Jurnalul De Nord – Din cauza aceasta protestam, domnilor!

Noi protestăm pentru că vă jucați cu viața oamenilor si experimentați pe ei, domnilor de la Barnevern!
Un editorial excelent de la George Alexander –

George AlexanderExistă la ora actuală mii de români în străinătate care s-au mobilizat pentru ”salvarea” copiilor români si întoarcerea lor acasă. Există în Țara-Mamă oameni care au organizat la televiziune sau pe internet campanii de strangere de semnături pentru susținerea românilor din diasporă.

Există si reticenți care scriu prin ziare că presedintele sau prim-ministrul au uitat de cei 18 milioane de români numai ca să ajute familia Bodnariu!… (Sic! Nu uitați! Nici o zi fără băscăleală la noi!). Le mulțumim, însă, oricum pentru empatia pe care o manifestă față de cei din neamul lor!

Există si oameni bulversați care sunt preocupați mai mult de violența domestică din România, si vin cu cifre si statistici să ne învețe să stăm cuminți în banca noastră. Nu putem isteriza o țară întreagă! Nu putem nici exporta violența noastră într-o țară civilizată ca Norvegia unde legile sunt imuabile si totul este perfect!

Este bine, de aceea, să ne-aducem aminte de anumite lucruri. Eu, tu si el si… miile de români care stau alături am fi putut continua să ne trăim viața linistit, cu constiința noastră curată si imaculată (ca a unora dintre ziaristi!) în țara asta frumoaaaasă!, si fără griji… Fără să ne implicăm cumva, fără să ne pese de viața cuiva si, în plus, si cu buzunarele doldora de bani!
Se câstigă bine în Norvegia, nu? Am fi putut, desigur, face si asta!… Dar dacă am fi făcut-o, nu am mai fi fost Oameni! Aceasta este problema noastră.
Noi nu cerem înapoierea copiilor în familiile lor pentru că aprobăm Violența! Suntem total împotriva violenței de orice natură! Noi cerem să se facă dreptate însă!
[…..]

Deci, “în interesul suprem al copilului”, se acceptă chiar si reclamații anonime la Barnevernet. OK. Frumos ar fi ca oamenii să-si asume răspunderea si să semneze reclamația. Noi, cei care am trăit sub dictaturi, ne amintim de Securitate, Stasi si KGB când auzim de reclamații anonime… Dar, OK, mergem mai departe… Un angajat de la Barnevernet, totdeauna, foarte competent, face dosarul… În acest angajat trebuie neapărat să avem totală încredere pentru că el este viitorul nostru, el este perfect, nu greseste niciodată si lucrează, absolut, în interesul nostru si al copilului… Trebuie să-l ascultăm orbeste… El decide, de fapt, în viața noastră si, practic, nici nu prea poate fi controlat de cineva… Dacă dumnezeul acesta din fața noastră decide să ne ia copilul în regim de urgență, atunci avem posibilitatea democratică de a face recurs! Conform § 7-23 din lege, “Reclamația este soluționată de presedintele comitetului districtual singur.”!… Ce surpriză! Iarăsi decide unul singur!… Cred, sunt sigur acum că la Barnevernet sunt oameni foarte competenți din moment ce lucrează mai tot timpul singuri…

Citeste tot: http://www.jurnaldenord.info/opinii/din-cauza-aceasta-protestam-domnilor/

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Ziare.com – Exclusiv Prima reactie oficiala a Barnevernet: Cazul Bodnariu si legile din Norvegia | agnus dei - english + romanian blog
 2. Estera Ciama
  ian. 15, 2016 @ 09:51:30

  Sint criminali ..,lăsați copiii în pace .

 3. Estera Ciama
  ian. 15, 2016 @ 10:09:23

  Eu vreau să știu mai multe ,mai multe email !

 4. Anthony Ianosel, L.C.
  ian. 21, 2016 @ 21:17:23

  Nu observati o indiferenta groaznica si malitioasa a organelor de educatie publica, care merge pina in biserica Crestina? Un alt exemplu, cine a facut o audiere (independenta si onesta) a dosarului familiei Bodnariu, pentru a scoate la lumina, in public, TOATE dovezile „exculpatorii” (care favorizeaza pe cel acuzat de Stat), si 2d, cine a pus un efort cinstit si minutios de-a scoate la lumina, in public, TOATE dovezile „inculpatorii” (care incrimineaza pe cei care acuza familia Bodnariu pe nedrept) si sa le arate unui tribunal superior federal printr-o procedura (de reclamatie publica) care in SUA se numeste „complaint” (si se scriu de majoritatea avocatilor nostri Americani) sau chiar sa le arate publicului larg…pana in China si Rusia, si sa-i arunce in iazul de foc al rusinii publice pe acesti odiosi independenti lucratori ai barvernetului obraznic si putred de indiferenta fata de drepturile umane ale parintilor nenorociti pe viata! Ignoranta drastica a guvernului si a Statului insusi se adevereste in profunzimea severitatii cu care acesti odiosi lucratori norvegieni „mai mult singuri”, ai cumplitului Barvernet lovesc pe parintii copiilor arestati si apoi alienati de familiile lor!
  (PS: Oh, era aproape sa cad jos de pe scaunul computerului cand am citit articolul care ironizeaza f. bine odiosul si cumplitul Barnevernet). Multumesc pt. astfel de buna ironizare.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: