Vicepreședintele Parlamentului European semnează o declarație comună prin care se face apel la autoritățile norvegiene să trateze Cazul Bodnariu cu maximă responsabilitate

Europarliament EuropeEurodeputații Daciana Sârbu și Ioan Mircea Pașcu  semnează o declarație comună prin care fac apel la autoritățile norvegiene să trateze Cazul Bodnariu cu maximă responsabilitate. Cei doi susțin că Norvegia deși nu este membru al UE are totuși semnate acorduri importante cu blocul comunitar și ele se referă și la astfel de tratamente. În context ei critică opacitatea sistemului de protecție a copilului din Norvegia:

”Recent, cazurile de preluare a copiilor de către serviciile sociale din Norvegia, au dus la îngrijorări în rândul opiniei publice din România si nu numai.

E nevoie ca mecanismele de protecție a copiilor sa fie echilibrate iar instituțiile europene pot contribui in acest sens, pentru a se asigura ca in Norvegia protejarea copiilor (inclusiv ai cetățenilor UE) se face intr-un mod ce garantează cu adevărat bunăstarea acestora si ca nu sunt înregistrate abuzuri, subliniază eurodeputatii PSD Daciana Sârbu si Ioan Mircea Pașcu intr-o scrisoare adresata comisarului european pentru Justiție, Věra Jourová, pornind de la cazul Bodnariu.

Eurodeputatii puncteza ca drepturile cetățenilor UE care locuiesc in Norvegia trebuie respectate iar abuzurile de orice fel împotriva copiilor trebuie prevenite, printr-o intervenție urgenta care sa urmărească respectarea următoarelor principii:

–         Separarea copiilor de familii ar trebui sa fie ultima soluție la care se recurge si nu o măsura automata, ea generând suferința pentru copii si traume  pe termen lung. O astfel de metoda ar trebui aplicata sub supravegherea unei instanțe independente si imparțiale, capabile sa evalueze daca masurile luate sunt legale, proporționale si bine fundamentate.

CITESTE mai MULT aici – http://www.stiripesurse.ro/so-ia-lui-victor-ponta-critica-norvegia-pentru-opacitate-in-cazul-bodnariu_979717.html

3 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  ian. 22, 2016 @ 12:21:04

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. SandaTulics
  ian. 22, 2016 @ 13:24:32

  Acum intelegem si mai bine cuvintul care ne indeamna sa ne rugam pentru dregatoriile tarii! Oamenii politici intelepti care au analizat cu multa seriozitate cazul,Botnariu, impunindu-i reanalizarea situatiei! Doamne, Tata, Te asteptam in derularea benefica a acesti situatii .Multumim.

 3. Trackback: Comunicat AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Norvegiei | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: