Cazul Bodnariu a ajuns în Parlamentul European

Parlamentul European are 3 sedii, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

Parlamentul European are 3 sedii oficiale, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

Delegaţia europarlamentarilor PSD le-a transmis preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, precum şi Comisarului european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, scrisori prin care solicită o intervenţie a celor doi oficiali în cazul familiei Bodnariu.

Eurodeputaţii PSD arată, în documentele amintite, că, deşi Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, Marius Bodnariu este cetăţean al UE şi trebuie să beneficieze de protecţie din partea instituţiilor europene, informează PSD într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

De asemenea, eurodeputaţii PSD insistă pe necesitatea ca autorităţile norvegiene să dea dovadă de mai multă transparenţă în acest caz. [….]

„Uniunea Europeană rămâne un actor relevant la nivel global datorită hotărârii cu care îşi apără valorile. Protejarea relaţiei dintre părinţi şi copii şi sprijinul pentru familie este una dintre aceste valori preţuite. Avem încredere că o mai mare transparenţă poate face mai multă lumină în acest caz şi o astfel de cerere către autorităţile norvegiene, venită din partea dumneavoastră, ar putea determina aceste autorităţi să fie mai deschise în interacţiunea cu publicul şi cu familia Bodnariu, creând astfel posibilitatea de rezolvare a problemei, în interesul celor cinci copii”, arată eurodeputaţii PSD.

Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu şi un expert trimis din centrala MAE au avut o întâlnire marţi cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia, a anunţat MAE, care precizează că minorii vor putea fi vizitaţi de consul.

CITESTE mai mult aici – http://www.gandul.info/international/cazul-bodnariu-a-ajuns-in-parlamentul-european

Pentru cunostinta tuturor celor care n-am avut pana acum un interes in Parlamentul European, oferim cateva informatii de baza despre Parlamentul European, in care Romanii detin 32 din cele 751 de locuri:

România ocupă locul 7 ca potenţial de influenţă în Parlamentul European. 

Parlamentul European (abreviat Europarl sau PE) este o instituție legislativă a Uniunii Europene(UE) aleasă prin scrutin direct odată la cinci ani. Împreună cu Consiliul Uniunii Europene(Consiliul) și cu Comisia Europeană, exercită puterea legislativă a UE. A fost descrisă (chiar deeurodeputați) ca fiind una dintre cele mai puternice legislative din lume. Parlamentul este compus din 766 de membrii, care reprezintă al doilea cel mai mare electorat democratic în lume (375 milioane de votanți eligibili în 2009).

Screen Shot 2016-01-17 at 12.04.29 PM

Începând cu anul 1979 este ales direct, o dată la 5 ani, prin alegeri generale, libere și secrete. Însă, prezența la vot pentru alegerile Uniunii Europene au scăzut la fiecare alegere consecutiv din acel an, și au fost sub 50% din 1999. Prezența la vot în 2009 a fost de 43% din totalul votanților europeni, variind de la 90% în Luxemburg și Belgia (unde este folosit votul obligatoriu) până la 20% în Slovacia; în 18 din 27 de state membre (în 2009) a fost de sub 50%.

Deși Parlamentul European are puterea legislativă pe care Consiliul și Comisia nu o posedă, acesta nu are controlul formal asupra inițiativei legislative, cum de altfel majoritatea parlamentelor naționale al membrilor Uniunii o au. Parlamentul este „prima instituție” a UE (menționată întratate, având precedent ceremonial peste toate celelalte organe de autoritate la nivel european), și împarte în mod egal puterile legislative și cele bugetare cu Consiliul (cu excepția câtorva domenii în care se aplică procedurile legislative speciale). Are, de asemenea, controlul asuprabugetului UE. În cele din urmă, Comisia Europeană, organul executiv al UE, răspunde în fața Parlamentului. În special, Parlamentul alege președintele Comisiei, și aprobă (sau respinge) numirea întregii Comisii. Poate forța, ulterior, Comisia (consiliul de comisari europeni) să demisioneze prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

Președintele Parlamentului European este Martin Schulz (S&D), ales în ianuarie 2012, reales în 1 iulie 2014.

Ultimele alegeri la nivel european au fost alegerile din 2014. Parlamentul European are trei sedii oficiale – Bruxelles (Belgia), Luxemburg și Strasbourg (Franța).

Mai mult despre Parlamentul European aici.

11 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  ian. 17, 2016 @ 15:23:39

  Cred în puterea rugăciunii, cred ca prin unitate se dovedeste puterea bisericii…

 2. Gabriela Esty
  ian. 17, 2016 @ 17:54:55

  E laudabila solidaritatea crestinilor romani in fata abuzului unui stat ateu. E cu atat mai laudabila compasiunea fata de un frate aflat in grea incercare. Dar oare toata aceasta galagie va avea un raspuns favorabil? Oare aceasta e cea mai buna alegere pentru o biserica?
  Ma gandeam zilele astea ca, la toate mitingurile s-au cantat cantece crestine si oamenii s-au rugat, dar nu am vazut inca o pancarda care sa proclame sau sa cheme ajutorul lui Dumnezeu. Mesajele adresate Barnavernet-ului sunt inutile. Mai bine am fi avut pancarde despre Dumnezeu si puterea Lui cea mare. „Noi nu ne bizuim pe caii nostri sau pe carele noastre, ci pe Numele Dumnezeului nostru”, „A lui este toata puterea in veci de veci.”
  Arabii poarta scris pe frunte sloganul in limba araba „Alah e cel mai mare.” De ce sa nu scriem si noi pe pancardele noastre „Dumnezeul nostru este cel mai mare Dumnezeu”? Sa nu uita ca suntem niste oi in mijlocul lupilor; singura noastra sansa de salvare este Pastorul nostru cel bun, „Cel care isi da viata pentru oile Lui.”

 3. Trackback: Cazul Bodnariu a ajuns în Parlamentul European – CrestinTotal.ro
 4. Valeria Iancu
  ian. 18, 2016 @ 02:02:08

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 5. Trackback: Cazul Bodnariu a ajuns în Parlamentul European | Pastor Ciprian Barsan
 6. Ciprian
  ian. 18, 2016 @ 03:53:09

  Romanul trebuie sa se uite in ograda proprie intai.Suntem ultima tara din Europa la abuzuri in familie,avorturi..etc.Iesiti pentru astea in strada.Gabriela cum ai ajuns tu la concluzia ca dumnezeul tau ii cel mai tare?Cititi istoria religiilor ,urmariti documentare mai lasati antenele ,protv,acasa .Din aceasta cauza suntem unde suntem noi ca natie , dupa ultimele sondaje 40% din romani cred in posedari 90% pupa moaste de orice fel, nivelul de inteligenta in tara noastra ii intr-o continua scadere si asta se datoreaza si indoctrinarii.Nu s-a rezolvat nimic niciodata prin rugaciune oameni buni reveniti-va.Biblia a fost scrisa acum 2 mii de ani daca o cititi cu atentie nu este decat un basm cu foarte multe greseli si acel Dumnezeu putea sa isi aleaga mai bine timpul in care isi trimite fiul printre noi(eu l-as fi trimis inainte de unul din razboaiele mondiale,Inainte de descoperirea bombei atomice sau inaintea atator alte mari calamitati ale omenirii)Numai daca analizati inceputul bibiliei mi se face greata ca atata populatie crede ca facerea a durat 6 zile in ordinea in care este redata acolo.

  • rodi
   ian. 18, 2016 @ 06:42:27

   Biblia este adevarata. Nu numai ca este un record istoric, care dovedeste portiuni din Biblie din nou si din nou prin descoperiri noi arheologice, dar e si mesajul lui Dumnezeu catre omenire. Dumnezeu a inspirat toti scriitori Bibliei sa scrie ce au scris, inclusiv profetii care peste sute de ani s-au implinit. Biblia e adevarata.

  • Ady
   ian. 18, 2016 @ 15:23:29

   Ciprian! Vad ca ești un ateu si un om bolnav in același timp. Romania este încă aici in stadiul pe care i-l vedem din pricina ateismului propagat in 50 de ani.Dureros este ca mai sunt încă mulți așa ca tine , care trageți înapoi „carul” si așa urnit cu greu

  • Stefan
   ian. 18, 2016 @ 16:48:16

   Ciprian decit sa scrii aiureli mai bine nu scrie nimic.Problema nu este cu Biblia si cu inima ta necredincioasa.Ai nevoie de una noua.

 7. Trackback: Eurodeputata Viorica Dăncilă la PE: autoritățile norvegiene nu oferă datele solicitate nici presei și nici familiei Bodnariu. | agnus dei - english + romanian blog
 8. Lund
  ian. 19, 2016 @ 14:52:50

  Please help us reach 2000 signatures against Barnevernet (Norwegian child welfare). Please spread the word.
  https://secure.avaaz.org/en/petition/Government_of_Norway_Return_Children_to_Their_Mother/?pv=50

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: