie schimbate.

 3. Marius Tomuletiu
  dec. 28, 2015 @ 16:21:57

  sa nu facem presiuni d-le prim ministru? dv aveti copii? daca vi iar lua cineva (a se intelege rápii cineva )pentru ca ii invatati pe copii sa fíe cinstiti, onesti si sa se inchine unicului Dumnezeu adevarat ati mai spune ca situatia este „sensibila „? eu personal mult nu pot face de cit sa continui sa ma rog Dumnezeului adevarat sa redea din nou copii inapoi acestei familii si in data de 8 ianuarie o sa fiu si eu in fara consulatului norvegian din Barcelona pentru un protest pasnic si mai pot face ceva ,nu o sa mai cumpar niciodata vreun produs alimentar sau nealimentar produs de Norvegia.

 4. Bogdan Petru
  mart. 09, 2016 @ 01:43:31

  „…având în vedere că trebuie respectată legislaţia norvegiană.”
  Norvegia sa respecte legislatia internationala iar legile lor proaste, sa le aplice cu handicapatii si homosexuali lor.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: