Adevarul.Ro: Familia din Norvegia: agresoare sau victimă? Implicaţiile psihologice

photo captura Adevarul.ro

photo captura Adevarul.ro

Familia din Norvegia: agresoare sau victimă? Implicaţiile psihologice

Mihai Copaceanu nu crede ca Norvegia ar lua 5 copii de la parinti fara motiv bun. Dar dl Mihai Copaceanu nu indica daca a analizat cazurile din presa legate de copiii luati de la alti parinti, desi sunt multe exemple. E greu de inteles aceasta negare a jurnalistilor care se incred in intentiile bune ale unui stat precum Norvegia fara sa demonstreze ca si-au facut toate temele. Cititi articolul pentru parere proprie aici:

~http://adevarul.ro/news/societate/familia-norvegia-agresori-victime-implicatiile-psihologice-1_568a567537115986c61ea864/index.html

P.S. Singura intrebare care si-o pune dl Mihai Copaceanu in acest caz socant este asupra bebelui Ezekiel: Îmi scapă însă explicaţia în cazul sugarului. Ezekiel, de doar 4 luni, din ce motiv a fost deprivat de căldura, ataşamentul şi iubirea mamei, de relaţia afectivă pe care ei au legat-o în primele luni de viaţă? În ce sens a însemnat familia pentru el un pericol? În concepţie psihanalitică relaţia mamă-sugar în primele luni este esenţială pentru dezvoltarea unui sine sănătos al copilului. Putem continua argumentele în această direcţie, s-au scris cărţi de psihologie despre experienţele minorilor deprivaţi de afecţiunea părintească, consecinţele pe termen lung, ataşament, sentimente de abandon etc dar rămân ele rămân argumentele noastre şi tind să cred că şi cele ale autorităţilor. Vom vedea!

 

Un comentariu (+add yours?)

 1. Carmen
  ian. 04, 2016 @ 11:48:45

  pe vremea cand nu se inventase protectia copilului,era jale mare. dupa ce s-a inventat,ar fi trebuit sa fie o societate perfecta,cel putin in norvegia unde protectia asta functioneaza’ ceas’.
  hai sa ne mintim frumos !

  trebuie sa fii foarte ingust la minte incat sa crezi ca institutia asta poate rezolva probleme( daca exista) in felul asta,luand copiii de la parinti .
  unde nu e Dumnezeu,stim cine este,asa ca nu trebuie sa ne miram ca exista si aparatori ai barnevernet-ului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: