Comunicat oficial – In atentia initiatorilor si echipelor de organizare a actiunilor si demersurilor pro-Bodnariu

Filadelfia Daniel BodnariuComunicat oficial – In atentia initiatorilor si echipelor de organizare a actiunilor si demersurilor pro-Bodnariu

Mai intai de toate, dorim sa ne exprimam recunostinta fata de Dumnezeu, care pana aici a fost de partea lui Marius si Ruth, intarindu-i si dandu-le mangaierea si increderea de care aveau nevoie in acest timp de mare incercare si necaz.

Dumnezeu s-a folosit intr-un mod deosebit de dumneavoastra, toti cei ce ati parasit zona de confort si indiferenta si ati facut atat de mult si in atat de multe feluri pentru rezolvarea problemei cu care ei se confrunta.

Cristian IonescuAm inteles de la inceput ca daca aceste demersuri se vor raspandi pretutindeni, rolul nostru initial este sa popularizam acest caz pentru a fi preluat de initiatori si echipe de organizare locale, oameni cu suflet care isi vor asuma din propria lor constiinta aceste functiuni. In acest caz, cei mai in masura sa cunoasca si sa mobilizeze comunitatea locala le-a revenit lor. De asemenea, datorita zonelor de timp diferite si distantelor imense intre comunitatile noastre, de la inceput am impartit in doua responsabilitatea de reprezentare, coordonare si asistenta a acestor eforturi: Daniel Bodnariu in Romania si Cristian Ionescu in Statele Unite. Comunicarea intre aceste centre a fost si este zilnica si in consens deplin.

Pe de alta parte, am stiut de la inceput ca daca Domnul ne va ajuta – si ne-a ajutat dincolo de asteptarile noastre – aceasta miscare va evolua mult peste capacitatea si posibilitatile noastre de administrare: ea trebuia sa capete un caracter local, autonom. Odata cu raspandirea si inmultirea tot mai mult a acestor demersuri, implicarea noastra activa in toate acestea va fi imposibila.

Pentru a evita in viitor anumite excese si chiar deturnari de la scopul nostru initial si unic, am pastrat cateva prerogative pe care le-am publicat in mod frecvent pe mediile de socializare si le-am demonstrat practic acolo unde noi am organizat actiuni de protest, in Bucuresti si Washington DC.

Inainte de orice altceva, dorim sa subliniem din nou ca scopul tuturor acestor demersuri nu trebuie inteles gresit: noi nu militam in favoarea unui comportament abuziv in familie si impotriva copiilor, nici nu ne dezicem de valorile si principiile pe care le credem si le traim, ci protestam impotriva abuzurilor evidente, flagrante si frecvente ale serviciilor sociale de protectie a copiilor (Barnevernet) din Norvegia in general si, specific, in cazul familiei Bodnariu.

Sunt multe aspecte interpretabile si discutabile in orice sistem omenesc, dar Barnevernet a incalcat pe toate palierele – uman, legal, procedural etc. – manierele de bun simt, actele de consens international si chiar propriul sistem normativ! De asemenea, protestele denunta pasivitatea statului norvegian si lipsa de implicare activa in controlul si supravegherea propriilor institutii.

Pentru a pastra in focus acest scop, pentru a reprezenta cu demnitate identitatea noastra crestin-evanghelica, pentru a fi o marturie relevanta in mijlocul acestei societati si a demonta prejudecatile celor care incearca sa ne portretizeze in forme negative, cerem tuturor initiatorilor si echipelor de organizare, participantilor si simpatizantilor acestei cauze sa respecte urmatoarele principii si restrictii:

1. Incepem prin a felicita toti initiatorii, organizatorii si participantii protestelor pro-Bodnariu de pretutindeni: ati fost extraordinari, adevarati crestini si oameni de suflet, sacrificiile voastre sunt impresionante, comportamentul vostru a fost ireprosabil.
2. Toate actiunile de protest sa se organizeze sub imediata si stricta supraveghere a pastorilor bisericilor evanghelice din comunitatea respectiva.
3. Nu se vor admite discursuri cu nuanta politica de nicio orientare: cazul Bodnariu este apolitic.
4. Nu se vor admite huiduieli, scandari de lozinci si comentarii si/sau injuraturi strigate din multime.
5. Nu vom transforma platformele de adresare a acestor proteste intr-un concurs de popularitate a celor care vor lua cuvantul, de aceea va rugam sa descurajati aplauzele: dorim ca prezenta noastra sobra, tacuta si trista sa transmita un mesaj mult mai puternic decat al unei multimi agitate si galagioase.
6. Nu vor fi admisi ca parte din protest si ne vom dezice de persoane in stare de ebrietate; folosirea bauturilor alcoolice si fumatul sunt interzise in spatiul acestor actiuni.
7. Interventiile mediatice trebuie sa respecte cu fidelitate pozitia noastra publica de pana in prezent; in numele familiei pot vorbi doa familia si cei imputerniciti de familie.
8. Niciun act de vandalism, distrugere de proprietate, violenta sau agresivitate verbala impotriva oricui, mai ales a organelor de ordine, nu va fi tolerat.
9. Respect deplin si ascultarea indicatiilor oamenilor de ordine numiti de organizatori; se recomanda pentru toti acestia purtarea de veste reflectorizante si aparate de comunicare.
10. Toate afisele si pancardele vor fi furnizate de organizatori dupa modelele oferite de noi; nu se vor permite imagini si lozinci cu mesaj extrem, grafic si nedemn.
11. Intelegem ca fiecare echipa de organizatori are oameni creativi care pot aduce idei si initiative deosebit de valoroase acestei cauze: sunt bine venite, dar va rugam sa va consultati cu noi inainte de a le pune in practica.
12. Oricand aveti intrebari, nelamuriri sau doriti sa ne consultati, va stam la dispozitie: daniel.bodnariu@gmail.com , cristianionescu@elimro.com
Cu deosebita apreciere in Domnul,
In numele familiei extinse Bodnariu, a echipei de reprezentare si organizare,
Pastor Daniel Bodnariu si Pastor Cristian Ionescu

3 comentarii (+add yours?)

  1. Marius Silvesan
    ian. 14, 2016 @ 04:21:42

    Reblogged this on Istorie Evanghelica and commented:
    Un astfel de comunicat era necesar în contextul „descentralizarii” acțiunilor de solidaritate cu familia Bodnariu și de protest față de modul în carea acționat Barnevernet.

  2. Trackback: Comunicat oficial – In atentia initiatorilor si echipelor de organizare a actiunilor si demersurilor pro-Bodnariu | EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet
  3. Trackback: Ministerul Afacerilor Externe precizează: Interesul superior al copiilor este de a NU fi separaţi. Prima reacţie a ambasadei Norvegiei | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: