Românii din Norvegia cer parlamentarilor din această ţară schimbarea legii privind Protecţia Copilului

Românii din Norvegia cer parlamentarilor din această ţară schimbarea legii privind Protecţia Copilului, susţinând că aceasta conţine prevederi „aberante” care pot duce la abuzuri grave

Asociatia Romanilor din Norvegia

Asociatia Romanilor din Norvegia

Românii din Norvegia cer schimbarea legii

Asociaţia românilor din Norvegia cere parlamentarilor din această ţară schimbarea legii privind Protecţia Copilului, susţinând că aceasta conţine prevederi „aberante” care pot duce la abuzuri grave.

„Este adevărat că în multe cazuri, Barnevernet (protecţia copilului – n.n.) acţionează corect, protejând într-adevăr copiii, iar acest lucru este de apreciat. Problema este că, datorită legislaţiei aberante, care lasă loc de interpretări, în anumite cazuri, Barnevernet a ajuns să nu mai respecte drepturile nimănui! (…) Potrivit legislaţiei în vigoare, o scrisoare anonimă de la un “binevoitor” sau o reclamaţie de la o persoană bolnavă de suspiciune, declansează ancheta. Aceasta este problema! Dar, mai sunt si altele, din păcate…”, se arată într-o scrisoare semnată de George Alexander, membru al Asociaţiei, care a lucrat peste 20 de ani în domeniu.

Preşedintele Asociaţiei Românilor din Norvegia, Emanuel Sorin Cioacă, a declarat pentru gândul că familia Bodnariu nu a apelat direct la asociaţie, însă aceasta este în contact „cu persoane din familia extinsă sau cunoscuţi ai familiei”.

„Cunoscând doar versiunea prezentată de familie şi de persoane din anturajul familiei, consider că decizia, în ansamblul ei, nu este justificată”, a spus el.

CITESTE mai MULT aici – http://www.gandul.info/stiri/cazul-bodnariu-protectia-copilului-din-norvegia

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: