Comunicat de presă Ben Oni Ardelean

Photo Ben Oni Ardelean

Photo Ben Oni Ardelean

Comunicat de presă

În perioada 20-22 ianuarie a.c. o delegație a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din care fac parte și domnul deputat Mircea Lubanovici, președintele comisiei, doamna deputat Maria Grecea, membru al comisiei, domnul deputat Ovidiu Iane, membru al comisiei, precum și o delegație a Senatului, alcătuită din domnii senatori Titus Corlățean, membru al Comisiei pentru politică externă, Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă și Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse, se află într-o vizită de lucru în Norvegia, în vederea întreprinderii de demersuri politice pentru susţinerea reîntregirii familiilor de români ai căror copii au fost preluați de Serviciul local norvegian de protecție a copilului (Barnevernet), precum familiile Bodnariu, Nan și altele asemenea. Parlamentarii români participă la un program comun de întrevederi oficiale cu autoritățile norvegiene.

Miercuri, 20 ianuarie a.c., a avut loc o întâlnire de peste trei ore cu doamna Anne Karin Hamre, guvernatorul județului Sogn og Fjordane, în jurisdicția căruia se află Redal, localitatea de reședință a familiei Bodnariu, și cu reprezentanți ai municipalității Naustdal. După prezentarea făcută de guvernator, parlamentarii români au cerut acesteia imperios reanalizarea ordinului temporar de plasament pe considerentul că măsura adoptată este una disproporționată și reprezintă o interpretare abuzivă a principiului interesului superior al copilului (potrivit legislației internaționale relevante), adăugând că există suspiciuni rezonabile privind unele vicii de procedură (nerespectarea de către Barnevernet a etapelor procedurale prevăzută în legislația norvegiană).

S-a remarcat disponibilitatea părții norvegiene de a avea un dialog deschis cu membrii delegației, doamna Guvernator admițând că situația actuală reprezintă o provocare, fiind una sensibilă pentru ambele părți.

Membrii delegației române au subliniat atașamentul față de strânsele relații existente între țara noastră și Norvegia și dorința de a continua promovarea acestora la același nivel, relevând totodată faptul că situația prezentă, și anume cazul Bodnariu și al altor familii care se confruntă cu dificultăți similare, a generat o emoție deosebit de puternică în rândul cetățenilor români, atât din țară, cât și din străinătate, din cauza lipsei de transparență de până acum, precum și a suspiciunilor care planează asupra modului de gestionare a cazurilor.

Ulterior, delegația s-a deplasat la reședința familiei Bodnariu din localitatea Redal, unde a avut discuții cu cei doi soți, a vizitat locuința și a constatat condițiile adecvate de viață și dezvoltare oferite copiilor de către părinți. La acest moment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord. De asemenea, parlamentarii au discutat cu vecini ai familiei, cetățeni norvegieni, precum și cu alți membri ai comunității locale care îi cunosc îndeaproape pe Ruth și Marius Bodnariu.

Vizita în Norvegia a delegației parlamentare continuă astăzi, 21 ianuarie a.c, și mâine, 22 ianuarie a.c., în program fiind incluse convorbiri cu comisii ale Parlamentului norvegian, cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale, precum și cu reprezentanți ai comunității românești din Norvegia.

CITESTE si Parlamentarii aflaţi în Norvegia au cerut reanalizarea ordinului de plasare a copiilor Bodnariu

Photo Ben Oni Ardelean

Photo Ben Oni Ardelean

10 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Comunicat AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Norvegiei | agnus dei - english + romanian blog
 2. Delight in Truth
  ian. 21, 2016 @ 10:25:08

  My activist contacts in Norway are somewhat pessimistic that the governor of the province has the power to return the kids. All the governor can do is to say that laws were broken by BV. Still, this is just another avenue to apply pressure on the whole system. This is in addition to social media chatter, public protest, and other diplomatic effort. The longer this takes, the worse Norway looks.

  • rodi
   ian. 21, 2016 @ 11:25:41

   good points. Also, now, it is on the record: The romanian parliament is asking that the children be returned to the parents, so their refusal will now be to a foreign government, not just to the parents.

 3. barzilaiendan
  ian. 21, 2016 @ 13:04:11

 4. tatianasiza
  ian. 21, 2016 @ 23:29:38

  Reblogged this on newlife.

 5. Trackback: Comunicat de presă Ben Oni Ardelean | EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet
 6. Manuel
  ian. 23, 2016 @ 14:41:05

  Nu mai avem rabdare cu norvegieni vrem eliberarea copiilor cu regim de urgenta IOHANIS CE FACI ITI STRICI RELATIILE CUNORVEGIA SAU CU ROMANIA una din doua

 7. Anthony Ianosel, L.C.
  ian. 24, 2016 @ 19:11:10

  ATTENTION ROMANIAN FAMILIES: NORWAY PARLIAMENT KNOWS ABOUT CHILDREN BEING KIDNAPPED BY THE INFAMOUS BARNEVERNET.
  Look at the Videos of Norway Protesters in front of the Parliament, at this video link on youtube:

  Please share these EVIDENCE AS PROOF OF INFAMOUS BARVERNET IS A TOTALITARIAN MONSTER ALLOWED BY NORWAY STATE TO KIDNAP KIDS FROM VULNERABLE FAMILIES….EXPOSE BARNEVERNET…DON’T HOLD BACK ANYTHING!!! THE WORLD IN EUROPE MUST BE INFORMED, NOT CENSURED!

 8. Trackback: Senator Ben-Oni Ardelean – Se fac eforturi imense: de la presedintele tarii, la premier, care am aflat ca a avut cateva comunicari cu premierul de acolo, la Ministrul de Externe, la tot ce inseamna esantion de diplomatie parlamentara, la tot ceea ce
 9. Trackback: Senator Ben-Oni Ardelean – Se fac eforturi imense: de la presedintele tarii, la premier, care am aflat ca a avut cateva comunicari cu premierul de acolo, la Ministrul de Externe, la tot ce inseamna esantion de diplomatie parlamentara, la tot ceea ce
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: