Cauza BODNARIU La Unde.TV cu Robert Turcescu – Invitata Andreea Stoia (Bodnariu)

Photo captura Agnus Dei

Photo captura Agnus Dei

De la ora 20.30, pe UNDE TV, o discutie (streamed LIVE) despre cazul familiei Bodnariu. Sunati-ne prin Skype, la ID: unde.tv, spuneti-va parerea, si noi vom trimite guvernului norvegian link-ul cu inregistrarea emisiunii VIDEOCRATIA!
Ne puteti suna chiar de acum, iar diseara, la inceperea emisiunii, va apelam inapoi.
Ne vedem? Sa aratam ca ne pasa!

Robert Nicolae Turcescu cu Pavel  Popescu traieste in Norvegia de 4 ani de zile

La minutul 1:41:00,  vorbeste Andreea Stoia, sora lui Marius Bodnariu.

Claudiu Dumitrascu

Claudiu Dumitrascu: „Nu cred si aici spun 100% si bag mana in foc pentru ei, nu cred ca este cineva in Norvegia care poate sa dea un lucru cat de mic negativ pentru aceasta familie. ” Photo captura Agnus Dei

La minutul 2:16:00, Claudiu Dumitrascu, in urma cu cinci ani s-a mutat in Norvegia cu sotia si copilul si a locuit 4 luni in casa cu Marius si Ruth Bodnariu, apoi si-au inchiriat spatiul propriu in acelasi sat. El declara ca nu a vazut ca Marius sa dea vreo palma sau urecheala niciodata. Claudiu Dumitrascu a fost chemat sa dea detalii la politie despre Marius si Ruth. Claudiu spune ca se simte intr-un fel vizat de ei acum. Claudiu Dumitrascu se cunoaste cu Marius Bodnariu, de 30 de ani, de cand isi aduce aminte (adica, de mic copil). Au facut 3 ani de liceu impreuna si 2 ani de Master in Bucuresti.

Spune Claudiu Dumitrascu: „Omul asta n-a plecat din Romania de rau ce era. Omul asta castiga si avea un serviciu foarte bun. A considerat ca in Norvegia, alaturi de socrii, unde avea un loc unde sa stea si e un loc foarte frumos aici unde sta el, poate sa-si creasca copiii intr-un mod frumos. Deci, il cunosc foarte bine si lucrurile astea le-am spus la politie.Si eu si sotia am fost chemati separat sa dam declaratii. Nu cred si aici spun 100% si bag mana in foc pentru ei, nu cred ca este cineva in Norvegia care poate sa dea un lucru cat de mic negativ pentru aceasta familie. Ei sunt foarte implicati in satul in care stau acolo si Marius si Ruth.  Ganditi-va ca Rut a fost in Romania si a ajutat copiii strazii….”

[….] Astazi am avut curiozitatea sa ma uit pe doua saituri norvegiene de statistica si am facut o mica socoteala si sa va spun asa: din numarul total de copii intre 0-17 ani in 2014, daca m-as raporta la numarul ala, 36,35% din copii statul norvegian a considerat ca trebuie sa-i ia din familie. Mi se pare un procent enorm. Si uitandu-ma pe statistica si uitandu-ma in urma nu numai pe 2014, mergand mai inapoi, cifra aceasta tot creste. Tot ei spun: banii alocati cresc, numarul de persoane angajate in sistem creste. Deci, nu vad  ca o intentie buna a sistemului sa ajute parintii, sa nu se ajunga in situatia asta. In cazul concret a lui Marius, pentru ca stiu  desi avem informatii din alte cazuri pe care inainte nu le dadeam crezare pentru ca nu le stiam. Si am zis: mai, o fi ceva in familia respectiva. Dar, in cazul lui Marius este un abuz al sistemului…”

VIDEO by Unde Tv

 

12 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  ian. 11, 2016 @ 23:20:16

  Uni pentru raiting, alti pentru a judeca, unii din compasiune. Important este ca lumea afla despre drama familiei Bodnariu

  • rodi
   ian. 12, 2016 @ 06:44:22

   Andreea si prietenul lui Marius au oferit detalii noi despre caz si cred ca au lamurit pe unii despre acest caz si pentru acest lucru, ne bucuram!

 2. .
  ian. 12, 2016 @ 00:30:04

  Cifre pt 2014:
  53.088 au primit ajutor de la PC
  39% au fost luati din familie – 20.704
  The children and young people who were placed in care of the CPS at the end of 2014 was 77% placed in foster care, 9% in residential care and 14% placed in separate housing with supervision.
  (http://www.bufdir.no/Statistikk_og_analyse/Barnevern/)
  Nasteri 59.084 (http://www.ssb.no/en/befolkning/statistikker/fodte)

  • rodi
   ian. 12, 2016 @ 06:46:38

   multumim pentru statistica. Daca am gasi statistica cu numarul celor plasai spre adoptie, ca s-a dat un numar pe care nu-l cred, ca doar 19 copii au fost dati spre adoptie…in 2014. Nu cred asta.

 3. Valeria Iancu
  ian. 12, 2016 @ 02:50:54

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Trackback: Robert Turcescu: Eu, daca eram consul la OSLO…. | agnus dei - english + romanian blog
 5. Ramona
  ian. 13, 2016 @ 09:41:41

  In ceea ce priveste faptul ca sunt „turnati” de vecini ca parcheaza pe un loc public in fata curtii lor este adevarat, pentru au patit-o niste prieteni de ai mei.

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 10:11:23

   Trebuie sa-si faca de lucru functionarii. Marius Reikeras )avocatul norvegian care a participat la protestul de la Washington D.C. a subliniat faptul ca in satul in care locuiesc Marius si cu Ruth sunt 20 de agenti Barnevernet la o populatie de 2.000 de persoane (include adulti si copii) …

 6. ileana
  ian. 13, 2016 @ 15:54:16

  E cineva care stie
  Barnevernetul ia copii numai de la parinti biologici?
  De la famiile foster care nu ii ia?
  Copii se poarta la fel oriunde.
  poate ne lamureste cineva

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 15:59:30

   sora lui Marius spune ca a contactat-o o fata de 16 ani care a fost mutata de 4 ori din casa in casa si intr-una din case a fost violata. Deci, familiile in care merg (posibil ca unele) au probleme si mai mari.

 7. ileana
  ian. 13, 2016 @ 16:30:13

  Deci aici e ceva putred
  Nu pentru binele copilului se smulg ei din familia biologica.
  Doamne ai mila de noi si vino sa ne iei acasa

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 19:33:20

   niciodata nu poate sa fie in interesul superior al unui bebe de trei luni sa fie smuls de la mama, decat daca i-ar pune viata in pericol, ceea ce nu e cazul aici…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: