AMBASADA NORVEGIEI din Romania acuzata de MINCIUNA de un politician norvegian

Norway's flag Coat of Arms

AMBASADA NORVEGIEI din Romania acuzata de MINCIUNA de un politician norvegian. Simonsen, fost membru al Parlamentului Norvegian si al Comitetului pentru Drepturile Omului din Consiliul European, CRITICA VEHEMENT “ABUZURILE ZILNICE” COMISE DE BARNEVERNET/ Istoricul sinistru al abuzurilor statului norvegian asupra copiiilor/ IDOLATRIA FATA DE OCCIDENT SI UMILITOAREA POSTURA A AUTORITATILOR ROMÂNE

FRP stortingskandidater 1997 Jan Simonsen

Jan Simonsen

Jan Simonsen, fost membru al Parlamentului Norvegian si al Comitetului de Afaceri Legale si Drepturi ale Omului din Consiliului Europei, acuza Ambasada Norvegiei din Bucuresti, intr-un ziar praghez, de minciuna. El critica vehement Barnevernet pentru abuzurile comise zilnic asupra familiilor norvegiene si straine, precum si criteriile aberante pe care aceasta institutie le aplica atunci cand decide sa ia fortat copii de la parinti.

Redam opinia lui Simonsen, remarcand, totodata, ca cei din Romania care au aprobat actiunea Barnevernet in cazul familiei Bodnariu au invocat ”increderea in institutii” drept argument. In unele cazuri, ca cel de aici, s-au tradus articole ale unor jurnalisti norvegieni, pentru a ni se aduce aminte ca Barnevernet nu este Statul Islamic. Valoroasa informatie, nu credeti? Dincolo de sofismul rizibil si de prejudecata care nu vede abuzuri intr-o tara doar pentru ca aceasta este din ”luminatul Occident”, remarcam si ignorarea acelor norvegieni, politicieni, avocati, oameni de stiinta, care critica dur Barnavernet. Si nu, nu sunt nici refugiati, nici estici europeni care au alte obiceiuri culturale. Simonsen, autor al unui blog de succes in Norvegia, a publicat deja un articole si despre cazul Bodnariu.

Ambasada Norvegiei din Bucuresti a comunicat despre Serviciul de Protectie a Copilului norvegian (Barnevernet) pe pagina sa web. Comunicatul contine, probabil, acelasi tip de informatie pe care celelalte ambasade ale Norvegiei le raspandesc in alte tari, cum ar fi Republica Ceha.

Comunicatul este inadecvat si, in parte, mincinos. Are scopul de a promova o imagine roz a unui sistem care e resimtit de mii de norvegieni drept abuziv si care a provocat largi proteste nu doar in Bucuresti, ci si in alte capitale europene, dar si in Norvegia. 

Ambasada comunica: ”In 2014, aproximativ 53 000 copii au primit asistenta de la Serviciul de Protectie a Copilului. Mai mult de 8 din 10 din aceste cazuri au constat in masuri voluntare de asistenta pentru copii si familii.”

Numarul de copii care primesc asistenta de la Barnevernet este, bineinteles, complet irelevant in legatura cu problema in sine: ca multi copii din Norvegia sunt luati de la parintii lor.

Statisticile Directiei pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale din Norvegia arata ca 11 200 copii si tineri au trait in centre de plasament in 2014. In cursul anului, 1 665 au fost luat involuntar de la parintii lor. In fiecare zi pe an, asadar, 3-4 copii sunt luati de la parintii lor.

Ambasada a comunicat ca o decizie de transfer este eliberata de o curte norvegiana speciala sau obisnuita, ”si numai cand copilul este supus unor neglijente serioase, maltratari sau abuz”, adaugand ca ”plasarea unui copil in afara casei, fara consimtamantul parintilor, este intotdeauna o masura de ultim rersort.”

Aceasta afirmatie este o alegatie serioasa, implicand, indirect, acuzatii grave impotriva parintilor, care au posibilitati precare de a se apara. Intr-un caz in care a fost implicata o mama din Cehia, faptul ca ea a apelat la media a fost folosit impotriva ei in curtea de apel.

Afirmatia Ambasadei despre luarea copiilor de la parintii lor doar acolo unde exista ”neglijente serioase, maltratari sau abuz” este atat de departe de adevar incat poate fi caracterizata drept minciuna.

Mai multe sute de cazuri au fost examinate de Åge Simonsen, doctor in stiinte, ale carui concluzii au fost ca doar unele din transferuri au fost motivate de reale probleme familiale, si ca deciziile au fost luate mai degraba in urma unor afirmatii subiective ale cate unui birocrat din Serviciul de Protectie a Copilului despre parintii carora ”le-ar lipsi abilitatea de a ingriji” (copii-n.n.).

Acesti oameni au fost evaluati ca neavand abilitatea de a fi parinti.

CITESTE mai mult – http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/01/10/ambasada-norvegia-minciuna-barnevernet/

7 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  ian. 11, 2016 @ 00:16:01

  Reblogged this on "Politichie" actuala.

 2. Marius Cristinel Floroiu Hosu
  ian. 11, 2016 @ 07:58:21

  NU ESTE DIFERENTA intre ISIS si NORVEGIA si ALTE TARI care vor distrugerea RELIGIEI CRESTINE.

  • rodi
   ian. 11, 2016 @ 10:46:24

   exista o asemanare in felul in care Isis si Barnevernet fura copii, in sensul ca ambii apar la usa si ii ia si nu-i mai vezi.

   • Paul
    mai 12, 2016 @ 13:01:17

    Citesc cu mult interes acest site si din Noiembrie anul trecut cred ca aproape zilnic de cand scumpa familie Bodnariu trece prin aceasta teribila incercare. Daca este posibil sa am si eu adresa de email al acestui site pentru a trimite un articol pe aceasta tema. Dumnezeu sa va rasplateasca osteneala ! Paul

    • rodi
     mai 12, 2016 @ 13:05:10

     multumim Paul, te apreciem mult si apreciem mult toti cititorii blogului nostru si ne rugam ca Dumnezeu sa foloseasca munca noastra spre gloria Sa si spre folosul fratilor nostri. Emailul nostru este rodiagnusdei@gmail.com

 3. tatianasiza
  ian. 11, 2016 @ 09:21:36

  Reblogged this on newlife.

 4. Andrei
  ian. 18, 2016 @ 13:08:11

  Isis ii transforma in criminali cu arma-n-mana, Barnevernet si altii in atei, sodomiti, ucigasi de copii si de suflete.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: