Mesaj biblic Titus Corlatean la Biserica Penticostala Filadelfia Bucuresti 17 Ianuarie 2016

 

Titus Corlatean la Biserica Filadelfia Bucuresti

Transmisie Biserica Filadelfia Bucuresti

– 17 Ianuarie

Astăzi fostul ministru de externe Titus Corlățean a avut un mesaj biblic în Biserica penticostală Filadelfia Bucuresti. (secvența 1:32:20 – 2:07:00).

NOTITE din Mesaje:

Daniel Bodnariu – La minutul 1:17:00 mesaj, inainte de-a canta cantarea „CE MARE ESTI! CE MARE ESTI! SI NIMENI NU-I CA TINE, DOAMNE, N IUNIVERS.

As vrea sa multumesc inca odata bisericii pentru suportul dvs. in rugaciune si in post pentru familia fratelui meu Marius si Ruth Bodnariu. Dumnezeu sa va binecuvinteze ca sunteti alaturi de noi, ca suntem o mare familie a Domnului Isus Hristos. Stim ca Dumnezeu va raspunde rugaciunilor noastre. Stim ca El va lucra chiar daca acum nu stim cum si nu stim cand o va face. Dar, stim ca El e in controlul tuturor lucrurilor. Si chiar a fost o mangaiere pentru noi atunci cand au putut pentru prima data sa vorbeasca cu fetele dupa aproape doua luni, fara o zi. Ca sa afle ca fetele isi doresc atat de mult sa fie acasa impreuna cu parintii. Chiar una dintre fetite a spus ca nu este aproape [nici o] seara in care sa nu adoarma plangand ca vrea sa fie cu parintii. Stiu ca Dumnezeu le-a pazit mintea, chiar daca li s-a spus ca vor ajunge sa fie adultiacolo unde sunt si ca parintii vor muri. Dumnezeu este Cel care pazeste pe copii si pe parinti si pe noi toti deopotriva. Si Dumnezeu este Cel care are ultimul cuvant in ceea ce ne priveste. De aceea, ii multumim Lui si-L binecuvintam pe El. Si-i multumesc lui Dumnezeu si pentru oamenii pe care i-a pregatit si de care s-a folosit si se foloseste ca sa lucreze. Si, Dumnezeu sa fie slavit. Amin!

Pastorul Nicu Oros – La minutul 1:31:50 – Vreau sa multumesc Domnului ca in seara aceasta impreuna cu noi la inchinare e fratele Titus Corlatean impreuna cu sotia. Domnul sa-i binecuvinteze. De la inceput au fost alaturi de aceasta cauza. Imi amintesc ca prima data cand l-am vazut la una din televiziuni, militand pentru cauza familiei Bodnariu, mi-au dat lacrimile si am inceput sa ma rog pentru el. Am zis, daca Romania  are astfel de demnitari, precum senatorul Titus Corlatean, inseamna ca este speranta pentru Romania. Dumnezeu sa-l binecuvinteze. In seara aceasta ne va spune tot ceea ce Domnul i-a pus pe inima. Il ascultam.

Titus Corlatean – La minutul 1:32:43 –

Laudat sa fie Numele Domnului Isus Hristos, Numele mai presus de orice nume. Amin. Sunt tare fericit ca in aceasta seara sunt in Casa Domnului si la dvs. impreuna cu sotia mea. Atunci cand am primit invitatia din partea pastorului acestei biserici, pastorului Oros si fratelui Daniel Bodnariu, am primit si indemnul sa rostesc un cuvant, cu o propunere de timp alocat foarte generoasa. Mi-a spus: 40, 45 de minute, or ora, cat doriti sa vorbiti. Am spus ceva mai devreme, voi vorbi atat cat Domnul imi pune pe inima, dar, mai ales, voi vorbi ceea ce Domnul imi pune pe inima. E un prilej de bucurie pentru ca suntem in Casa Domnului si Il laudam pe Domnul, mai ales ca si viscolul de dimineata ne-a impiedicat  pe mine si pe familia mea sa ajungem la biserica la care mergem de obicei. Si, cu siguranta, ne-am propus sa recuperam  din plin in aceasta seara in biserica dvs.

Mai este un motiv si cel care este cel mai important, suntem impreuna oameni care suntem cu o credinta si cu o dragoste pentru Dumnezeu, intr-o lupta pentru o cauza dreapta. Si, asta e un lucru pe care vreau sa-l abordez in principal in aceasta seara, plecand insa de la un lucru din Cuvant, din Biblie care as vrea sa-l rostesc in prealabil. Insa, inainte de asta, ma intreba sotia mea inainte sa urc: „Aici, Cuvantul pe care-l vei rosti, are un titlu?” Si i-am spus: „Nu, nu are un titlu.” Sinu stiu de ce toate predicile trebuie sa aiba neaparat un titlu. Dar, asta a fost la prima mea reactie. A doua oara, gandindu-ma ceva mai bine, am spus: „Haidem sa lasam pana la sfarsit. Dupa acest cuvant, sa vedem care este titlul pe care Domnul ar trebui sa-l puna , nu noi cei muritori.” Sa-l puna pentru gandurile  si simturile naostre comune , dragostea pentru Dumnezeu, pentru o cauza dreapta. Care este titlul care sa-l punem in aceasta seara?

Voi incepe insa inainte de a rosti din Cuvantul din Scriptura spunand un lucru pe care-l cunosc mai bine datorita experientei personale anterioare si nu doar in pozitiile pe care le-am ocupat, ci, mult inainte ca student a unei facultati de drept de aici din Bucuresti la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Prima tara pe care am vizitat-o,  dupa caderea comunismului la 1992, facand parte dintr-un grup de studenti ai facultatii de drept din Bucuresti, a fost Norvegia. Atunci am fost invitati de niste colegi pe care nu-i cunosteam, membri ai aceleasi asociatie europeana a studentilor juristi si am taiat Europa intr-un mini bus, fara prea multi bani. Va dati seama ca in 1992, noi ca studenti, nu aveam bani. A fost destul de dificil, dar am traversat Europa intr-un schimb . Anul urmator, acesti colegi norvegieni juristi (studenti) au venit ei in Romania in vizita si am descoperit la acel moment, o tara, care, la acel moment, mi-a placut. Evident ca a fost o privire superficiala. Am vazut, noi venind dintr-o tara care iesise din comunism, am vazut multa prosperitate. Am vazut oameni care pareau impliniti cu viata lor, cu profesia lor, cu destinul lor. Noi veneam dintr-o tara mult mai saraca, inca intunecoasa, cu inca mult frig si cu sechelele perioadei de dinainte de ’89 atunci cand Dumnezeu nu avea dreptul sa existe in aceasta tara. Si am plecat din acea tara, la acel moment, cu o impresie buna si lucrul asta m-a urmarit. toti anii pana de curand, mai ales ca am pastrat prietenii. Una dintre prieteniile astea, un prieten care este in clipa de fata jurist avocat, Daniel stie, Marius stie, si l-am rugat sa se intalneasca cu familia, sa-i ajute cu un sfat. Am avut de-a lungul anilor in cariera cealalta, mai diplomatica, mai politica, prilejul sa lucrez cu foarte multe autoritati norvegiene, cu doi ministri de externe foarte buni, profesionali.

Tinand contul de fapt ca aceasta relatie intre tarile noastre, e o relatie care functioneaza sau functiona foarte bine politic, strategic, cu sprijin. Noi suntem aici in zona asta de Europa estica complicata, cu riscuri de securitate. Norvegienii ne-au ajutat si ne-au ajutat si financiar. Ne-au ajutat sa intram si in NATO. Noi i-am ajutat pe ei. Eu, personal i-am ajutat cu modestele mele capacitati de a fi alesi doi norvegieni la doua organizatii internationale foarte puternice, una este in NATOsi cealalta este in Consiliul Europei. Toate pana s-a ajuns la ceea ce s-a intamplat. Atunci a fost un soc pentru mine si va spun acuma, n-a fost foarte simplu pentru ca atunci cand lucrezi an de an pe relatia asta diplomatica, dintr-o data sa vezi ca marul acela atat de frumos si de imbietor este putred pe interior si este mancat [ros] pe interior. O societate care este prospera. Are mari resurse de petrol si mai ales de gaze, este o societate in care individul conteaza mai mult decat familia, iata, copiii sunt considerati ca apartin statutului si nu mamei si tatalui, familiei, parintilor care  le-au dat nastere, primind acest cadou extraordinar de frumos din partea lui Dumnezeu. Si n-a fost simplu sa descopar acest lucru. Dar, a fost un motiv in plus sa ne gandim ca ceea ce este mai important decat orice, nu este nici prosperitatea materiala, nu este nici faptul ca traiesti intr-o tara in care salariile sunt atat de ridicate, in care stai pe zacaminte uriase de petrol si de gaze. Ci, este important ca viata pe care ti-o construiesti  sa fie o viata calauzita de Domnul. Pentru ca intr-o astfel de viata, copiii nu vor mai fi considerati  ca apratinand ai statului. Copiii au tot dreptul sa faca parte din familia care Dumnezeu a binecuvintat-o. Tata si mama si copii impreuna. Intr-o astfel de viata, te poti bucura si poti lauda pe Domnul asa cum trebuie sa fie.

As fi putut sa plec din foarte multe locuri in aceasta seara, din Scriptura, pentru a ajunge acolo unde vreau sa ajung. Voi plea totusi de la Exodul. Si cred ca este bine sa plecam de aici pentru ca citim Cuvantul Bibliei, intr-o zi in tr-un fel. Putem sa citim peste o saptamana sau peste doua saptamani acelasi Cuvant, dar il putem citi altfel. Si sa intelegem cu totul alte lucruri pe care am putut sa le intelegem pana la acel moment. Am citit Exodul si astazi, altfel de cum l-am citit pana acum. Si il citisem in diferite intelegeri pana acum.

Stiti foarte bine ca dupa ce Iosif s-a bucurat in sfarsit de reunirea familiei si Iacov impreuna cu cei 11 fii ai sai si toata familia au venit in Egipt, spune Cuvantul lui Dumnezeu ca fii lui Israel s-au inmultit, s-au marit, au crescut si au ajuns foarte puternici. SI s-a umplut tara de ei. Dumnezeu binecuvinta pe Israeliti, ii binecuvinta pe evrei in tara Egiptului. Si acest lucru, bineinteles, a preocupat invidie si Faraonul a fost cel care le-a spus celor din jurul sau in Exod 1:9 si a decis o robie aspra pentru copiii lui Dumnezeu.  Si stim foarte bine ce a urmat, cat de aspra a fost robia si muncile la care au fost supusi copiii lui Dumnezeu si a trebuit la un moment dat sa se intamle un lucru pe care Domnul l-a decis.

Acest lucru s-a intamlpat in momentul in care  spune Scriptura, Dumnezeu aude [a auzit] strigatul Israelitilor.

(Notite pana la minutul 1:43:22)

VIDEO by Biserica Filadelfia Bucuresti

 

 

10 comentarii (+add yours?)

 1. SandaTulics
  ian. 17, 2016 @ 20:02:15

  Are Dumnezeu oamenii Lui pusi deoparte in orice loc si pentru orice victorie!

 2. l.e.
  ian. 18, 2016 @ 05:36:52

  Slavit sa fie Domnul, sa ne rugam pt toti copilasii care au fost rupti de parinti, sa fie redati familiilor.Domnul sa se ingrijeasca sa pice „faraonul”.

 3. MIHUT ELENA
  ian. 18, 2016 @ 10:31:23

  mi-a placut foarte mult cum a-ti vorbit,indeosebi cu „UNITATEA” ,sa fim uniti toti romanii pentru cauze nobile !

 4. Cristian
  ian. 18, 2016 @ 11:24:20

  Nu stiu despre mesajul de seara (nu l-am urmarit) insa un mesaj extrem de bun a fost la predica de duminica dimineata, cand a predicat fratele Gicu Stan! Am urmarit pe Youtube inregistrarea si fratele a spus lucruri foarte foarte mari si importante, care reprezinta capitole unde multi din noi falimentam groaznic! Fratele Gicu Stan a predicat lucruri pe care foarte putini predicatori mai indraznesc sa le spuna!! Poate ar trebui preluata si predica fratelui aici pe site? Cu siguranta ar merita!!

  Acelasi frate, Gicu Stan, spunea sa ne rugam pentru el ca va avea o operatie mai complicata. Stie cineva despre ce e vorba? Domnul sa-l tina in paza Lui si sa-i dea sanatate!

 5. tatianasiza
  ian. 18, 2016 @ 13:34:38

  Reblogged this on newlife.

 6. Noel
  ian. 19, 2016 @ 06:36:49

  Pe sursa youtube gasim :” MESAJUL PASTORULUI NICU BUTOI PENTRU FAMILIA BODNARIU „.

 7. Lund
  ian. 19, 2016 @ 14:52:15

  Please help us reach 2000 signatures against Barnevernet (Norwegian child welfare). Please spread the word.
  https://secure.avaaz.org/en/petition/Government_of_Norway_Return_Children_to_Their_Mother/?pv=50

 8. Trackback: Familia în evul mediu cu internet | în Centru
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: