Comunicat de Presa: Reacția Ambasadei Norvegiei în România în cazul Bodnariu 13 Ianuarie 2016

Norway's flag Coat of Arms

Royal Norwegian Embassy in Bucharest

Royal Norwegian Embassy
Strada Atena 18
011832 Bucharest 1
Phone: +40 (0) 21 306 98 00
Fax:     +40 (0) 21 306 98 90
E-mail: emb.bucharest@mfa.no

Serviciul norvegian de protectie a copilului

(Part 1)

CPS Norvegia l romana 2

CITESTE – Analiză Comunicat de Presă: Reacția Ambasadei Norvegiei în România în cazul Bodnariu 13 Ianuarie 2016

(Part 2)

De notat:

Ordine de plasament

 • Un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecție Socială sau de către Tribunalul Districtual numai atunci când copilul a fost supus unei neglijențe grave, maltratare sau abuz. În plus, ordinul de plasament trebuie să fie necesar și în interesul superior al copilului.
 •  Acțiuni precum violența fizică sau psihică, rele tratamente, abuz sexual sau alte forme de gravă încălcare a modului de îngrijire reprezintă motivele legale pentru emiterea ordinelor de plasament. În Legea de Protecție a Copilului nu există prevederi care să permită îngrijire alternativă pe baza religiei.
 • Plasarea unui copil în afara căminului familial, fără consimțământul părinților, este întotdeauna o măsură de ultimă instanță. Un raport recent al Consiliului Europei arată că Norvegia este printre țările cu număr scăzut de copii aflați în îngrijire alternativă.

CPS Norvegia l romana 3

(Part 3)

De notat:

Adopții

 • În mod normal, părinții de plasament nu își adoptă copiii pe care îi au în plasament. Adopția reprezintă o măsură foarte radicală, care presupune ruperea tuturor relațiilor legale dintre părinți și copii. Acest lucru are loc în foarte puține cazuri. Condiții stricte trebuie îndeplinite pentru a adopta un copil împotriva voinței părinților.
 • Serviciul de protecție a copilului, în mod normal, nu va demara procedurile de aprobare a adopției împotriva voinței părinților, în cazurile în care corelarea cu legea imigrației nu este clară sau în cazurile în care este clar că părinții și copilul nu au rezidență permanentă în Norvegia.

După ce mai multe personalități, oameni din politică sau avocați au vorbit despre cazul familiei Bodnariu, și faptul că statul Norvegian a decis să le retragă drepturile părintești, iată că vine și prima replica a unei instituții norvegiene din România. Ambasada Norvegiei în România a trimis un comunicat de presă prin care a explicat informațiile generale despre legile care spun că agresiunile asupra copiiilor sunt aspru pedepsite.

CITESTE mai MULT aici – http://www.norvegia.ro/News_and_events/policy/Serviciul-norvegian-de-protecie-a-copilului–Copii-in-situaii-transfrontraliere-Actualizat-13011

Pentru mai multe informații: https://www.regjeringen.no/en/topics/families-and-children/child-welfare/id1058/

 

 

 

11 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  ian. 13, 2016 @ 11:21:08

 2. Trackback: Comunicat de Presa: Reacția Ambasadei Norvegiei în România în cazul Bodnariu 13 Ianuarie 2016 | Ioan17 - John 17
 3. misuled
  ian. 13, 2016 @ 12:36:24

  1) Ambasada Norvegiei demascata chiar in Norvegia! Aici http://www.mhskanland.net/page10/page301/page301.html
  2) Norvegienii ataca chiar prin declaratiile unor reviste ale cultului (?) Penticostal. Ei sustin ca protectia copiilor in Norvegia este f. buna. Vezi aici http://www.mhskanland.net/page120/page303/page303.html

  3) De urmarit Jan Simonsen – http://www.frie-ytringer.com/2016/01/04/norsk-ambassade-med-grove-bloffer-om-norsk-barnevern/#more-62481

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 12:49:21

   am avut si eu discutii cu unul dintre jurnalistii din Oslo. Dar sa nu uitam ca crestinii din Oslo merg la paradele gay (inclusiv ministrul copiilor) si nu vad nimic rau in asta… E o societate diferita de multe altele din occident.

 4. Radu O.
  ian. 13, 2016 @ 12:53:01

  Comunicatul acesta de presa al Ambasadei norvegiene este de fapt o informare la modul general si nicidecum o atitudine concreta referitoare la cazul Bodnariu.
  Cred ca este o incercare in plus de a se justifica actiunile Barnevernetului. Vrea sa ne faca sa intelegem ca ei actioneaza numai conform legilor si sunt in concordanta cu legile international.
  Dar pe langa asazisele legi ale lor,ei se abat grosolan de la aplicarea corecta.
  De exemplu este incercarea de a plasa copii in procesul de adoptie internationala iar apoi,dupa cateva luni sa permita familiei victima sa se apere eventual intr-un process !!!- o exccrocherie fara precedent.-prima data pedepsesti aspru victima ,o nenorocesti pe vita victima iar mai apoi stai de vorba-o utopie !
  In acest comunicat nu se precizeaza care acuzatii si din partea cui sunt credibile :
  o afirmatie in joaca si inocenta a unui copil este suficienta sa demonteze parerile si declaratiile a zeci de oameni inclusv a parintilor,sa demonteze cazierul exceptional
  al victimelor…iata un alt abuz practicat de aceasta organizatie para statala,sa nu zic paramilitara.
  De asemenea in comunicat nu se face referire concreta la persecutia religiosa
  Cititi cu atentie. Atunci de unde au scos…indoctrinare religiosa in forma extreme de periculosa,care permite luarea de masuri extreme ? din nou un abuz si
  nerespectarea articolelor emise in renumitul comunicat al Ambasadei.
  Se spune in comunicatul despre Barnevernet ca doar in urma agresiunilor fizice
  copii pot fi instrainati de parinti- Foarte de accord, dar au dovedit ca exista violenta in familia Bodnariu ? Nu pot sa dovedeasca dar in schimb aplica correct legea !
  Din punct de vedere umanitar ,sentimental,al educatiei si bunului simt, a respectului pentru un alt popor ,in virtutea relatiilor diplomatice,m-as fi asteptat la o precizare concreta,cu cel putin un minim de optimism in vederea unui dialog privind incercarea de rezolvare a acestui caz care iata a devenit international,si implicit raneste insusi respectful pentru valorile altui popor.
  Ma intreb…de ce in cazul unei familii indiene confruntata cu o astfel de problema,la interventia telefonica scurta si categorica a primului-ministru indian
  statul norvegian a dispus eliberarea in cateva zile a copiilor respective cerandu-si scuze pentru masurile gresite luate de Barnevernet ? De ce?
  Si acum Ambasada vine sa ne spuna prin Comunicat oficial. ca Barnevernetul este ” stat in stat” …cu ale cuvinte sa intelegem bine cine este BARNEVERNETUL !
  si nu prea sunt sanse…pentru ca ei aplica legile. Curat murdar !

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 13:09:56

   sper ca ne permiteti sa postam analiza dvs. sub ce titlu doriti, poate acesta’O analiza la Comunicatul de Presa…..’
   dupa doua zile de intalniri, primim aceeasi lozinca :Demersul de comunicare publică în cazul Bodnariu a ținut cont de … orice elemente sau actiuni care pot sa creeze orice fel de daune…”

 5. Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară
  ian. 13, 2016 @ 13:07:10

 6. Radu O.
  ian. 13, 2016 @ 13:17:29

  Da sora Rodi,cum doriti dvs. !

  • rodi
   ian. 13, 2016 @ 13:22:50

   Multumim! Si daca mai aflam detalii, puteti sa reveniti din nou.Sau poate atat e tot si nu mai vom primi alte comunicate, oricum sunteti bine venit sa oferiti opinia dvs. cititorilor oricand.

 7. Trackback: Analiză Comunicat de Presă: Reacția Ambasadei Norvegiei în România în cazul Bodnariu 13 Ianuarie 2016 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: