Fundația Viață și Lumina: Ruth și Marius Bodnariu

Marius si Ruth Bodnariu
În 1994 l-am cunoscut pe misionarul Frantz Johansen. El a venit în București și când a văzut copiii care cerșeau prin metroul bucureștean a luat hotărârea să facă ceva pentru ei. Așa a descoperit copiii străzii.

A luat legătura cu Cultul Penticostal și a adus ajutoare umanitare. Ne-am cunoscut pentru că era nevoie de asistență juridică mai ales în aceea vreme, când birocratismul românesc era proverbial. Am închiriat apartamente ca să luăm copiii din stradă. Nu a funcționat. Am deschis ulterior în 1996 centrul pentru copiii străzi Viață și Lumină. De atunci și până astăzi peste 1400 de copii au fost ajutați prin diferite programe. Din colaborarea cu fundația misionară Europa I Fokus, condusă de pastorul Frantz Johansen, s-a născut misiunea Viață și Lumină.

Prin organizația misionară a fratelui Frantz au venit frați și surori care au dat o mână de ajutor celor năpăstuți din canale. Fundația Viață și Lumină nu a fost NICIODATĂ subvenționată de statul norvegian, ci a fost năcută din inima unor oameni atinși de Dumnezeu. De 8 ani de zile fundația Europa I Fokus lucrează în România la alte proiecte și a încheiat colaborarea cu Viață și Lumină ca să putem deschide alte lucrări, în special de misiune.(Team Action în Arad)

Așa a ajuns la noi Ruth care aproape 2 ani a misionat. A impresionat prin calmul, răbdarea, blândețea și iubirea față de Hristos. Așa l-a cunoscut pe Emanuel – clip video https://www.youtube.com/watch?v=I0lB4phb0iY – care a stat în canal 20 de ani. Cu dragostea sa i-a atins inima și, prin ajutorul fundației, Emanuel și-a găsit drumul în viață: l-a găsit pe Dumnezeu și pe Irina, o tănără care a fost în programul de integrare socială a fundației.

Astăzi Emanuel și Irina sunt o familie credincioasă care lucrează și au un copil binecuvântat. Ceea ce este paradoxal e faptul că Ruth ne învăța mereu să fim atenți cu copiii și să nu folosim violența. – clip video https://www.youtube.com/watch?v=JSb2vyLRjgo-. Dumnezeul cel drept I l-a dăruit lui Ruth pe Marius Bodnariu, care lucra în cadrul fundației și așa au devenit o familie.

Fundația noastră a redactat o scrisoare de recomandare către autoritățile norvegiene prin care am evidențiat calitățile extraordinare ale acestor oameni. Sperăm că protecția copilului din Norvegia să țină seamă de ea.

De la începutul ei, din 1994, fundația Viață și Lumină a lucrat în același timp cu organizația de misiune Lakarmissionem din Suedia care NU este subvenționată de statul suedez, ci lucrează cu credincioșii care au o inimă plină de compasiune. Sursele de finanțare actuale sunt de 49% asigurate prin parteneriatul cu misiunea suedeză , 28% de către autoritățile române prin subvenții și alocații de plasament iar 23% sunt rezultatul dărniciei bisericilor, credincioșilor și oamenilor de bine care ne-au stat alături.

Ne-am luptat și ne luptăm să aducem o fărâmă de speranță copiilor abandonați, familiilor destrămate sau greu încercate, tinerilor care părăsesc orfelinatele precum și categoriilor defavorizate de romi și copii săraci din Republica Moldova (Purcari și Cahul).

Ruth și Marius au iubit lucrarea Viață și Lumină iar oamenii de aici își amintesc cu drag de ei. Suntem cu inima și rugăciunea alături de ei. Știu că și ei păstrează o amintire frumoasă despre noi.

De aceea este atât de nepotrivit să arunci vorbe necumpănite și fără discernământ prin afirmații voit tendențioase despre fundația Viață și Lumină, cum că ar fi subvenționată de guvernul norvegian sau suedez și de aceea nu am ieșit la miting pentru familia Bodnariu. În fapt am participat cu bucurie alături de credincioșii din Betel la demonstrația din 9 ianuarie, dar am stat în spate și nu am avut nicio intervenție publică din decență față de poziția anterioară pe care am regretat-o public.(postarea: ,,E frumos când se vede cerul’’). E o lipsă de înțelepciune ca din dorința de a a apăra pe Marius și Ruth, să lovești de fapt în ceea ce ei iubesc: Viață și Lumină – care este o dovadă incontestabilă a caracterului lor frumos față de copiii adandonați -.

Mulțumim tuturor celor care ne cunosc și iubesc lucrarea Viață și Lumină. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute în continuare să fim o lumină pentru cei dezorientați și pierduți sub povara greutăților și Tatăl luminilor, Dumnezeu, să aducă viață din beșug celor necăjiți.

Dumnezeu să dea biruință tuturor celor care nădăjduiesc în El!

Florin Ianovici

VIDEO by Fundatia Viata si Lumina

Marturie Emanuel

Un comentariu (+add yours?)

 1. cornelilioi
  ian. 22, 2016 @ 11:54:04

  Ca unul care cunosc personal pe: Pastorul Florin Ianovici, Biserica Betel, Fundatia Viata si Lumina, Centru de zi Viata si Lumina, lucrarea cu copiii strazii si din canalele subterane in Bucuresti, pot declara cu toata responsabilitatea ca tot ce se scrie sau descrie denigrator, jignitor, rau intentionat la adresa celor de mai sus NU SUNT altceva decat MINCIUNI, pornite din gelozie, invidie,ura personala si frustare.

  PENTRU TOTI CARE FAC CEVA BINE: CONTINUATI SA FACETI!!!
  De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. (2Tim.3:12)
  Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi. (1Pet.4:14)

  PENTRU CEI IMPOTRIVITORI: POCAITI-VA!!!
  Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1Ioan.1:9)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: