Rezolvarea cazului Bodnariu. La Casa Regală s-a gândit cineva?

King of Norway

Photo Victoria Brutaru

Regatul Norvegiei are pe tron, din anul 1991, pe regele Harald al V-lea. Acesta este, ca și regele Mihai I de România, văr cu regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Prin urmare, cei doi monarhi, al Norvegiei și al României, au legături de sânge care contează în genealogiile înalte.

regele Mihai

Regele Mihai Photo Romania Libera

Informația despre caz e unilaterală. Cunoaștem cu multe detalii poziția familiei Bodnariu dar nu cunoaștem deloc poziția părții acuzate, Barnevernet.

Ambasadorul României la Oslo a solicitat încă din noiembrie 2015 reprezentanților Barnevernet o discuție lămuritoare. Întâlnirea a fost programată de aceștia pentru februarie 2016. Nu e ăsta un gest mai sugestiv decât ridicarea degetului mijlociu catre cer?

De-asta întreb: când, în încercarea de rezolvare convenabilă a cazului Bodnariu, instituțiile statului nostru de drept se dovedesc atât de neputincioase, de indiferente, de lașe, de incompetente, la ajutorul Casei Regale s-a gândit, oare, cineva?

Regele Mihai I de România este rudă cu regele Harald al V-lea al Norvegiei.

Alteța sa Regală, Principesa Margareta, are în comun cu Ruth Bodnariu, mama – victimă a celor de la Barnevernet, ceva extrem de prețios: dragostea pentru copiii defavorizați din România și emoționante eforturi pentru ajutorarea acestora.

În acest context, de ce n-ar apela Casa Regală a României la Casa Regală a Norvegiei pentru a-i cere sprijinul în îndreptarea unui monstruos abuz, intrat deja pe panta erorilor ireversibile?

O rog pe această cale pe Alteța sa Regală, Principesa Margareta, să reflecteze la cele propuse de mine aici și, dacă va găsi de cuviință, dimpreună cu Majestatea Sa, Regele Mihai I, să încerce a întreprinde ceea ce depinde de domniile lor pentru ca toți cei cinci micuți Bodnariu să fie redați, până nu va fi prea târziu, părinților lor naturali și României.

CITESTE mai MULT aici – http://www.conteledesaintgermain.ro/rezolvarea-cazului-bodnariu-la-casa-regala-s-a-gandit-cineva/11-01-2016

Adrian Gabriel Davidoiu, noul ambasador al României în Regatul Norvegiei, la Oslo din 24 septembrie 2015 Photo www.jurnaldenord.info

Adrian Gabriel Davidoiu, noul ambasador al României în Regatul Norvegiei, la Oslo din 24 septembrie 2015 Photo http://www.jurnaldenord.info

18 comentarii (+add yours?)

 1. elenamarinalexe
  ian. 19, 2016 @ 12:12:37

  Da, eu m-am gândit dar am ezitat s-o spun în vreun coment.Cred că Majestatea Sa este soluţia ideală.

 2. Vasile Si Cornelia Braescu
  ian. 19, 2016 @ 13:13:00

  Fiecare cu interesul lui…Fiecare face pasul inapoi…Spun(nu putem face nimic) ACEST CAZ NUMAI DUMNEZEU AL REZOLVA…Pentru ca EL este singuruld care poate dezmembra o astfel de afacere murdara.

 3. Ligia
  ian. 19, 2016 @ 20:45:09

  Daca presedintele nu se implica sa cerem atunci ajutor Majestatii Sale Regele Mihai. Cu experienta de viata a Majestatii Sale, sunt convinsa ca s-ar implica fara sa astepte prea multe scrisori. Dansul intelege ce inseamna o tragedie, pentru ca si el impreuna cu familia Sa a trait una si nu a fost din cele mai usoare. Asa dupa cum am mentionat si in comentariul la aricolul „Ceea ce nu au romanii…” comentariu la afirmatia fr.pastor Ionescu”, eu consider ca este un gand bun sa se faca demersuri pe langa Regele Mihai.

 4. Dorina Madaras
  ian. 19, 2016 @ 21:39:35

  La tronul Regelui nostru sfânt, Dumnezeu, de ce nu încercați? Omul care caută rezolvare la fața omului nu va propășii NICIODATĂ! Aici este vorba de lucruri și duhuri demonice care NUMAI prin post și rugăciune Dumnezeu va rezolva acest caz!! Lăsați prostiile, și veniți înapoi la credința care ați primit-o de la început și înaintați lucrurile conform Cuvântului lui Dumnezeu! Domnul să se-ndure de familia Bodnariu și de noi toți!

 5. Ursu Gheorghe
  ian. 19, 2016 @ 23:02:05

  ….dar oare casa regala si regele Mihai sau gandit la toate familiile de romani din Norvegia carora li-i s-au luat abuziv copiii !
  Pana acum nu am auzit nici o declaratie a casei regale pe aceasta tema.
  Pana nu au iesit romanii, cu mic cu mare, in strada nici politicienii nu au facut nimic.

 6. Daniel
  ian. 20, 2016 @ 14:01:45

  Ma ingrijoreaza panta pe care sa inceput a aluneca, si imi pare rau … Imi pare rau ca adoptam „evanghelile online” – sa facem asta, sa facem aia…. Sa punem o poza sa o vada toti, sa boicotam firmele nu stiu care….folosim metodele lumii sa rezolvam probleme ce tin de Dumnezeu??? „S-a gandit cineva la casa regala??? … Ma simt rusinat unde sa ajuns…
  ” Dumnezeu cand apare? La urma? Am invatat 26 de ani de la sfarsitul vechiul regim ca vor veni vremuri de prigoana si sa veghem sa nu fim inselati de tot felul invataturi , iar cand au venit protestam ca de ce au venit, ca incalca drepturile omului? Dar care sunt drepturile credinciosului? Si cine ii le onoreaza? CEDO? Sau Dumnezeu? Ne aflam in pericolul din Psalmul 73… Insa psalmistul se trezeste si isi da seama ca era sa alunece.
  Ps 78:5 El* a pus o mărturie în Iacov,
  a dat o lege în Israel,
  şi a poruncit părinţilor noştri
  să-şi** înveţe în ea copiii,ca* să fie cunoscută de cei ce vor veni după ei, de copiii cari se vor naşte,
  şi cari, cînd se vor face mari, să vorbească despre ea copiilor lor; pentruca aceştia să-şi pună încrederea în Dumnezeu,
  să nu uite lucrările lui Dumnezeu,şi să păzească poruncile Lui.
  Am primit din invataturile celor de inaintea acestei generatii de azi ca se rugau fratii anii de zile la Domnul sa mantuiasca in suflet, sa rezolve o problema sau orice aducea intristare in familia copilului lui Dumnezeu, dar niciodata sa protesteze, niciodata sa isi ceara dreptatea in strada….
  „În adevăr, ce* fală este să suferiţi cu răbdare să fiţi pălmuiţi, cînd aţi făcut rău? Dar dacă suferiţi cu răbdare, cînd aţi făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu.”
  Nu, nu imi doresc sa ii spun copilului meu: iesi in strada dragul meu! Doar asa se mai schimba ceva! Nu…. „El n-a deschis gura”, dar si-a dovedit neprihanirea….
  „Tot* ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” Matei 21:22. (Se pare ca nu mai tine versetul asta…)

 7. Radu
  ian. 20, 2016 @ 14:14:23

  Inca din decembrie am scris eu si pe pagina de suport pentru familia Bodnariu, si direct care dl. Daniel Bodnariu, am scris mesaj si catre pagina oficiala de FB a Casei Regale, si am scris si mail direct catre secretariatul Palatului Elisabeta. Nu am primit nici un raspuns de nicaieri…

 8. Iulia
  ian. 23, 2016 @ 19:55:25

  Pai un articol spunea ca Regele Mihai a murit inca de anul trecut din luna noiembrie si este tinut secret acest lucru prin simplul fapt ca regele nu are loc de veci la Curtea de Argesi langa toti ceilalti cu sange abastru.Acum este tinut in Elvetia pana se rezolva treaba! Nu stiu ce sa cred exact sa fie oare adevarat? Daca da din pacate nu are cum sa ne ajute in acest caz regele Mihai!

 9. l.e.
  ian. 25, 2016 @ 02:49:48

  Cei care comenteaza oare chiar nu stiu ca totul a inceput si continua cu post si rugaciune?
  Sa nu mai fim farisei, rugati va si postiti, cine va opreste?
  Oare cumva protestele? Nu trebuie organismele internationale, cele facatoare de legi anti/Hristos sa stie ce pozitii avem fata de familie?
  Sa se creada ca acceptam orice nelegiure petru ca suntem slabi?
  Poate asteptam sa se implementeze legile „familiei” care deja functioneaza datorita lui Obama in SUA?
  Da, protestam ca sa NE VADA CA MAI EXISTAM ca si crestini, daca nu ne /aprins deja spiritul vremii? Cum pot oare fratii din SUA sa suporte legile adoptate, privitor
  la familie?
  Ce bine ca, cu aceasta trista ocazie, se aude Glasul crestinilor din toata lumea!
  Slavit fie Domnul, EL ne cheama sa facem totul cu post si rugaciune, nu, sa NU FACEM.
  Deci Ne RUGAM< POSTIM<PROTESTAM, faceti o si voi care scrieti, intrebati pe Domnul,asa cum recomandati adresarea doar catre EL, de ce scrieti fratilor si nu va rugati ca sa nu mai iesim in strada?

  • Daniel A.
   ian. 26, 2016 @ 06:13:10

   Daca tu il vezi pe Domnul prin piete cu pancarde in mana, is perfect de acord cu tine, insa eu il stiu in gradina, rugandu-se, fiind de altfel intr-o stare de stres extrem ( vezi explicatiile medicale ce inseamna ca transpiratia sa iti fie de sange) si spunand ca voia lui Dumnezeu sa se faca! Daca tu poti merge pana in fata lui Dumnezeu aparandu-te ca lumea si indemnand si pe altii sa faca ca tine proteste si boicoturi, atunci e responsabilitatea ta toatala ca dai invataturi de tot felul asa cum ai vazut ca se face in lume ( colectiv, alegeri de presedinti, jos guverne, taxe etc.) si te-a infasurat lesne- adica manipulat. Iar daca inca mai crezi ca ei, sistemele lumii acesteia nu stiu si ca fac neintentionat rau familiei, te inseli amarnic! Ei stiu prea bine! E persecutie, e prigoana cu acte in regula, iar daca la prima incercare protestam sa se faca voia noastra si nu a lui Dumnezeu, ma intreb ce strop de credinta mai avem? Ce fala e sa suferim daca am facut ce e rau? Dar daca suferin cand am facut binele e spre slava lui Dumnezeu! Asteapta in tacere raspunsul Domnului… Si nu dispera ca nevasta lui Iov!

   • rodi
    ian. 26, 2016 @ 09:51:15

    vorbiti ca si unul care nu va doare absolut nimic de copiii proprii. Care tata sta linistit cand copilul e in mare pericol? Unul care nu da nimic pe copiii lui….

    • Daniel A
     ian. 26, 2016 @ 16:00:29

     Vorbesti ca un Iov de care Domnul nu s-ar lauda, crezi ca incercarile in care ni se cere sa avem rabdare is peste puterile noastre? Nu, insa dovedesc ca is peste credinta noastra slaba si picam examenul. Daca nu le vor da copiii? E necredincios Domnul? Nu! Ci e suveran, incecarea e a familiei Bodnariu, pe care o pot sustine si ajuta prin ceea ce nu gresesc, rugaciune sa se faca voia Domnului. Insa biruinta sau nu in incercare e a lor. A voastra e in piata, ca si slabiciune in fata acestui val nou de invatatura, l-ati picat. Cere in piete sa se faca voia Domnului, poti cu pancarda in mana??!!?Daca ceri voia Domnului sa se faca, vezi daca rugaciunea si protestul coincid ca si cerere si atunci iti dau dreptate.

     • rodi
      ian. 26, 2016 @ 16:03:15

      daca Dumnezeu v-ar da pe fata felul in care protestati cand vi se face o mica/mare nedreptate………..

      • Daniel A
       ian. 26, 2016 @ 16:32:47

       Poate ca mi-ar fi rusine, si ma pocaiesc imediat de ea, tot in rugaciune. Insa cand provoci oameni sa iasa in strada manipuland, iti ceri tu iertare pentru ei? Invata-i lucruri sanatoase, pentru ca va veni o zi in care te intreaba Domnul de talati. Daca nu ceea ce ne-a invatat Domnul, nu e gresit, pocainta e individuala, insa invataturile se dau la grupuri! Domnul sa lucreze, insa mi-e teama ca nimeni nu se va rusina si sa recunoasca ca la luat valul like-urilor si share-urilor si astfel find cu capul pe internet si cu picioarele in piata au uitat voia Domnului!

 10. octavpelin
  mart. 03, 2016 @ 02:03:01

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: