11 Episcopi de la Biserica Norvegiană au Schimbat Versetul Bibliei „Cine Cruța Nuiaua…”, la Cererea Organului de Stat Ombudsman

Church of Norway

Church of NORWAY official seal

Proverbele 13:24: ,,Cine cruta nuiaua uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste il pedepseste indata.

Jan-Aage Torp:

CE ESTE CONSIDERATA ”VIOLENTA IN FAMILIE” IN NORVEGIA? CHIAR SI O PALMA USOARA SAU O PALMUTA!

Pana in anul 2009, hotararea Curtii Supreme a Norvegiei, care afirma ca o „palmuta” aplicata copilului pentru disciplinare este acceptabila si a fost normul. Dar apoi Parlamentul a adoptat o lege in care specifica ca chiar si o astfel de palma este „violenta”.

Personal, nu mi-am palmuit cei sase copii ai mei niciodata, care acum sunt toti crescuti. Dar am aparat intotdeauna drepturile pentru ca o familie, sa  includa o „palmuta” data copilului ca o masura de disciplinare, intr-un mediu total de respect, onoare si dragoste.

Acum, dupa trecerea in vigoare a acestei legi noi,  pana si o mama care incearca fizic sa opreasca copilul ei de la a face ceva nociv, poate sa-si piarda copiii in mainile lui Barnevernet. Aceasta este ceea ce se-ntampla acum cu adevarat, Si stiu asta in mod sigur.

In Noiembrie 2008, am fost chemat pentru a primi o mustrare oficiala din partea guvernului norvegian, Ombudsmanul Copiilor, pentru ca am aparat dreptul de a da o palmuta copilului, in timp ce  am fost invitat la un post de radio. Am ramas neclintit pe pozitia mea. Amenintarile lor nu m-au facut sa dau inapoi.

bible 1In anul 2007, acelasi Ombudsman, a contactat 11 episcopi ai Bisericii Norvegiei, pentru a-i convinge sa schimbe formularea cuvintelor din Biblia norvegiana ca sa nu mai afirme  ca ,, nuiaua”este acceptabila (Proberbe 13:24). Episcopii s-au conformat si au schimbat cuvintele. Au scos din context crutarea nuielei, inlocuindu-l cu pedeapsa sau disciplina. Un grup de lasi… Pana acolo ca au schimbat si Biblia!

Factorul decisiv aici este ideologia. Guvernul anterior al domnului Jens Stoltenberg a primit un raport din partea Dr. Magne Raundalen, un profesor renumit de pshihiatrie de copii, care a stabilit ca Norvegia a parasit „principiul biologic” de bunastarea si ingrijirea copiilor si norma a devenit acum ca „statul” poseda drepturile la copii. Acesta este un lucru intru totul scandalos.

Am incercat sa verificam de la Bible Gateway –

Biblia (DNG 1930) are traducerea/versiunii originale (aceeasi versiune veche se gaseste si la Biblia.com)-

Salomos Ordsprog 13:24Det Norsk Bibelselskap 1930 (DNB1930)

24 Den som sparer sitt ris, hater sin sønn; men den som elsker ham, tukter ham tidlig.

Noua versiune nu am gasit-o online…

TRADUCERE AGNUS DEI de aici – Jan-Aage Torp: The Norwegian church changed the Bible

7 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: The Norwegian church changed the Bible | agnus dei - english + romanian blog
 2. Anthony Ianosel, L.C.
  ian. 21, 2016 @ 21:50:57

  *** „…un profesor renumit de pshihiatrie de copii,…a stabilit ca Norvegia a parasit „principiul biologic” de bunastarea si ingrijirea copiilor si norma a devenit acum ca „statul” poseda drepturile la copii. Acesta este un lucru intru totul scandalos.”

  STATUL TOTALITAR SE DEFINESTE PARINTELE PATRIEI „PARENS PATRIA”, CA SI STATELE TOTALITARE ALE DICTATURII COMUNISTE DIN EUROPA.

  Aceasta este surpriza care ne-o aduce statul totalitar al secolului 21!

  Statul totalitar a inceput sa prabuseasca familia traditionala a nucleului societatii Crestine din Europa. Statul totalitar a inceput sa-si asume prin „legislatie de forta”–precum Statul comunist de alaltaieri”–rolul de tata „omniprezent” al copiilor si apoi al tuturor cetatenilor! Acesta este portretul dezgustator ce ni se reveleaza in 2016.

  Cazul Bodnariu din Norvegia ne prezinta portretul unei agentii totalitare care nu are respect de nici o norma umana de drept, la care Norvegia este semnatara.

  Nu putem sa nu condamnam cu toata severitatea o astfel de tara indiferenta fata de drepturile cele mai nominale ale parintilor cat si atacurile si invaziile cu forta politiei de strada impotriva sanctuarului familiei, de catre barvernetul Norvegiei!

  Da, condamnarile ar trebui sa inceapa de la Curtea Europeana, si pe rand, toate tarile NATO, prin forurile lor juridice, sa condamne sever, in public, aceasta mica tara Norvegia, care insulta si terfeleste dignitatea umana a familiei, si socheaza constiinta omului pasnic al secolului 21!

 3. Anthony Ianosel, L.C.
  ian. 21, 2016 @ 21:58:01

  STATUL TOTALITAR SE DEFINESTE PARINTELE PATRIEI „PARENS PATRIA”, CA SI FOSTELE STATE TOTALITARE ALE DICTATURII COMUNISTE DIN EUROPA DE EST

  Aceasta este surpriza care ne-o aduce statul totalitar al secolului 21!

  Statul totalitar a inceput sa prabuseasca familia traditionala a nucleului societatii Crestine din Europa. Mai mult, statul totalitar a inceput sa-si asume prin „legislatie de forta”–precum Statul comunist de alaltaieri”–rolul de tata „omniprezent” al copiilor si apoi al tuturor cetatenilor! Acesta este portretul dezgustator ce ni se reveleaza in 2016.

  Cazul Bodnariu din Norvegia ne prezinta portretul unei agentii totalitare care nu are respect de nici o norma umana de drept, la care Norvegia este semnatara.

  Nu putem sa nu condamnam cu toata severitatea o astfel de tara indiferenta fata de drepturile cele mai nominale ale parintilor cat si atacurile si invaziile cu forta politiei de strada (impotriva) (a) sanctuarului familiei, de catre statul Norvegiei!

 4. nelurs
  ian. 23, 2016 @ 12:53:23

 5. mike
  ian. 23, 2016 @ 13:00:25

  Ma intreb cum sa ajuns la acest nivel de putere ,in a schimba -CUVINTUL- dat de DUMNEZEU- ca o lege sfinta pentru omenire ?– unde se specifica – ca nimeni nu poate schimba o iota – Nu cumva -crestinii sunt de vina ?? au cazut de la credinta, au cedat ,sau care sau compromis , sau nu au vrut sa voteze ? Oare nu le e frica acestor nemernici ,de pedeapsa care va urma -sigur- sunt atit de nestiutori ?( nu cred fiindca mai marii biserici lor au stiut si au cedat)–desigur sunt constienti si pentru asta pedeapsa va fi fara mila.– Apocalipsa–22-18-19

 6. Leanne
  ian. 24, 2016 @ 23:36:59

  Pedeapsa v a fi mare!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: