COMUNICAT: Cazul Bodnariu şi sistemul de protecţie a copilului în Norvegia vor fi dezbătute în faţa Parlamentului European

EU Parliament Photo via sustainablepulse.com

„42 de europarlamentari din mai multe ţări au solicitat acest lucru”.

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar şi sistemul de protecţie a copilului din acest stat vor fi dezbătute peste trei săptămâni în Parlamentul European (PE), în condiţiile în care, joi, s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari din mai multe ţări au solicitat acest lucru.

Potrivit unui comunicat de joi al eurodeputatului PNL Daniel Buda, urmează să fie identificate şi mecanisme prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoţionale minorilor sau părinţilor.

”Cetăţenii români trebuie să fie protejaţi indiferent de ţara în care se află şi indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind, de altfel, interzisă de normele de drept internaţional, iar reprezentanţii autorităţilor publice la nivel naţional şi european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens. Joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniţi de la toate grupurile politice şi din mai multe ţări, au solicitat dezbaterea cazului Bodnariu din Norvegia în PE, această dezbatere urmând să aibă loc în circa trei săptămâni. De asemenea, urmează să fie dezbătute şi, în acelaşi timp, să fie identificate mecanisme prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoţionale minorilor sau părinţilor”, a spus Buda.

El a susţinut că niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni ”de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ţinute departe de ochii opiniei publice”.

CITESTE mai MULT aici – http://www.gandul.info/stiri/cazul-bodnariu-duce-sistemul-de-protectie-a-copilului-in-norvegia-in-fata-parlamentului-european

18 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  ian. 21, 2016 @ 12:27:42

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Constantin
  ian. 21, 2016 @ 12:38:33

  Cazul Bodnariu
  Rugăciune, post, proteste, declaraţii, intervenţii la persoane influente din punct de vedere politic. Luări de poziţie pro sau contra din partea diferiţilor comentatori, simpli spectatori ai cazului ori mânaţi de interese proprii sau de grup. … În continuare îmi permit şi eu câteva constatări.
  Asociaţia aceasta (Barnevernet) nu-şi merită numele, fiindcă acţionează brutal, adică invers de scopul declarat; acela de a proteja copilul de brutalitatea părinţilor.
  Nu procedează gradat, adică nu intervine întâi cu avertizări şi consiliere, cu sancţiuni potrivte fiecărui caz în parte şi doar atunci când se vede imposibilitaea dezvoltării normale în cadrul familiei să treacă la despărţirea copilului de familie. … În acest caz extrem să fie siguri că şi copiii nu vor să mai rămână în familia respectivă.
  Scopul declarat (binele copilului) se vede clar că este doar de faţadă în momentul când copilul luat brutal de lângă părinţi plânge că vrea înapoi la părinţii săi. Dorinţa aceasta a copilului arată limpede că în noua lui situaţie e mai nefericit decât înainte.
  De ce părinţii n-au voie să ştie unde sunt plasaţi copiii? De ce n-au dreptul să constate dacă în noua familie copiii lor sunt mai bine trataţi? Să aibă, de asemenea, dreptul de a-i cere înapoi în momentul în care copiii declară (doar declaraţia lor are putere absolută în regulamentul Barnevernet; pe baza ei sunt despărţiţi de familie) că nu sunt trataţi cum se cuvine şi vor să revină în familia lor. Şi asta arată clar ipocrizia celor de la Barnevernet.
  Copiii nu pot să mai fie vizitaţi de părinţi decât când şi cum vor cei care i-au răpit. De ce? De ce se urmăreşte înstrăinarea lor de părinţi? Pentru că scopul nu e întregirea familiei, ci dezrădăcinarea copiilor.
  Am şi câteva constatări cu privire la acţiunile celor care sunt alături de familia Bodnariu.
  Fraţii lor de credinţă, penticostalii, au sărit imediat şi cu hotărâre în apărarea familiei Bodnariu. Solidaritate normală pentru nişte oameni care se declară temători de Dumnezeu. Normal să te uneşti în post şi rugăciune, să ceri intervenţia lui Dumnezeu, însă nu-i conform Bibliei să-I pretinzi lui Dumnezeu cum şi cât de repede să rezolve situaţia; să ai mai multă încredere în înţelepciunea proprie decât în înţelepciunea lui Dumnezeu.
  S-au organizat mitinguri pentru a protesta, adică pentru a-i intimida pe cei de la Barnevernet sau pe politicienii norvrgieni, mitinguri asemănătoare cu cele politice. S-au făcut demersuri la oameni politici pentru a soluţiona cazul. Toate acestea par frumoase. Se dau cifre şi, cei care au aţâţat oamenii să iasă în stradă, se declară bucuroşi când afişează numărul participanţilor. Oare nu-şi dau seama că prin asemenea acţiuni Îl dezonorează pe Dumnezeu? Unii caută argumente în Vechiul Testament pentru a-şi susţine acţiunile. Uită însă că trăim în epoca Harului când Dumnezeu le cere credincişilor să acţioneze în alt mod. Nu numai că se fac că uită în ce perioadă trăim dar dau dovadă că nu înţeleg ori nu vor să înţeleagă corect ceea ce ne este dezvăluit în VT.
  Cineva făcea comparaţie cu situaţia Esterei şi a lui Mardoheu. De ce n-o cere aplicată întocmai la acest caz? Adică să ceară conducerii Cultului Penticostal din Norvegia o intervenţie la regele Norvegiei.
  Recent altcineva ne trimitea la situaţia în care generalul Iosua lupta împotriva vrăjmaşilor poporului ales de către Dumnezeu şi arăta că acesta (Iosua) biruia doar atunci când Moise întindea mâinile către Dumnezeu. Prin asta vrea să arate că rugăciunea trebuie îmbinată cu protestele pentru a câştiga lupta. În Har creştinul nu-i chemat să nimicească adversarul ci să se roage pentru el. Vreţi luptă? Care pe care? Atunci nu sunteţi urmaşi ai lui Hristos.
  La Arad un pastor îşi încheie discursul arătând că acesta (discursul) s-a vrut a avea caracter civic, nu religios. Şi e pastor!
  În VT se aminteşte de cazul unei fetiţe care a reuşit, fiind în robie, să-l trimită pe generalul Naaman la prorocul Elisei şi să-l facă pe vrăjmaşul poporului lui Dumnezeu să recunoască supremaţia lui Dumnezeu. S-au înălţat oare rugăciuni, s-a ţinut post ca măcar fetiţa cea mai mare a lui Bodnariu să depună mărturie în faţa răpitorilor şi a celor în seama cui se află? Asta trebuia să fie prima cerere, bineînţeles completată cu rugăciunea de protecţie pentru ea. N-au citit protestatarii în VT şi această relatare? Hai, iute la protest, să ne facem campanie, ca în politică.
  În NT Domnul Isus ne învaţă ca atunci când suntem confruntaţi cu autorităţi înalte să nu strigăm că vrem drepturi „cuvenite” unui creştin, să nu le cerem să se poarte creştineşte celor ce nu sunt creştini. („Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri … faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc.” „Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc.”) Trebuie să fim o mărturie a Harului, a încrederii depline în Dumnezeu, nu în ceea ce ne scoate pe noi în evidenţă. S-au făcut rugăciuni în acest sens?
  De ce n-au fost, de ce nu sunt luări de poziţie în faţa unor fapte mult mai grave? Mulţi creştini sunt terorizaţi, batjocoriţi ori omorâţi în alte locuri în lume. Situaţia lor nu vă interesează? Sau doar în Norvegia vi s-a părut că aţi putea avea succes şi vreţi ca apoi să vă trâmbiţaţi victoria? Să ziceţi că Dumnezeu v-a ascultat, după ce aţi acţionat tipic politic, după ce aţi cerut protecţia celor ce nu-L reprezintă pe Dumnezeu, ci reprezintă puterea laică? De ce n-aveţi încredere deplină în rugăciune şi post?
  Aţi uitat că copiii creştinilor nu sunt ai lor ci sunt ai Domnului; părinţii îi au doar în îngrijire şi trebuie să răspundă de ei în faţa Lui? Poate ziceţi că tocmai aşa făcea şi Bodnariu, aşa îi educa. Dar sfatul, aş putea zice porunca, Domnului Isus în astfel de cazuri sună aşa: „ Când vă vor prigoni într-o cetate să fugiţi într-alta”. De ce a ales Norvegia când ştia ce reguli sunt acolo? În interesul cui, al copiilor? Sau mai bine zis, ce fel de interes?
  Tot ce am scris mai sus e o trecere în revistă, la rece, nu înfierbântată, a cazului familiei Bodnariu. E o situaţie gravă şi mă rog, („ plângeţi cu cei ce plâng”)fără să protestez sau să apelez la autorităţi laice, pentru reîntregirea familiei. Am vrut însă să trag un semnal de alarmă asupra „creştinilor” care, înfiebântaţi, au uitat să lupte creştineşte. Sau vor fi creştini doar cu numele: teologi din Laodicea.
  Constantin Robu

  • Radu O.
   ian. 21, 2016 @ 14:53:36

   Pt.Constantin,care are dreptul sa nu inteleaga rostul demonstratiilor.

   De ce demonstram ?

   Mediatizarea cazului Bodnariu a inceput in urma apelului acestei familii de a fi sustinuta in rugaciune in special de catre comunitatea evanghelica din care face parte familia.
   Pastorul Ionescu si blogul Agnus Dei au informat in timpul care a urmat opinia publica despre evolutia tragediei acestei familii, realmente o familie victima fara aparare in fata abuzului extrem aplicat de BARNEVERNET .

   Ca urmare a conditiilor restrictive,sub presiune, impuse de BARNEVERNET familiei Bodnariu de a trece sub tacere cazul,cel putin pana la adoptiunea in familii surogat a copiilor, opinia publica a reactionat cu indignare in special in spatiul virtual.
   Ulterior declansarii cazului Bodnariu, a iesit la iveala un fapt care a generat
   solidaritatea unui numar vtot mai mare de romani de buna credinta din Romania si diaspora :
   practica de instrainare abuziva a copiilor,in special a familiilor de straini in Norvegia
   devenise un fenomen cronic existand dupa anumite surse,chiar un plan bine stabilit
   privind numarul de copii „achizitionati”. Astfel s-a dovedit ca si alte familii de romani dar si cehe,indiene,turce,ruse , letone au fost supuse acelorasi practici abuzive de catre BARNEVERNET.

   In urma demonstratiilor publice si pasnice din fata ambasadelor si consulatelor Norvegiei din diferite capitale si orase ale lumii-Washington,Bucuresti,Londra,Madrid,Roma,Bruxelles, etc, precum si in orase din Romania, practica organizatiei BARNEVERNET a devenit cunoscuta opiniei publice internationale. Este de stiut, demonstratia de protest in fata unei ambasade inseamna de fapt transmiterea unui mesaj foarte clar si hotarat guvernului si personalitatilor cu responsabilitate politica in tara reprezentata de ambasada .
   In cazul Bodnariu,printre altele,scopul acestor proteste de ordin social ,acceptate dealtfel prin lege este de a atentiona guvernul si opinia publica norvegiana si internationala de gravitatea faptelor comise de organizatia norvegiana Barnevernet .

   Importanta acestor demonstratii de protest reiese foarte clar si din difuzarea la canalul de televiziune norvegian NRK a inregistrarii sosirii delegatiei parlamentare romane in Norvegia. Alaturi de prezentarea membrilor acestei delegatii imaginile arata secvente si de la demonstratiile din fata ambasadelor norvegiene din marile orase ale lumii ! ( vezi Articol Agnus Dei- „O delegatie formata din 11 parlamentari din Romania…”)

   Cu siguranta ca aceastea au o anumita insemnatate in sustinerea diplomatica al carei demers a inceput. Doamne ajuta.

  • Ionuț Murza
   ian. 21, 2016 @ 15:06:16

   Domnule Constantin, ce părere credeți ca are Marius și Ruth Bodnariu despre proteste? Eu l-am auzit pe Marius la o emisiune, zicea ca îi ajuta enorm sa vadă asa o familie mare alături de ei în acest necaz. Știind că îi ajută, eu sunt foarte bucuros să particip la toate manifestațiile organizate pentru susținerea lor. Dacă v-ați putea imagina durerea prin care trec, copiii lor nu au murit ca cei a lui Iov, sa zici Domnu a dat, Domnu a luat, copiii lor trăiesc într-o teroare continuă, departe de părinții lor, iar părinții simt asta, eu cred că e grea încercarea chiar și pentru un creștin. Am și eu 3 copii sub 7 ani, iar dacă ma pun în situația lor, nu ma vad bine. După cum judec eu, nici Dumnezeu nu cred ca se supăra să vadă o mulțime de oameni în strada care sta alături de o familie încercată. Ionuț Murza.

  • Izabella
   ian. 22, 2016 @ 07:36:10

   De cand a inceput aceasta tragedie a familiei Bodnariu un verset mi-a rasunat incontiuu in minte: „OARE TACAND FACETI VOI DREPTATE? OARE ASA JUDECATI VOI FARA PARTINIRE, FIII OAMENILOR? Psalmul 58:1

   Stiu ca pare f spiritual sa spui ca ar trebui doar sa te rogi si ca acum traim in vremea Harului si ca ar trebui doar sa ne rugam. Dar in realitate, cred ca acestea sunt doar cuvinte goale pt ca sincer nu cred ca ati plans inaintea lui Dumnezeu sau ati simtit aceasta durere ca si cum ar fi fost a dvs. asa cum ar trebui in vremea Harului. Toate ideile despre cum ar fi trebuit sa se roage cei care au protestat sunt aproape convinsa ca nu le-ati pus in practica. Dar cei care au protestat cu siguranta majoritatea s-a rugat pt ca altfel ar fi stat linistiti acasa si nu le-ar fi pasat prea mult. Problema principala este ca noi STIM cum ar trebui sa fim dar nu TRAIM aceasta realitate spirituala si doar teoretizand viata crestina ajungem la o teologie goala lipsita de sens.

   Richard Wurmbrand a scris in una dintre cartile sale ca daca cineva care are f multe cunostinte de teologie i-ar citi cartea cu siguranta ar gasi multe greseli dar a spus ca trebuie sa traiesti acele suferinte pt Hristos ca sa intelegi ce inseamna. Asa si noi ne dam cu parerea dar suntem reci si distanti motivand ca suntem mai spirituali…

   In legatura cu Noul Testament poate va amintiti momentul cand Pavel si cei ce erau cu el au fost batuti cu nuiele si cand au vrut sa-i scoata pe ascuns Pavel a spus ca sa vina ei insisi sa-i scoata pt ca el e cetatean roman si nu tb sa-l bata fara un proces. Pavel a protestat intr-o situatie in care noi probabil ne-am fi multumumit ca am scapat. Cu atat mai mult ar tb sa protestam intr-o situatie in care copiii au fost rapiti legal de catre stat! Daca tacem maine va fi randul nostru si nu va fi prigonirea ingaduita de Dumnezeu ci pretul tacerii noastre…

   „Când naziștii au venit după comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit după sindicaliști, nu am protestat. Nu eram membru al sindicatelor. Când au venit după evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.” (Martin Niemöller, pastor luteran)

   • Well said
    ian. 24, 2016 @ 21:47:12

    Foarte bine spus! Dumnezeu ne testează pe toți prin tragedia asta si suntem făcuți așa de diferiți încît fiecare reacționăm diferit. Nu înseamnă că unii sau alții avem dreptate absolută. Eu una ma simt chemată să suport protestele și sa contribui la distribuirea acestei informații despre abuzurile făcute de BV.

 3. barzilaiendan
  ian. 21, 2016 @ 12:55:19

 4. l.e.
  ian. 21, 2016 @ 13:33:04

  Intradevar este la rece frate Robu
  Nu puteti stii pentru ce ne am rugat pt copii,
  acest lucru nu era sa se faca in strada, nu ar fi priceput „lumea” ce cerem.
  Consider ca in actuala situatie, trebuie sa ne rugam portestand, sau sa protesam rugandu ne.
  As vrea sa stiu daca aveti copii si daca acestia v ar fi luati abuziv ce ati face?
  As vrea sa stiu daca dvstra credeti ca nimeni nu a fost calauzit de Duhul Sfant?
  Si au luat o de/a valma cu totii ara calauzire de SUS.
  Crdeti ca nu Dumnezeu a vrut sa se auda vocea SA in lumea asta mizerabula, care moare in pacat.
  Referitor la famiile gay ce parere aveti? adunam semnaturi sau nu pentru referendum? Pentru ca in Constitutie sa apara legea familiei naturale, lasata de Dumnezeu?
  Procesul de adunare se semnaturi e f complex, deoarece se descurajeaza cat se poate, ca sa nu avem semnaturile „aceptate ” in numar cat mai mare, ca si la voturile nule;
  orice neregula, incepand cu semnaturile primarilor pot anula mii de semnaturi.
  S a facut f serios instructajul sunt 80.000 de oameni care fac aceste lucruri,
  umbland pe strazi ,pentru ca in Constitutia Romaniei sa nu fie prezenta legea sodomita ca in SUA, nu ar fi bine sa anuntam pe toata lumea, toate cultele sa inceteze, pt ca nu e biblic?

  Oare tacand vom face noi dreptate?

 5. Gavril Dan
  ian. 21, 2016 @ 13:35:08

  Comentariul d-ta-le . In adevar mi-a facut un dush forte rece. eu cred ca tota aceasta lucrare sa inceput cu post si rugaciune si cred ca se va termina cu post si rugaciune, Atunci unde este gresala ?.ca nu vis-au raportat ,aceste lucrui. Domnul Isus sa ma erte daca gresesc cumva .si sa ne erte pe toti.ca nici uni nu suntem buni Toti suntem plini de greseli.Domne Iartane si lucreaza ca familile despartite sa fie Unite Amin.

 6. l.e.
  ian. 21, 2016 @ 15:10:27

  Dan, dar unii is legalisti, acestia distrug orice zel, dar nu ne lasam, Domnul e cu noi.
  EL a zis:plangeti cu cei ce plang, nu a zis „comentati pe cei ce plang”
  Noi toti plangem de durere si ni se pare ca nu se mai termina, Dumnezeu are timpul Sau, dar este ff grea asteptarea , mai ales pt.parinti si copii.

 7. l.e.
  ian. 21, 2016 @ 15:26:13

  As vrea sa stiu daca fr Robu e din Fagaras? aolo este un frate la crestini dupa ev, care a vrut sa strice biserca din Bucuresti din Carol Davila, un legalist.
  Dvstra vedeti la bloguri cred de unde vine mesajul.
  Vai de el sarmanul cat de RECE E ,ca GHEATA,
  intotdeaua se vor gasi si stricaciosi.

  • rodi
   ian. 21, 2016 @ 16:45:56

   La bloguri vedem doar emailul folosit si emailul contine numele acestei persoane, deci credem ca acesta ar fi numele real (desi orice e posibil)…

 8. cristianionescu
  ian. 21, 2016 @ 15:33:16

  Constantin Robu, nu am timp să fug după toate comentariile (cineva mi-a atras atenția), dar al dumneavoastră se neutralizează pe sine încât nu-mi rămâne decât să spun: încercând să discreditați argumentele folosite de noi în favoarea protestelor, nu numai că nu le-ați putut discredita, dar le-ați întărit prin însuși faptul că nu le-ați putut contra-argumenta nici logic, nici spiritual, nici emoțional!

  • rodi
   ian. 21, 2016 @ 16:48:35

   Frate Cristian, va multumesc pentru interventia / raspunsul dvs. Necunoscand persoana, m-am asteptat ca cineva cu mai mare greutate sa-i raspunda si ma bucur ca ati intervenit chiar dvs.! Domnul sa va binecuvinteze in lucrarea care o faceti si pentru care va sustinem intru totul!

 9. Anthony Ianosel, L.C.
  ian. 21, 2016 @ 17:41:46

  Acest pastor Crestin veritabil, Cristian Ionescu, este o mare forta in mijlocul crestinismului Roman, si ar trebui sa se pregateasca sa foloseasca talentul lui in mai multe locuri publice–precum o face pastorul Iuga. Si sa vorbeasca nu numai despre drepturile copiilor si a parintilor, cum o face pastorul Iuga, dar si despre incalcarile flagrante si nesabuite ale agentiilor totalitare care se pretind „parens patria” (parintele patriei).
  Cu vocea lui de Wesley, Ionescu ar putea articula mai multe aspecte care sunt sub obroc si avocatii nu le aduc la lumina! Spre exemplu, cine sunt acuzatorii, cat si acuztile lor?
  Linie cu linie, aceste acuzatii vor trebui sa faca parada publica si sa se vada clar prin condamnare publica, caci acesti acuzatori odiosi fabrica acuzatii impotriva parintilor, distortioneaza adevarul si circumstantele, si folosesc concepte false si chiar fraze false in structurarea acuzatiilor aduse pe nedrept impotriva parintilor Crestini–care doresc sa se guverneze ei singuri fara invazia barvernetului si forta politiei de strada!
  Vocea puternica a lui Cristian Ionescu, ca si a lui Iuga, vorbind in contextele aratate mai sus, ar contribui mult la protectia parintilor si copiilor fata de aceste forte oculte mascarandu-se ca si „parintele patriei” dar plin de planuri draconice impotriva familiilor Crestine.
  Sa tina discursuri pe aceste teme foarte importate si sa „demascheze” in fata ambasadelor care tolereaza aceste agentii totalitare cu procesele lor draconice. Sa castigheze aceste agentii draconice in fata tribunalelor supreme si a Regelui, cat si in fata altr foruri Europene si Americane (si chiar al tarilor din Rasarit).

 10. Trackback: Comunicat AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Norvegiei | agnus dei - english + romanian blog
 11. Lucky
  ian. 23, 2016 @ 14:05:46

  In cazul lor, vorbim de abuz asupra copiilor si asupra parintilor, asta nu e protectie. E abuz fiica, psihic si emotional, care probabil ii va urmari atat pe copii cat si pe parinti pentru restul vietii.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: