COMUNICAT – Avocatul Poporului din Norvegia: Clarificare in cazul Bodnariu: Nu sunt acum motive sa investigam cazul

marius si ruth ziare.com

Avocatul Poporului din Norvegia, clarificare in cazul Bodnariu: Nu sunt acum motive sa investigam cazul

Ombudsman-ul (Avocatul Poporului – n.red.) din Norvegia a transmis ca acum nu sunt motive sa investigheze cazul Bodnariu, aceasta responsabilitate fiind a Guvernatorului Districtului, precizand ca parintii celor cinci copii au dreptul la un proces echitabil si la avocat platit de guvern.

Avocatul Poporului din Romania arata joi, intr-un comunicat de presa, ca a primit raspuns de la Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger, la adresa trimisa, in 23 decembrie 2015, in cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluati de autoritatile de protectie a copilului (Barnevernet) din Norvegia.

In raspunsul transmis Avocatului Poporului, Ombudsman-ul din Norvegia arata ca poate investiga majoritatea cazurilor care au fost gestionate de autoritatile publice si in care acestea au emis decizii, insa poate controla autoritatile publice doar dupa ce acestea au gestionat un anumit caz.

„Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Regatul Norvegiei precizeaza ca ‘la acest moment, nu exista motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Regatul Norvegiei – n. red.) sa investigam cazul.

In calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunastare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului. O copie a mesajului dumneavoastra, precum si acest raspuns au fost transmise Guvernatorului Districtului, in Sogn og Fjordane'”, arata Avocatul Poporului.

In documentul transmis Avocatului Poporului se mentioneaza ca ordinele de preluare in ingrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuala de Bunastare Sociala, dar si ca parintii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat platit de guvern, dreptul de a fi audiati si dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual.

„Totusi, Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instantelor, conform articolului 4, paragraful 1, litera c) din Legea Ombudsman-ului, care precizeaza ca Ombudsman-ul nu are competenta in ceea ce priveste functiile instantelor”, se mai arata in raspunsul transmis Avocatului Poporului.

Dupa raspunsul primit, Avocatul Poporului a solicitat Ombudsman-ului Norvegiei informatii suplimentare si, in limita competentelor, continuarea demersurilor necesare.

Ambasadorul Romaniei la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu si un expert trimis din centrala MAE au avut o intalnire, marti, cu familia Bodnariu si cu avocatul acesteia, a anuntat MAE, precizand ca minorii vor putea fi vizitati de consul.

CITESTE mai MULT aici – http://www.ziare.com/diaspora/romani-strainatate/avocatul-poporului-din-norvegia-clarificare-in-cazul-bodnariu

2 comentarii (+add yours?)

 1. Betel Lugojel
  ian. 15, 2016 @ 07:22:14

  Furtuna din Nord

  „El le-a zis:De ce va este frica,putin credinciosilor?Apoi S-a sculat, a certat vanturile si marea,si s-a facut o LINISTE MARE.” (Matei 8:26)

  Adeseori in viata suntem confruntati cu tot felul de probleme si incercari care vin peste noi si ne izbesc cu putere asemeni unei furtuni care ridica valuri imense ce cauta sa te inghita.
  Poate prin una din cele mai crunte si napraznice furtuni, cu ape reci ce ingheata pana si simturile umane, cu vanturi napraznice ce te doboara si valuri imense ce te iau si despart copiii de parinti,ce vine tocmai din Marea Nordului,trece familia Bodnariu si altele asemeni ei dupa cum bine stiti.
  Atunci insa cand in barca vietii noastre este Isus, exista Speranta.Ucenicii s-au apropiat de Isus si I-au zis:”Doamne,scapa-ne ca pierim!” (Matei 8:25)
  Sa venim cu toti intr-o unitate sfanta inaintea Domnului Isus si sa-I cerem:
  1. Doamne ,scapa familia Bodnariu si celelalte familii din furtuna barnevernet
  2. Doamne,mareste-ne credinta!
  3. Doamne, scoala-Te si cearta vanturile si marea
  4. Doamne, adu linistea in familia Bodnariu si in celelalte familii,adu copiii inapoi!

  In final s-a facut o „LINISTE MARE.” (Matei 8:26)

  Doamne ajuta, Doamne da izbanda! AMIN.

  Alin Barbos – Biserica Crestina Baptista Betel Lugojel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: