CREDO TV – Dezvăluiri șocante ale avocatului norvegian MARIUS REIKERAS, specialist în legislația drepturilor omului într-o emisiune specială

Marius Reikeras alaturi de pastorul CRISTIAN IONESCU, STEVE BONICA redactorul șef al ziarului Tribuna Românească, MARIAN AVRAM președintele Credo TV, PETRU AMAREI președinte RTN

Photo Agnus Dei captura Credo TV

Dezvăluiri șocante ale avocatului norvegian MARIUS REIKERAS, specialist în legislația drepturilor omului într-o emisiune specială la CREDO TV.

Alături de pastorul CRISTIAN IONESCU, STEVE BONICA redactorul șef al ziarului Tribuna Românească, MARIAN AVRAM președintele Credo TV, PETRU AMAREI președinte RTN și doi membri ai familiei BODNARIU respectiv VINICIUS SABĂU și DENNIS STOIA dezbat pe larg cazul familiei BODNARIU.

Multumim cititorului nostru ca ne-a indrumat la o secventa, la minutul 26.45 unde pastorul Cristian Ionescu povesteste cum a inceput… dureaza pana pe la 28.45. Am transcris aici:

Cristian Ionescu:

Deci, este foarte clar, ca inceputul acestei tragedii a fost reclamatia unei profesoare, a directorii scolii, care a considerat ca fetele familiei Bodnariu, manifesta un comportament  crestin exagerat. Fetele vorbeau despre pedeapsa lui Dumnezeu. Vorbeau despre Dumnezeu. Despre ceea ce este pacat. Despre ceea ce nu este pacat. Acum, Marius a fost destul de vehement in a vorbi despre anumite practici in scolile publice, cum ar fi educatia sexuala, prezentarea unor materiale sexuale explicite.

Marius a fost ales de ceilalti parinti, ca fiind liderul organizatiei de parinti din districtul respectiv. Deci, a fost foarte apreciat.  Valorile lui au fost foarte apreciate. Si, in momentul respectiv, cand profesoara respectiva sau coordinatoarea respectiva acelei scoli a intrat oarecum, nu neaparat intr-un conflict, pentru ca asa cum spuneau ei, Marius este un om blajin. Dar, au intrat intr-un argument cu el. A apelat la Barnevernet, sa medieze relatia lor cu Marius si sa incerce sa-is explice ei care este pozitia lor, sa-si aseze o punte peste aceasta prapastie de filosofii de viata.

Steve Bonica:

Deci, sa inteleg ca gandirea, formata pe principii religioase a lui Marius,  era in contradictie cu ceea ce…

Cristian Ionescu:

A devenit incomoda aceasta pozitie, aceasta filosofie de viata. Datorita acestui lucru, profesoara respectiva a contactat Barnevernet, dar nu ca sa ia copiii. Ci, sa-i ajute sa comunice mai pe intelesul lor sau ei sa o inteleaga, cu privire la modul in care abordeaza ei aceste lucruri in Norvegia.

In momentul in care Barnevernet a venit sa ia fetele, a fost o actiune esuata in prima faza pentru ca profesoara a refuzat sa arate care sunt fetele Bodnariu. S-a intors impotriva lor. Ea n-a anticipat ca ei vor confisca copiii. Si nici n-a intentionat lucrul asta. Unul din motivele pe care ea le-a invocat este ca ei sunt prea radicali in credinta lor.

(25:40 – 28:45)

VIDEO by  Credo TV Durata 2 1/2 ore

Într-o emisiune a postului de televiziune Credo TV, Marius Reikerås, un avocat norvegian și apărător al drepturilor omului vorbește despre abuzurile Barnevernet în Norvegia și oferă o imagine reală a acestei instituții.
De asemenea, în cadrul interviului, Marius Reikerås explică amănunțit cazul Marius și Ruth Bodnariu și vorbește despre abuzurile comise împotriva lor de către Barnevernet.
Întrebat cum a luat naștere acest sistem și cum funcționează, Marius Reikerås răspunde:
„Guvernul nostru a creat acest sistem în 1992 și a admis ca această comisie ce coordonează sistemul nu e la nivelul unui tribunal. Acest lucru înseamnă că toată această structură nu se raportează și subordonează sistemului de drepturi ale omului din Uniunea Europeană sau din lume. Potrivit acestei legi norvegiene, aceste comisii regionale ce se ocupă de protecția copilului pot păstra secrete cu privire la cazurile lor și nu sunt obligate să dea socoteală nimănui. Membrii acestor comisii sunt numiți de politicieni, ceea ce înseamnă că nu sunt independenți cum ar trebui.
Sistemul a fost creat în 1992 și de atunci nicio familie afectată de Barnevernet nu și a primit niciun drept fundamental al familiei pentru că guvernul norvegian a acceptat ca aceste comsii regionale ale Barnevernet să ignore valorile drepturilor omului. Așadar, în 95%-96% din toate aceste cazuri, decizia finală este în favorea comisiei regionale ce evaluează cazul. Durează luni de zile pentru apel la prima fază de tribunal reginonal iar între timp serviciile sociale vor susține că minorii s-au detașat de părinții lor și s-au atașat de noii lor părinți. Deci, istoria acestui sistem spune că, pe măsură ce trece timpu,l odată ce copii au fost luați și duși în alte familii, este extrem de greu să-i mai iei înapoi.
Aici este o mare diferență și contradicție între ceea ce spune guvernul norvegian și ce spun actele de drepturi ale omului, așa cum sunt în lume și în Uniunea Europeană. Acestea spun că a lua copiii din familia lor este o acțiune temporară până lucrurile se corectează în familia aceea,în timp ce sistemul acesta de protecție al copilui spune că, odată ce s-au luat aceste măsuri, ele devin permanente”, a explicat avocatul norvegian.
Marius Reikerås a vorbit și despre experiența sa personală cu Barnevernet și aceste situații.
„Am fost implicat în asemenea cazuri mulți, mulți ani dar am început să-mi dau seama de problemele mari pe care le crează Barnevernet cam prin anul 2010. A fost anul în care am încercat să aduc drepturile omului în atenția presei Norvegiei și imediat mi-am dat seama că există niște tendințe.Oamenii veneau la mine să-mi spună problemele  iar eu nu înțelegeam de ce aceste familii normale și care erau familii foarte bune, ar putea avea probleme cu serviciile sociale. Așa că în 2010 am început să compar legile internaționale și comune, acceptate de drepturile omului cu legile Norvegiei. Așadar, am luat cam 100 de decizii ale comisiilor regionale, le-am studiat și am găsit un lucru foarte interesant. Toate aceste deczii arată intenția clară, încă de la început, de a lua copiii permanent. Atunci mi-am dat seama că, prin acest lucru, se violeaza drepturile omului pe care ne-am angajat să le respectăm. M-am adresat departamentului de protecție a copilului și am întrebat de ce guvernul Norvegiei nu respectă drepturile omului.
Am făcut acest lucru, deoarece, în 1996, s-a dat o decizie judecătorească în Tribunalul Drepturilor Omului împotriva Norvegiei pentru violarea articolul numărul 8 din Drepturile Omului care este exact același articol aplicabil familiei Bodnariu. În aceea decizie s-a menționat că a lua copilul dintr-o familie trebuie să fie un act temporar iar guvernul trebuia să dea înapoi copiii familiei imediat ce se rezolvă situația.De patru ori s-au luat aceste decizii în Curtea Internațională deoarece Norvegia ia dreptul omului de a fi considerat nevinonat până la terminarea procesului. Apoi, în 2007, s-a dat o decizie împotriva Barnevernet în Norvegia pentru că sistemul a fabricat acuzații împotriva familiei. Adunând aceste decizii, mi-a fost imposibil să înteleg cum guvernul norvegian poate să continue cu aceste încălcări. Am simțit că e o misiune pentru mine să fac tot ce pot pentru ca guvernul Norvegiei să se supună acestor drepturi internaționale”, a mai explicat avocatul norvegian.
Marius Bodnariu, cetățean român, este căsătorit cu o cetățeană norvegiană, Ruth Johanne Bodnariu. Împreună, cei doi soți au cinci copii și sunt stabiliți în Norvegia de aproximativ 10 ani.
Pe 16 noiembrie, Protecția Copilului (Barnevernet) a luat cele două fete de la școală fără informarea părinților. Câteva ore mai târziu, funcționarii de la Protecția Copilului au venit la domiciliul familiei Bodnariu și, în lipsa tatălui care se afla la serviciu, au preluat cu forța și pe cei doi băieți ai familiei, lăsând-o pe mamă cu mezinul de trei luni.
A doua zi, 17 noiembrie, față de familie s-a mai luat o măsură susceptibilă de a fi abuzivă. Reprezentanții Protecției Civile s-au prezentat la reședința familiei, însoțiți de patru polițiști, fără niciun document oficial, și au luat copilul de trei luni, declarând că mama este periculoasă. Pe de altă parte, tatăl a fost arestat sub acuzația de ‘abuz asupra copilului'”

24 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  ian. 12, 2016 @ 10:08:31

  Reblogged this on DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. Cristian
  ian. 12, 2016 @ 10:25:34

 3. SandaTulics
  ian. 12, 2016 @ 11:01:10

  Strigat de durere
  Fmiliei Botnariu si parintilor care se afla in aceeasi situatie!

  Imi sfarim lacrimile sub genunchi
  Si inima in piept ma doare,
  Cu ochii mintii caut iar spre rasarit,
  Si chem gemind, sfinta salvare.
  -Mai este mult pina la ziua,
  Cind ne va mingaia din nou Lumina,
  Va risipii umbrele reci, va alunga suspinul?
  Mai este mult?
  pina cind mama isi va tine
  gunguritul puiului in brate si fratii lui mai mari,
  I-or mingaia plinsul si intristata -fata?
  Mai este?
  pina cind vom inalta paharul izbavirii,
  Vom inconjura in bucurii victoria iubirii?
  ..Ne e cam frig…
  Ca vinturi sufla reci-n amenintari si-n rinjet,
  Uritul , duhoarea vrea- n durerea noastra sa-si rasfete.
  -Ncalzeste-ne Isuse-in rugaciune,
  In ascultare, unitate, fapte bune,
  Si iesi cu noi ca-n zi de primavara,
  Chiar de suntem amenintati,
  E frig si-apasator,
  Coiotii-si urla neagra fapta,iar legea lor,
  Impotriva noastr-ameninta,si zbiara!

 4. Emanuel Zevedeanu
  ian. 12, 2016 @ 16:12:19

  Sa nu taci, cand trebuie sa vorbesti!
  M-a tot chinuit in ultima vreme situatia familiei Bodnariu din Norvegia. Ca si proaspat tataic, gandul ca cineva mi-ar putea lua fetita de langa mine si sa o instraineze pe nu stiu unde, ma duce la stari si ganduri nepotrivite cu felul meu obisnuit de a fi.
  S-au zis si s-au intamplat multe in ultima vreme. Atat in cazul acesta asa de mediatic al familiei Bodnariu, cat si in general in lume.
  In toata situatia asta ciudata incep sa inteleg si sa cred mai mult Cuvantul Lui Dumnezeu, Cuvant pe care lumea in ignoranta ei IL considera invechit si neadevarat. Noi, crestinii, ne pedepsim copiii cu pedepse izvorate din dragostea pe care o avem pentru ei…asa am invatat de la Dumnezeul caruia Îi slujim: „Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care-l iubeste!”(Proverbe 3:12); Sau „Cine cruta nuiaua uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste il pedepseste indata.”(Proverbe 13:24) Nu agresam, nu brutalizam, nu mutilam. Nu sunt de acord cu bataia ca o regula a casei si nici cu intimidarea copilului impunandu-mi forta mea in fata fortei lui, dar sa fim seriosi, lipsa pedepsei atunci cand e absolut necesara, inseamna anarhie totala. Lipsa pedepsei sau neaplicarea ei la timpul potrivit, in cazul olandezilor, i-a dus pa cai total straine, aprobarea pedofiliei fiind ultima dintre ele. Daca un parinte normal, aplica o pedeapsa normala unui copil anormal atunci cand ar fi trebuit sa o faca, poate Olanda nu ar fi avut astazi adulti care sa ceara apobarea unei legi scarboase si perverse ca cea a pedofiliei.
  Se oripileaza azi „cultii moderni” daca lovesti copilul peste fund si fac din tine un monstru. De fapt, tot ca pe un monstru îl vad si pe Dumnezeu. De-aia se gandi Papa asta al Romei sa indulceasca situatia si sa sustina despre Dumnezeu ce sustin si norvegienii ca n-ar trebui sa faca un tata…SA PEDEPSEASCA. Si, conform „preasfintetiei” sale, Dumnezeu e un Tata prea bun ca sa mai trimita pe cineva in iad. GRESIT!!!! Dumnezeu nu trimite pe nimeni in iad! Oamenii care Îi resping chemarea se duc singuri in iad….si, probabil se va convinge si Papa cand va ajunge acolo.
  Inchei gandindu-ma ce s-ar fi intamplat cu Norvegia daca le-ar fi luat copiii unei familii musulmane. Probabil ca i-ar fi invitat de mult „fratii” musulmani sa cante cu ei cantecul: „toata lumea, toata lumea sare-acum cu mine”…si sa vezi ce repede le-ar fi dat copiii inapoi.
  Protestele noastre insa au fost toate pasnice. Inca o dovada ca avem un Dumnezeu Viu in care ne incredem si inca un motiv in plus ca Norvegia si Barnevernet ar trebui sa tremure de frica: Dumnezeul lui Israel lupta pentru noi. Emmanuel Zevedeanu
  God bless all my friends & my enemies also

 5. Marius A.
  ian. 12, 2016 @ 16:19:05

  Suntem alături de voi, și ni se rup inimile.
  Dumnezeu să asculte rugăciunile noastre!

 6. cornelilioi
  ian. 12, 2016 @ 21:25:31

  Reblogged this on ENCOURAGE by cornelilioi.

 7. Prefer Anonim
  ian. 13, 2016 @ 02:51:52

  Sunt cu inima si sufletul alaturi de fam Bodnariu si sper sa-si recupereze copiii.
  Da, sistemul Barnevernet e foarte radical, dar daca stii ca te poate afecta, nu il calca pe coada.

  Emisiunea e foarte buna, aduce multa lumina in caz. Totusi, am o remarca de facut. Dragii mei frati nu mai putem trai ca acum 2000 de ani cand nuiaua era la rang de cinste in corectarea greselilor. Asa cum in ziua de azi un frate nu e obligat sa se insoare cu nevasta fratelui sau decedat. Vremurile s-au schimbat si noi trebuie sa ne adaptam. Daca Cezarul din ziua de azi ne zice ca nu avem dreptul sa dam palme sau urecheli sau alte corectii de natura fizica copiilor, TREBUIE sa-i dam Cezarului ce e al lui. Da, copilul trebuie corectat cand greseste ca sa poate diferentia intre bine si rau, dar exista corectii non violente prin care obtii acelasi rezultat sau mai bun!!!!!

  Mare atentie!!! S-au scris atat de multe carti in domeniul psihoterapiei crestine si nu numai despre cum sa cresti copii evaitand corectia fizica, exista atat de multe tehnici de comunicare non-violenta care dau rezultate extraordinare. Se fac cursuri chiar si gratuie despre cum sa comunici eficient cu copilul fara sa ajungi sa ridici palma la el, trebuie doar sa invatam tehnicile astea si sa le aplicam. Fratii mei, puneti mana si cititi, informati-va, ignoranta nu e scuza si se plateste scump pt ea.

  Pastorul din emisiune e un om extraordinar, dar daca merge pe ideea unei palmute la fund, familia Bodnariu o sa plateasca scump pt asta. Sa speram ca procurorii nu se uita si nu inteleg, fiindca sincer e grav sa mergi pe genul asta de educatie cand deja exista noi metode non violente care functioneaza mult mai bine.

  Imi cer iertare daca supar pe cineva, nu asta e intentia mea, ma rog si sper din suflet ca Dumnezeu sa aduca copiii inapoi in familia Bodnariu

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 06:44:32

   nu sunteti informat corect. Marius Bodnariu nu a folosit niciodata cureaua la copii. Deci, nu se aplica ce vorbiti de loc la familia Bodnariu

 8. Valeria Iancu
  ian. 13, 2016 @ 07:55:09

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 9. ramona197980
  ian. 13, 2016 @ 10:18:28

  Colaborare la domiciliu! Stim ca ati cautat foarte mult timp o oferta cu adevarat serioasa, dar acum este cazul sa va opriti aici si sa incepeti imediat colaborarea cu noi, intr-o activitate part-time la domiciliu, cu castiguri sigure, pe masura implicarii. Va asteptam sa ne cereti mai multe detalii la adresa de email: ramona197980@yahoo.it

 10. Prefer Anonim
  ian. 13, 2016 @ 10:42:35

  Nici nu stiti ce m-as bucura sa nu am dreptate, Rodi, dar chiar Marius a admis in emisiune ca le-au mai tras cate o palma cand n-au fost ascultatori. Va puteti informa urmarind emisiunea de pe antena 3 😦

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 10:51:39

   stiu asta, dar, se argumenteaza ca s-ar fi mintit ca copiii au fost luati pentru violenta. Nu e adevarat. Asta li s-a spus cand au fost arestati parintii. Deci, denuntul directoarei scolii a declansat procesul. Parintii nu au mintit, au spus ce li s-a spus lor la inceput. Dupa mai mult timp li s-a spus ca fata mai mare a spus ca au primit corectii fizice. Nu apar corectii fizice, dar sa nu incurcam lucrurile si sa-i acuzam ca sunt mincinosi parinti, ca nu e cazul. Argumentez sa nu schimbam adevarul, ci sa ne informam si sa trecem de punctul a- motivul pentru care au fost initial luati copiii. multumesc, si noi speram sa se rezolve cazul cu bine. Copiii tot cer sa vina acasa, baietii, dar pe fete nu le-a mai dat voie sa le mai vada de cand le-au ridicat de la scoala. Asa ceva nu s-a stiut de tarile nordice, sa nu te lase sa-ti mai vezi copiii niciodata, nici macar supravegheati. E ceva inuman nu numai pentru parinti, dar si pentru copii.

 11. Prefer Anonim
  ian. 13, 2016 @ 11:29:40

  Rodi, nu tin mortis sa am dreptate. Nu te uiti la emisiuni, nici macar la asta de pe credo unde pastorul spune clar ca profesoarele nu i-au denuntat ba chiar la un moment dat i-au si ajutat prin faptul ca nu le-au aratat celor de Barnevernet care sunt fetele Bodnariu cand au venit la scoala. Profesoarele doreau o mediere pt ca ideile lor si a parintilor erau divergente. Profesoarele n-au anticipat ca se va ajunge aici…
  Fetitele intradevar au zis ca au mai primit bataita, dar parintii in sine au admis asta in vazut tuturor la Tv. In fine, n-are rost sa lungim discutia, uita-te cu atentie la emisiuni si in presa ca sa te informezi corect sa nu te prinda vreunul din tabara adversa neinformata ca o sa arunce cu piatra in fam Bodnariu si mai tare…
  Sa dea Domnul sa-si primeasca copiii inapoi. Felul cum insitutia asta actioneaza e brutal si traumatic. Parintii care chiar isi snopesc copiii in bataie sau ii molesteaza merita genul asta de tratament, in nici un caz fam Bodnariu…

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 12:47:04

   Pana acum doua zile, am vizionat absolut tot ce am postat de la start la finish. Apoi, au aparut atatea videosa ca nu am putut sa mai tin pas. Ma voi uita daca timpul imi permite, dar am pe lista cateva video cu durata cumulativa de peste 10 ore pe care vreau sa le vizionez pe rand. Motivul pentru care astept este ca sunt sigura ca vom primi informatii de la oficialitatile romane care vor clarifica exact cum s-a intamplat si care este cazul actual. Daca iti aduci aminte cam pe la ce minut s-au discutat ‘corectiile fizice’ o sa mi le notez langa video si incerc sa vizionez si o parte din acest video. multumesc.

 12. Prefer Anonim
  ian. 19, 2016 @ 03:26:06

  La 26.45 pastorul povesteste cum a inceput… dureaza pana pe la 28.45. Nu-i usor sa iau emisiunea de la capat ca e lunga. O sa incerc sa gasesc si partea unde zice cum bataita aplicata copiilor e cu blandete daca se poate numi asa…

  • rodi
   ian. 19, 2016 @ 11:34:24

   multumim mult, am transcris si acum avem versiunea oficiala de la pastorul Ionescu si avem alte detalii importante, inclusiv faptul ca Marius a fost ales ca liderul de parinti in districtul scolii frecventate de copiii. Deci, parintii au avut un respect enorm pentru familia Bodnariu si pentru valorile lor.

   Daca mai gasiti secvente pertinente, va rugam sa ne contactati. Multumim frumos!

 13. Prefer Anonim
  ian. 19, 2016 @ 03:31:36

  Vroiam sa mai zic ca apreciez blogul tau, daca imi permiti sa te tutuiesc 🙂 Intr-o societate unde valorile crestine sunt ridiculizate la maxim, sa iasa cineva ca tine sa le apere public, e dovada de curaj. Imi dau seama ca incerci sa acoperi o gama larga de subiecte si e greu sa le vizionezi pe toate, nici nu stiu ce sa zic ca e mai bine… Mai bine mai putin si sa ai comentarii de calitate sau mai bine mai mult ca sa se afle cat mai multe… 🙂 Probabil adevarul e la mijloc undeva… Domnul sa-ti dea putere!

 14. Trackback: CREDO TV – Iacob Berghianu – Discurs STOP BARNEVERNET! (Tg. Mures) „STOP ABUZURILOR, BARNEVERNET!!!!” | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: Update – Avocatul și Psihologul, aleși de Barnevernet, mai au nevoie de timp?! | ARMONIA MAGAZINE - USA
 16. Trackback: Norvegia AUDE ! | agnus dei - english + romanian blog
 17. Trackback: La un moment dat, Dumnezeu va pune degetul pe cazul asta si cand Dumnezeu va pune degetul pe caz, se va rezolva. | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: