Gabi Zagrean – Inimi tulburate – Biserica Betania Dublin

Gabi Zagrean Dublin

15 Noiembrie 2015

Nu vreau sa mai accelerez prea mult pe ce se intampla in starea asta. Vorbeam cu prietenii mei despre momentul acesta zguduitor care se intampla in Europa, dar nu numai in lume. Si mi-am adus aminte de Cuvantul Bibliei. Mi-am adus aminte  de Cuvantul care spunea: Cand vor spune ‘pace’, ‘pace’… Adica, deodata, Europa s-a vazut pe cai mari, ca ei pot sa fie impreuna. Ca ei pot sa faca o singura moneda. Ca ei pot sa conduca. Ca ei nu mai au nevoie [de nimeni], ca sunt super democrati, ca pot sa accepte orice. Americanii- tari, mari, ingaduinte excesive. Omul trebuie sa fie liber. Omul trebuie sa fie relaxat. A zis Obama, cand a acceptat casatoriile intre homosexuali: „Acuma s-a ajuns la cel mai inalt standard de democratie si acuma, intr-adevar, dragostea a triumfat.”

Deci, uitandu-ma la toate lumea asta, parca se indreptau: gata, e pace. E liniste. Toata lumea trebuie sa se tolereze, sa accepte. Nu mai avem treaba cu nimeni. SIGUR, CA NU MAI AVEAU TREABA NICI CU DUMNEZEU. Zice: o prapadenie pe neasteptate va veni peste toti. Si iata ca Europa a intrat intr-o zguduire cu valurile de emigranti. Si lumea toata, in momentul asta, este intr-o tulburare paradoxala. Excesiva. Si ma intreb: cine mai e linistit la ora asta? E foarte complicat. Pentru ca razboiul asta cu terorismul  este atat de ciudat pentru ca nu stii unde-i inamicul. Pe vremuri, spuneai : Vine dinspre Rusia sau din partea aia. Vine o turma mare, mica… Si te pregateai. Faceai strategii pe unde sa-i ataci, pe unde sa-i inconjori samd. Acuma, nu stii de unde vin. O sa ajungem, asa gandind, ca o sa vedem un inamic potential pe toti de langa noi. Pentru ca asta este un razboi ciudat. Extrem de ciudat.

Biblia spune ca vom ajunge ca fiecare sa aiba un dusman, adica, un pericol, pe cel din casa lui. Asa ca nu stii ce poate sa se intample. Toata lume asta este intr-o macinare excesiva. Am curajul in dimineata asta, nu din partea mea, am curajul sa vorbesc despre Cel care are curajul sa ne ceara azi tuturor sa fim un popor de oameni linistiti. Se poate? Nimeni altul nu se poate ridica decat Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu in diferite conjuncturi ale vietii, ucenicilor si a noastre, sa se ridice ca un viteaz. Sa spuna: STOP! STOP! Sa nu ti se tulbure inima! OPRESTE-TE! El poate sa se ridice deasupra valurilor si sa spuna marii: STOP! TACI! FARA GURA! Cine poate, altcineva?

(Notite din primele 10 minute, va recomandam sa ascultati predica in intregime de la inceput pana la capat!)

VIDEO by Media Betania Dublin

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: