IUDA ȘI ARGINŢII NORVEGIEI

…români în Norvegia, deranjați de ”intervenția” parlamentarilor români….
oameni fara bun simt…

Ca sa fiti in tema despre ce este vorba, cititi Propunerile înaintate Legislativului de la Olso de Asociația Românilor din Norvegia

Un comentariu (+add yours?)

 1. Foloseste-ti creierul, nu crede tot ce spun altii...
  ian. 22, 2016 @ 07:10:57

  Ce cretină (din păcate nu există altă descriere pentru ea)!

  Comitetul Nordic pentru Drepturile Omului, care este compus din oameni de vază (avocaţi şi profesori universitari) din Norvegia şi din ȋntreaga Scandinavie, ȋndrăznesc să critice sisteleme de protecţie a copilului din acele ţări, cerându-i chiar şi Parlamentului European să intervină, iar ea se crede mai bine informată decât aceştia. Iată ce spune acest Comitet ȋntr-un raport, din care reiese că şi ONU critică dur acest sistem de protecţie a copilului din Scandinavia:
  “Scopul acestui raport este de a atrage atenţia Parlamentului European asupra legilor din ţările nordice cu privire la ȋngrijirea coercitivă a copiilor şi a persoanelor tinere, şi asupra implementării măsurilor respective.
  Ţările nordice ȋn general, dar ȋndeosebi Suedia, implementează aceste măsuri ȋntr-un mod care duce anual la cifre neobişnuit de mari de copii care sunt luaţi de la părinţii lor şi plasaţi ȋn case de ȋngrijire. În cazul Suediei, acest lucru este rezultatul Legii de Măsuri Speciale de Îngrijire a Persoanelor Tinere, care duce cel mai adesea la ȋngrijire coercitivă, pe motive arbitrare.
  Părerea noastă este de asemenea că instanţele administrative ezită să se abată de la punctul de vedere al lucrătorilor sociali individuali şi al consiliilor locale, atunci când li se pune ȋnainte un caz cu privire la ȋngrijirea coercitivă. Astfel, instanţele administrative nu respectă nici legislaţia naţională, care prevede obligaţia instanţelor menţionate de a se asigura că cazurile care sunt aduse ȋnaintea lor sunt investigate ȋn mod corespunzător şi suficient, şi nu respectă nici Convenţia Europeană despre Drepturile Omului, care garantează dreptul la un proces cinstit, şi protecţia vieţii private şi de familie.
  Pe lângă chestiunea legislaţiei arbitrare şi părtinitoare, sau cel puţin a judecăţii parţiale, numărul disproporţional de mare de copii care sunt luaţi din ȋngrijirea părinţilor, poate fi atribuit măsurilor de stimulare financiară destinate industriei caselor de ȋngrijire. Aceste măsuri de stimulare fianciară au drept consecinţă de asemenea plasarea copiilor ȋn grija unor părinţi de ȋngrijire nepotriviţi, ȋn urma cărora copii, despre care lucrătorii sociali pretind că sunt expuşi neglijării, sunt luaţi de la părinţii lor doar ca să fie plasaţi ȋntr-un mediu ȋn care devin expuşi la şi mai multă neglijare, şi des chiar la neglijare mult mai gravă, care duce la o moarte prematură.
  În ciuda numeroaselor ȋncercări de a influenţa Guvernul Suedez să investigheze legislaţia cu privire la ȋngrijirea coercitivă şi implementarea acestei legislaţii, nu au fost luate nici un fel de măsuri pentru reducerea folosirii ȋngrijirii coercitive. Urmărind scopul de a elibera sistemul ȋngrijirii coercitive de defectele lui, cerem Comitetului de Petiţii al Parlamentului European să investigheze aceste chestiunui mai mult, şi să livreze o declaraţie cu privire la respectarea obligaţiilor internaţionale de către ţările nordice.
  De la ȋnceputul anilor 1980 ȋncoace, un număr mare de familii suedeze a fugit din Suedia, astfel ȋncât să-şi protejeze copiii de a fi luaţi ȋn ȋngrijire şi plasaţi ȋn case de ȋngrijire.
  În raportul lui din 2009, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a criticat cifrele mari de copii daţi ȋn ȋngrijire ȋn Suedia. Norvegia a fost criticată de asemenea de Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului ȋn 2011. ” Sursa: http://www.nkmr.org/docs/Summary_-_Report_Child_Removal_Cases_in_the_Nordic_Countries__index.pdf

  Şi apoi, auzim prea des argumentul cum că unei ţări democratice şi civilizate nu i se pot face reproşuri de nici un fel, deoarece este perfectă. A existat nazism legal (pornit din Germania), comunism legal, farnconism legal (ȋn Spania), şi iată aici un articol şocant despre ce a făcut Elveţia copiilor ţării ei până nu de mult: http://vremuritulburi.com/2016/01/13/elvetia-construita-pe-rapirea-si-exploatarea-copiilor/

  Doar faptul că ȋn România nu le merge prea bine la mulţi copii, nu ȋnseamnă că noi, românii, nu mai avem dreptul să intervenim atunci când sunt abuzaţi alţi copii ȋn altă parte din lume, mai ales atunci când este vorba chiar de ai noştri… Iar faptul că la mulţi copii din România nu le merge bine, are multe cauze legate de societatea şi de cultura de acolo (precum sărăcie, un nivel scăzut de educaţie – ȋn mare parte datorită faptului că media şi ȋn principal televizorul mai mult ȋi strică pe oameni, decât să-i ȋnveţe ceva bun), dar măcar copiiilor din România nu le merge rău din cauza unui sistem legal prin care se face trafic cu copiii oamenilor, precum a ieşit la iveală că este cazul ţărilor scandinave.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: