Daniel Bodnariu, fratele lui Marius, îi răspunde lui Teodor Tita, autorul articolului, preluat de unii „creștini”, intitulat în mod ironic:”Când și unde îți poți bate copiii în Numele Domnului? Sau al tău.”

Filadelfia Daniel BodnariuSamy Tuțac:

Daniel Bodnariu, fratele lui Marius, îi răspunde lui Teodor Tita, autorul articolului, preluat de unii „creștini”, intitulat în mod ironic:”Când și unde îți poți bate copiii în Numele Domnului? Sau al tău.” Apreciez modul echilibrat în care Daniel, deși cu inima frântă, îi răspunde acestui domn, dar și celor care, din motive știute doar de ei, au preluat aceste comentarii extrem de subiective și arogante.

Daniel Bodnariu:

„Titlul pe care il puneti comentariului dvs. seamana mai mult cu un titlu de can-can, este vadit tendentios si departe de subiectul pe care vreti sa-l prezentati publicului dvs., acesti parinti nu si-au „batut” copiii in numele Domnului si nici in numele lor, dar e dreptul dvs. sa scrieti ce vreti si cum vreti. Va multumesc insa pentru dreptul la replica. Disciplinarea fizica a copiilor nu este o practica restransa a unui anumit grup etnic sau religios cum vreti sa insinuati ci dimpotriva un grup restrans, dar care este in crestere, este reprezentat de cei care spun ca nu trebuie folosita nici o corectie fizica asupra unui copil. Nu vorbesc de abuzuri fizice sau psihice, acestea sunt extrem de daunatoare pentru dezvoltarea armonioasa a oricarui copil, acestea reprezinta o extrema si nu reprezinta o practica a familiei noastre nici a comunitatii crestine din care facem parte nici a religiei crestine de orice denominatie ar fi ea. Orice parinte responsabil, care isi iubeste copilul il va disciplina cu dragoste intr-un mod sau altul atunci cand greseste incercand sa scoata un om din el si aici disciplina poate fi reprezentata de vorba, de corectie fizica nonviolenta. Faptul ca orice forma de disciplinare a ajuns sa fie considerata abuziva (in Finlanda nu ai voi nici sa vorbesti mai tare catre copil) este o extrema la fel de daunatoare pentru copil ca si abuzul fizic. Faptul ca statul intervine in forta in familie inainte de a evalua temeinic situatia pe baza unui presupus abuz, creeaza prejudicii iremediabile pentru familie. Familia este celula de baza a societatii si statul prin tot ceea ce face ar trebui sa protejeze familia si sa o ajute nu sa o distruga, actul de distrugere a familiei fiind un act sinucigas pentru orice societate. Din pacate aceasta tendinta de distrugere a familiei este tot mai evidenta si este un semn al declinului nu al evolutiei cvilizatiei.

Dvs. spuneti: „Comentariile de mai sus sunt mai degrabă niște nelămuriri. E exclus să ai certitudini mai ales când norvegienii, invocând protecția presupuselor victime, țin totul în secret și, repet, foarte bine că fac așa.”

„Comentariile” pe care dvs. le definiti ca fiind nelamuriri, sunt observatii bazate pe fapte si pe realitatea cruda de acolo, sunt certitudini pe care familia fratelui meu le simte pe propria piele, deci sunt de la prima mana! Faptul ca tin totul secret nu va face si sa va ganditi ca vor sa tina gunoiul sub pres?! De ce parintii sunt amenintati ca nu-si vor mai vedea copiii daca fac public ceva din caz? Saptamana trecuta am fost contactat de o familie de romani crestini orotdocsi carora le-au fost luati copiii in acelasi mod abuziv, sunt disperati si in acelasi timp terorizati de aceasta instituie. Dansii mi-au spus ca NICIODATA nu au dat macar o palma fetiei de 7 ani, cu toate acestea acuzatiile sunt: „fata a spus ca este batuta zilnic de mama, tata si bunica”, bunica este in Romania, ei sunt plecati de 5 ani in Norvegia, cand o vad pe nepotica, si asta se intampla destul de rar, bunicii nu stiu cum s-o mai iubeasca. Tatal vine de la lucru tarziu acasa si mi-a spus: este absurd sa ta gandesti ca o bat in fiecare zi, ar insemna sa o scol seara cand vin sa-i dau bataie si s-o trimit la culcare. Tot ce spun astia sunt minciuni sfruntate, si nu cred ca ar fi spus vreodata copilul asa ceva. Singurul semnal pe care l-au primit si nu si-au dat seama ce-i paste a fost ca fetita cu o spatamana inainte de a fi luata, a spus mamei ca va merge intr-o familie care ii va cumpara toate jucariile pe care si le doreste. Este un caz dramatic, il voi face public cat de curand, parintii sunt amenintati ca sa ramana low-profile altfel nu-si vor mai vedea copiii. Cu toate acestea le-a ajuns cutitul la os. Cu alte cuvinte, v-am luat copiii, acum voi sa taceti ca altfel nu ii mai vedeti vreodata. Nu stiu cum sa numesc abordarea asta „civilizata” made in Norvegia. Seamana foarte bine cu abordarea securitatii de la noi. Probabil de asta nici nu gasesti avocati care sa pledeze impotriva statului ( familia asta a schimbat doi acum sunt la al treilea). Fratele meu abia a schimbat unul. A gasit pe unul care a castigat un caz important impotriva statului si acum nu mai are licenta pentru Norvegia.

Va rog sa va documentati despre Norvegia pe aceasta tema inainte sa faceti raiting pe un subiect dureros pentru o familie normala, in care nu s-au comis abuzuri de natura fizica sau psihica, o familie model in comunitate (dovada sunt toate plangerile facute de vecinii norvegieni in favoarea acestei familii, vizavi de abuzurile autoritatilor). Ca sa intelegeti de ce aceasta autoritate este abuzatorul si nu parintii, pentru un tras ocazional de ureche sau o palmuta la fund nu se iau copiii din familie, dar aceasta autoritate a smuls pe cei cinci copii, i-a impartit in trei familii surogat, si acum cauta sa-si construiasca un caz. In februarie vor face si ancheta sociala si vor evalua si parintii. Pare absurd? Asa si este, pentru ca aici nu este vorba nici macar 1% despre „interesul superior al copilului”. Nu credeti ca interesul superior al unui bebelus de 3 luni este de a nu fi despartit de la sanul mamei? Cei care cred altfel ori nu sunt parinti ori sunt spalati pe creier, ori interesul lor este cu mult mai mare decat interesul copilului. Daca doriti sa fiti obiectiv incercati sa elimintati prejudecatile pozitive despre Norvegia „care nu are un istoric recent de abuzuri impotriva drepturilor omului” si sa vedeti ce se ascunde sub aceasta masca de bunastare si protejare a drepturilor omului si de asemenea incercati va rog sa acordati si parintilor prezumtia de nevinovatie. Pentru inceput pot sa va dau un raport facut de juristi din tarile scandinave legat de cazurile de abuzuri facute de autoritatea de protectie a copilului.

http://www.nkmr.org/…/2524-summary-and-report-to-the… . Daca acest sistem in care statul este cel mai bun parinte posibil si „stie” care este interesul superior al copilului mai bine decat parintele natural si poate sa ofere mai mult unui copil decat o pot face tata si mama (ceea ce este o aberatie care prinde tot mai mult teren, nu stiu cata dragoste parinteasca si cata dragoste de mama poate oferi statul) ar trebui sa va uitati la ceea ce produce acest sistem. Implicarea protectiei copilului in familiile din Norvegia creste an de an, potrivit unei statistici numai in anul 2010 in evidenta Protectiei Copilului au ajuns sub o forma sau alta 37300 de copii din care 8073 au fost luati din familiile naturale, in anul 2011 alti 8485 de copii au fost luati din familii, s-a ajuns ca in 2015 sa fie peste 10000 de copii luati din familiile naturale si asta se intampla la o populatie de aprox 5 milioane de locuitori cat are Norvegia. Credeti ca este vorba despre „interesul superior al copilului”, sau este vorba despre o mega afacere legala de trafic de copii. Aceasta autoritate nu raspunde in fata nimanui, este suverana.Raspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Copiilor din Norvegia, este ca ei, ca minister, nu pot interveni sub nici o forma in deciziile si cazurile acestei autoritati.

Sunt tot mai multe cazuri in care statul norvegian este dat in judecata de catre copiii ajunsi majori si pe care Norvegia le pierde cu brio platind daune materiale acestor oameni nenorociti de sistem. Care este plata suficienta si acoperitoare pentru o copilarie furata si o viata distrusa?! Foarte multi dintre acesti copii ajung la majorat incapabili sa se adapteze la realitatea din jur si se sinucid, (cele mai multe cazuri sunt prin spanzurare in padure)! Rezultatul este ca acesti oameni pe care societatea ar trebui sa se bazeze „oameni de tipul nou” crescuti de sistem sunt incapabili sa se adapteze la viata reala, nu se pot adapta la faptul ca viata te pedepseste. Altii devin psihopati, cazul Breivik este emblematic pentru sistemul de protectie a copilului din Norvegia. A fost luat de la mama cand avea 4 ani pentru ca dormea cu ea in pat si avea contact fizic prea apropiat. A fost abuzat apoi in casele foster prin care a trecut, iar acum, dupa ce a devenit criminal, totul este acoperit foarte bine pentru a nu pata imaginea imaculata a Norvegiei. Cate sute de Breivik latenti nu sunt poate in libertate acolo… vom vedea. Daca doriti informatii din linia intai va stau la dispozitie.. suntem loviti dar nu infranti. Avem un Dumnezeu mare care va face dreptate!”
Daniel Bodnariu

Am selectat cateva puncte importante (talking points) din acest raspuns de mai sus, pentru informatii proprii:

 • Faptul ca statul intervine in forta in familie inainte de a evalua temeinic situatia pe baza unui presupus abuz, creeaza prejudicii iremediabile pentru familie.
 • Familia este celula de baza a societatii si statul prin tot ceea ce face ar trebui sa protejeze familia si sa o ajute nu sa o distruga, actul de distrugere a familiei fiind un act sinucigas pentru orice societate. Din pacate aceasta tendinta de distrugere a familiei este tot mai evidenta si este un semn al declinului nu al evolutiei cvilizatiei.
 • Nu credeti ca interesul superior al unui bebelus de 3 luni este de a nu fi despartit de la sanul mamei? Cei care cred altfel ori nu sunt parinti ori sunt spalati pe creier, ori interesul lor este cu mult mai mare decat interesul copilului.
 • Implicarea protectiei copilului in familiile din Norvegia creste an de an, potrivit unei statistici numai in anul 2010 in evidenta Protectiei Copilului au ajuns sub o forma sau alta 37300 de copii din care 8073 au fost luati din familiile naturale, in anul 2011 alti 8485 de copii au fost luati din familii, s-a ajuns ca in 2015 sa fie peste 10000 de copii luati din familiile naturale si asta se intampla la o populatie de aprox 5 milioane de locuitori cat are Norvegia. Credeti ca este vorba despre „interesul superior al copilului”, sau este vorba despre o mega afacere legala de trafic de copii.
 • Aceasta autoritate nu raspunde in fata nimanui, este suverana.Raspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Copiilor din Norvegia, este ca ei, ca minister, nu pot interveni sub nici o forma in deciziile si cazurile acestei autoritati.
 • Sunt tot mai multe cazuri in care statul norvegian este dat in judecata de catre copiii ajunsi majori si pe care Norvegia le pierde cu brio platind daune materiale acestor oameni nenorociti de sistem. Care este plata suficienta si acoperitoare pentru o copilarie furata si o viata distrusa?!
 • Foarte multi dintre acesti copii ajung la majorat incapabili sa se adapteze la realitatea din jur si se sinucid, (cele mai multe cazuri sunt prin spanzurare in padure)! Rezultatul este ca acesti oameni pe care societatea ar trebui sa se bazeze „oameni de tipul nou” crescuti de sistem sunt incapabili sa se adapteze la viata reala, nu se pot adapta la faptul ca viata te pedepseste.

13 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  ian. 08, 2016 @ 00:43:57

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Marinica Elena
  ian. 08, 2016 @ 00:51:46

  Domnule,Theodore Tita nu știu de ce ați scris acel comentariu negativ la adresa unei famili pe care nici măcar nu o cunoașteți. Poate ca dacă erați în pielea lor nu mai erați atât de răutăcios. Cunosc bine aceasta familie și știu stilul lor de viață, Ruth mama copiilor este de profesie asistenta medicala,ea a venit în România ca voluntara pentru a ajuta copii abandonați pe strada și pentru a le oferi asistenta medicala fără a fi plătită pt aceasta .A făcut aceasta din dragoste pt acei copii ,pt care statul Roman nu făcea nimic.Ea si-a lăsat familia în Norvegia și a venit sa facă un gest frumos pt acești copii.Mentionez ca atunci când a venit în România nu era căsătorită. Ruth ca și Marius de altfel sunt persoane foarte blânde și foarte de treaba.Nu i-am văzut niciodată pe nici unul dintre ei nervoși sau violenți. Așa ca atunci când doriți sa va dați cu părerea mai întâi informativa e urat sa dați cu noroi în niște oameni care nu v-au făcut nimic.Uitati-va pe Facebook și veți vedea filmulete despre acest Barnevert care iau cu forța copii oamenilor și pentru care iau în jur de 230.000 de mii de euro pt fiecare copil plasat în alta familie ,chipurile ca le vor binele.

 3. Viorica Suciu
  ian. 08, 2016 @ 01:18:38

  Articolul scris de fratele Daniel este calificat de 10 stele si f. frumosa editat cu o f. mare calmitate la cat de nejustificata este comentul aceluio om care nu are simtamnt de tata s-au mai bine zis un simtamamt omenesc.Noi toti cat suntem in diaspora vom lupta pentru drepturile acestei familii abuzate de guvernul Borvegian.Ne rogam si credem ca Dumnezeu ne va raspunde afirmativ la toate rugaciunile noastre.amin.

  • rodi
   ian. 08, 2016 @ 06:43:52

   Daniel Bodnariu e un om/crestin impresionant. Dumnezeu l-a ridicat in ochii lumii sa Il reprezinte cu cinste in fata tuturor. Dumnezeu sa-l binecuvanteze mai departe cu intelepciune si rabdare (ca nu e usor sa ai un dialog cu batjocoritori).

 4. tmbiscos
  ian. 08, 2016 @ 01:24:46

  In America, mai precis aicea in Sacramento, o repoetera care lucra pt. can.3, a rugato de citeva ori pe satia mea sa aiba grije de copii ei, fiind ca sotul ei era in armata Americana si a venit in permisie a casa.
  in prima zi cind sa dus la ei, fiind ca sotul reporteritei a zis ceva la copilul de 4 ani si copilul a raspuns obraznic, tatal copilulu, sia scos cureaua din pantaloni si la batut cu cureaua, nevasta a ramas socata, cind a vazut cum il bate pe copilul de 4 anisorii.
  Nu la batut sa-l mutileze, dar ca sa-l indrepte de mic sa stie cum sa vorbeasca, si sa intimplat si cu fratiorul lui mai mare tot la fel, ca sa stie sa aibe grije cum sa vorbeasca cu tatal lor.
  Tot la fel eram o data la o fam. de Romani aicea in Sacramento, cind tata copiilor, a luat cureaua si a batut pe doi din copii.
  Eu iam zic cind eram cu tata copiilor de o parte : ,,nu te temi de astia ca o sati ia copii?”
  la care mia raspuns : ,,daca stiu ca ai bani, nu se baga pe tine.:
  Am lucrat cu copii, si in multe cazurii, luau seara copii dela citeo familie, si a doua zi Seriful ma suna sa duc copii inapoi, ordin dela tribunal.
  Citeo data pirdem nopti intrgi pe la spital ca a doua zi de dimineata buna, sa duc copii inapoi.
  Eram platit pt. lucrul acesta, nu eu luam copii, dar ii ridicam dela politie, si trebuia sa ii duc in emergenta la Spital pt. a fi confirmate vinataile copiilor.
  Citeo data uni doctori ma intreba : ,,cunosti parinti lor ? La care ziceam un NU.
  Uni imi zicea maine o sa ii duci inapoi, nimeni nu no sa le faca nimica parintilo.
  Am avut un caz cind o fetita de 3 anisori a venit in casa la mine, tata fetitei a fost aresta si pus dupa gratii, copii luati, mai avea un frate de 8 ani, a doua zi la adus si fratele iei la mine, fetita de trei ani, nici nu umbla, a stat la mine trei luni, in trei luni a umbla, intradevar fetita era puturoasa nu vroia sa umble.
  La 3 luni , tata lor a iesit de dupa gratis si a doua zi politia a fost la mine a casa ca sa duca copii la tatal lor cu mandat dela tribunal aprobat de judecator.
  Cel sarac si aicea in America isi pirde copii fara drept de rascumparare.
  Si cred ca asa este orisiunde in lume.

 5. l.e.
  ian. 08, 2016 @ 08:26:27

  Numai cruzimea despartirii copiilor unul de celalt arata CINE SNT ACESTI CALAI:Barnevernet este omai mult dect poate fi o spereitoare, pentru ca distruge bietul copilas, il omoara sufleteste;insa ei nu au inima si nici suflet, cum sa i iubeasca?
  Fetita ortodoxa stia ca va merge intro casa cu multe jucarii?
  De unde? cine a ispiti o inainte? acela a si invat o sa spuna numai atat:
  ca e batuta, si e suficient.

 6. Nica Ionel
  ian. 08, 2016 @ 08:34:51

  Reblogged this on tineridelanganoi.

 7. daniel
  ian. 08, 2016 @ 11:06:07

  Care trauma credeti ca este mai dureroasa d.p.d.v. psihic sau emotional?

  O corectie facuta din dragoste sau chiar si una cu, cureaua (desi stim ca asta nu sa intamplat)
  sau
  Despartirea fratilor intre ei si de parinti?

 8. Trackback: Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet | edipopescu
 9. Doina
  ian. 10, 2016 @ 13:19:07

  Domnul Tita eu nu sunt mama si nu stiu daca poate voi fi dar credetima ma tem de dumnezeu sa judec, sunt ferm convinsa ca dumnezeu va lucra si acesti 5 copilasi se vor intoarce in familie dumnezeu e atit de bun bunatatia lui e fara margin,dumnezeu a zis nu judecati ca sa nu fiti judecati sunt sigura ca dumnezeu va va cere socotiala la dumnevoastra si la ori cine doar sa gindit sa judece aciasta familie greu incercata.Domnul sa aline si sa intariasca aceasta familie.Doamne lucriaza tu facase voia ta in toate

 10. Mihai D.
  ian. 11, 2016 @ 08:22:10

  E putin spus trist ceea ce citesc sau vad la televizor, legat de familia Botnariu. Eu sunt tata a doua fete si inteleg perfect prin ce trec parintii si imi pot bine imagina ce e in sufletele bietilor copii. Nu stiu ce as fi in stare daca as trece prin asa ceva. cu aceste evenimente Norvegia, ca societate si ca politica, mi-a lasat un gust tare amar.
  Norvegia e regat asa ca v-as sugera sa cereti audienta la principesa Margareta a Romaniei, din nefericire la rege nu se poate, si sa cereti sa intervina sa va ajute. Sigur au un cuvant de spus vand in vedere ca intre toate casele regale exista un grad de rudenie, de legatura, iar casa regala a romaniei intelege ce inseamna o familie destramata. Sper doar sa va accepte in audienta, sau macar o scrisoare adresata principesei si una chiar regelui Mihai. Nu aveti nimic de pierdut asa ca incercati si asa.
  Va doresc sa va reintregiti familie maine, daca se poate, sau mai repede.

 11. ana dagau
  apr. 10, 2016 @ 02:48:25

  Din pacate cei care sufera cel mai mult sunt copiii.Parintii sunt maturi si stiu sa_si gestioneze mai bine sentimentele.Sunt convinsa ca o urecheala si o palma la fund sunt mai putin traumatizate pentru copii decat despartirea de familie.Dar parintii si_au asumat lucrul acesta.Ei cunosteau legea si au ales sa n_o respecte.Daca urecheala si palma la fund aplicata copiilor este ilegala in Norvegia,inseamna ca cei doi parinti au incalcat o lege aflata in vigoare.Nu putem sa respectam doar legile care ni se par bune iar pe cele care ni se par rele sa le incalcam.Eu sunt convinsa ca parintii se simt vinovati in adincul sufletului lor chiar daca nu recunosc!Dumnezeu sa le ajute sa treaca cit mai usor peste aceasata incercare!Eu sunt convinsa ca nu este prea departe ziua cand vor fi dinnou cu totii impreuna.Doamne ajuta!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: