Parlamentari români pleacă la OSLO: „Le cerem să-şi schimbe legislaţia”. Vrem sa aflam ca s-au respectat toate normele legale in acest caz, dar si in alte cazuri…….

Photo Gandul.info

Photo Gandul.info

„Le cerem să-şi schimbe legislaţia”

Delegatia Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor merge la OSLO in perioada de 19-22 ianuarie 2016:

Vrem sa aflam ca s-au respectat toate normele legale in acest caz, dar si in alte cazuri si ca acesti cetateni romani sunt bine reprezentati, mai mult decat a putut s-o faca pana in prezent Ambasada… Dolha si-a exprimat si „nemultumirea” ca exista o bariera de comunicare intre partea norvegiana si partea romana.

Noi ne bazăm foarte mult pe sprijinul colegilor parlamentari norvegieni care trebuie să înţeleagă că noi cerem doar ca Parlamentul norvegian să iniţieze legile necesare pentru a-şi armoniza legislaţia cu cea europeană”, a mai spus deputatul.

CITITI ce a avut de spus (cu multa pasiune) Robert Turcescu zilele trecute. Oare s-au auzit pana in Parlament? –

STIREA SAPTAMANII: 14 Ianuarie 2016 –  Deputatul Mircea Lubanovici, Preşedintele  a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării va face o vizita la OSLO, a precizat vicepresedintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha.

O delegatie de parlamentari romani va merge in Norvegia pentru a afla adevarul despre situatia mai multor familii de romani ai caror copii au fost plasati in familii surogat si pentru a le cere politicienilor norvegieni sa-si armonizeze legislatia cu cea europeana, sustine deputatul PNL Mircea Dolha.

lubanovici MirceaDelegatia, formata din membri ai Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor – Maria Grecea, Ovidiu Iane, Aurelian Mihai si presedintele Comisiei, Mircea Lubanovici, va face o vizita de trei zile in Norvegia, in perioada 19 – 22 ianuarie. De asemenea, deputatii vor merge la familia Bodnariu, a anuntat joi deputatul liberal Mircea Dolha, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Dolha, delegatia romana intentioneaza sa vorbeasca cu vecinii familiei Bodnariu, educatorii si invatatorii copiilor pentru „a vedea ce familie este, pentru a afla adevarul”. Liberalul si-a exprimat si „nemultumirea” ca exista o bariera de comunicare intre partea norvegiana si partea romana.

„Vrem sa aflam doar adevarul. Nu mergem sa acuzam nici autoritatea pentru protectia copilului de acolo, nu mergem sa acuzam nici familia Bodnariu, mergem pentru ca vrem doar sa aflam ca s-au respectat toate normele legale in acest caz, dar si in alte cazuri si ca acesti cetateni romani sunt bine reprezentati, mai mult decat a putut s-o faca pana in prezent Ambasada…

Vrem sa aflam ca s-au respectat toate normele legale in acest caz, dar si in alte cazuri si ca acesti cetateni romani sunt bine reprezentati, mai mult decat a putut s-o faca pana in prezent Ambasada…

SURSA – http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/cazul-bodnariu

„Le cerem să-şi schimbe legislaţia”

Vineri deputaţii au programată o întâlnire cu un secretar de stat din cadrul MAE norvegian pentru a discuta mai multe cazuri de familii de cetăţeni români ai căror copiii au fost plasaţi în familii surogat.

„Vom avea o întâlnire cu conducerea Departamentului norvegian pentru copii, tineri şi familie, instituţie care se spune că ar fi coordonatoare a Barnevernet-ului acesta, deşi această instituţie, Barnevernet, este autonomă şi nimeni nu poate să intervină la ei. O să vedem cum putem face să aflăm, în primul rând, cu adevărat ce s-a întâmplat şi care sunt dovezile că familiile de români şi-au supus la rele tratamente sau şi-au bătut copiii, cum apare pe surse în presă”, a mai spus Dolha.

Parlamentarul a spus că delegaţia va cere repatrierea copiiilor şi că deplasarea în Norvegia are loc pentru că există 11 cazuri de familii de români ai căror copiii sunt plasaţi în familii surogat.

SURSA – http://www.gandul.info/politica/parlamentari-romani-pleaca-la-oslo

7 comentarii (+add yours?)

 1. SandaTulics
  ian. 14, 2016 @ 21:25:49

  Drum bun domnilor Mergeti cu Dumnezeu!

 2. Flavius
  ian. 15, 2016 @ 02:00:30

  Nu inteleg de ce delegatia pleaca cu o atmosfera de excursie, daca vin la noi niste straini si ne spun sa ne schimbam legile le schimbam maine? Noi vrem ca toti copii sa se intoarca in familiile lor, asta e scopul d-voastra primordial, cautati dovezi la tot ce sa intamplat si nu plecati cu nasul pe sus ca nici nu o sa va bage aia in seama la cati bani au si influenta.

  • rodi
   ian. 15, 2016 @ 07:31:37

   De ce spun ca vor sa schimbe legile? Pentru ca nu sunt in concordanta cu legile din Uniunea Europeana. Bineinteles ca primul scop al delegatiei este sa ceara copiii inapoi. Al doilea scop este sa se informeze, vorbind cu prietenii, vecinii, cunostintele lui Marius si Ruth Bodnariu ca sa poata da declaratii pentru ca autoritatile norvegiene dau impresia ca parintii sunt violenti fara a avea evidente si apoi se ascund dupa legile care ii impiedica sa vorbeasca despre particularitati. Atunci sa nu ii declare violenti dezvaluind motivul (mai ales cand nici nu s-a facut vreo ancheta sociala parintilor inca) si daca nu au voie sa discute particularitati ale cazului.

 3. barzilaiendan
  ian. 15, 2016 @ 17:05:44

 4. Social worker
  ian. 16, 2016 @ 04:25:43

  De ce nu se schimba si legislatia romaneasca?!

 5. Trackback: Parlamentari români pleacă la OSLO: „Le cerem să-şi schimbe legislaţia”. Vrem sa aflam ca s-au respectat toate normele legale in acest caz, dar si in alte cazuri……. | EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet
 6. Trackback: Comunicat AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Norvegiei | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: